söndag, augusti 31, 2008

En tjuvtitt

Vi flyttar från Bromma. Till Ekerö. Flyttlasset går i slutet av februari nästa år. Det finns inget Gateau inom gångavstånd men väl bad, skidspår och en massa härlig natur.

Huset är ett vitt radhus från tidigt 70-tal. Boytan är 118 kvm men med en stor, fräsch inredd källare har vi nästan 180 kvm att leva på. Det innebär stort sovrum till mannen och mig. Varsitt rum till Signe och hennes lillasyskon. Separat arbetsrum och ett stort gästrum till alla som vill komma och hälsa på. Dessutom två stora förråd, tvättstuga, gäst-wc och nyrenoverat badrum. Samt nytt fräscht kök, tillbyggd hall och vardagsrum med ekparkett.
Till det kommer en trädgård på 160 kvm, uteplats i norr på framsidan, trädäck och gräsmatta (som vetter mot allmänning) i söder samt en söt lekstuga på tomten.

För att landa och fira husköp tog vi bilen till Edvins föräldrar i Hälsingland över helgen. Älgkött. Kräftor. Grusvägspromenader och trevligt sällskap.

Imorgon börjar livspusslet. Då börjar mannen jobba och Signes inskolning är helt klar. Hon älskar dagis. Att sova och äta och leka och busa. Mannen är dock inte lika förtjust i att börja jobba. Han har varit hemma i över sju månader men vill vara hemma lika länge till. Han har älskat varje sekund. Signe också.

(Bild lånad från Mäklarringen/Ekerö)

17 kommentarer:

 1. Vilket ljuvligt kök! Din beskrivning på huset låter underbart! Grattis :)

  SvaraRadera
 2. Å vilken känsla, att suga på den karamellen. Jag vill med, och kanske kanske snart...Skåne calling:)

  SvaraRadera
 3. Vilket fräscht kök! Verkar som ni har gjort ett riktigt fynd, härligt!

  SvaraRadera
 4. Vilken dröm huset låter som. Ni får skaffa en bra espressobryggare om ni inte har en så blir det ganska komplett ändå även utan Gateau.

  Skönt att hon älskar dagis nu. Klok tjej som bara ville tänka och känna efter innan hon bestämde sig. Lycka till med pusslandet, vi börjar också på allvar imorgon (intensivinskolning innebär att barnet går kortare dagar de försa veckorna så mannen har inte jobbat hela dagar). Och mannen skulle också gärna vara hemma längre :)

  SvaraRadera
 5. Låter som ni gjort ett fynd. Grattis!
  Lycka till imorgon med livspusslet. Av vad du skriver här på bloggen kommer det gå utmärkt.

  SvaraRadera
 6. Vårt första hus var på 117 m2 men hade ingen källarvåning. Ert låter helt peffo!

  SvaraRadera
 7. Jättegrattis till nya hemmet!
  :-)

  SvaraRadera
 8. Så himla härligt det verkar vara där! Grattis igen
  Skönt att det går så bra på dagis :)

  SvaraRadera
 9. Tjoho, vad härligt! Stort grattis till er. Det är underbart när pusslet faller på plats och bitarna plötsligt passar precis där man vill ha dem:D

  SvaraRadera
 10. Vilket fint kök!
  Det låter som ett jättebra hus! Och härliga vackra Ekerö, vilken lycka att ha naturen inpå sådär!

  Hoppas ni kommer att trivas! :)

  SvaraRadera
 11. Och såklart! Vad bra att Signe verkar trivas med dagis nu :) Det blir nog värre för mannen att anpassa sig till att vara på jobbet nu igen!

  SvaraRadera
 12. Frida - ja, köket är jättefint. Och badrummen också. Får visa fler bilder när vi väl flyttat in.

  Fru Kaos - stort steg att flytta till Skåne. Och HÄRLIGT steg. Jag hoppas att ni snart får ta det. Lycka till!

  Maria - ja, vi har gjort ett fynd. Så känns det verkligen. Vi fick ett fint hus till ett väldigt bra pris. Nu hoppas vi bara att försäljningen av vår 30-talslägenhet går lika bra. Det hänger ju lite på det också.

  E- ja, vi har redan bestämt att alla som vill bidra till någon inflyttningspresent när vi har vår inflyttningsfest ska få ge bidrag till just en espressobryggare. Jag har nämligen svårt att tänka mig att vara mammaledig utan Gateau. Nu finns det tydligen ett trevligt café i närheten, men ändå :)
  Hoppas att ert livspusslande också går bra. Lycka till!

  Marielle - jag hoppas att vårt livspusslande kommer att gå bra. För mig är det viktigt att vi tar oss tid för varandra och oss själva i all vardagsstress. Håller vi fast vi det så fixar vi det. Det är jag övertygad om.

  Paula - vi har skämtat om att vi har allt vi behöver på två plan (118 kvm) och att källarvåningen är bonus. Så känns det verkligen. LYX!

  MissyElliot - Tack snälla!

  Kristina -ja, vi vill helst flytta in så snart som möjligt.
  Och ja, det är jätteskönt att det går så bra på dagis. Hon är trygg där nu, vår tjej. Och de verkar vara jättebra med ungarna.

  Anna ser dej - ja, jag njuter i fulla drag av att livet flyter på just nu. På sitt sätt.

  Diana - Ekerö har alltid varit en dröm för oss eftersom vi varit ute mycket i naturen där. Och så gifte vi i oss och döpte Signe där. Och hade bröllopsfest på Drottningholms värdshus. Så det känns som om vi redan är hemma där.
  Och du har helt rätt, mannen hade värsta ångesten idag när han skulle till jobbet. Han kommer att tycka att det är jobbigt att anpassa sig till vardagen igen. Signe däremot skuttade glatt in på dagisgården och började gunga :)

  SvaraRadera
 13. Jag skulle knappt kunna vänta till februari :)
  Roligt, roligt!!

  SvaraRadera
 14. Nina - egentligen kan jag inte det heller. Jag vill flytta in nu, inreda, fixa, fira jul och göra allting klart tills bebisen kommer. Men.....den som väntar på något gott...

  SvaraRadera
 15. Grattis! Det verkar ljuvligt. Och jag kommer gärna och bor i det stora gästrummet ;)

  SvaraRadera
 16. Å hoppas mannens första dag i vardagens livspussel gick bra. Att Signe haft det bra på dagis idag är jag övertygad om, nu när hon älskar sitt dagis. Härligt!

  SvaraRadera
 17. Sunkmamman - du är så välkommen så, gästrummet står öppet för de flesta ;)

  intressesmurfen - jorå, mannen överlevde första dagen. Och Signe hade det bra på dagis. Än så länge är allt frid och fröjd.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!