måndag, september 01, 2008

Livspusslet är här

När Signe skulle dricka välling igår kväll ville hon bestämt dricka med sin pappa. Inte mig.
När jag sa att pappa var nere i källaren och fixade så tog hon bestämt vällingflaskan ur min hand, gick till hallen, sträckte fram flaskan mot dörren och ropade "Hallå, Pappa!".

Sagt och gjort.
Vi fick gå ner i källaren och hämta upp pappa.

Signe älskar sin pappa. Och han älskar henne. Deras nästan åtta månader tillsammans har varit helt fantastisk. För oss alla. Hon är helt trygg med honom och väljer ofta att göra saker med honom istället för mig. Det går ju inte att mäta kärlek eller närhet på det viset, men jag tror att ni förstår vad jag menar.
Det går lika bra med pappa och mamma. Och det är skönt. Han tar minst lika mycket ansvar. Ja, nästan mer.

Idag är mannen tillbaka på jobbet. Jag lämnade Signe på dagis. Nu väntar livspusslet.
Och imorgon väntar även min första terapisession som terapeutkandidat.

11 kommentarer:

 1. Du skriver så fint!
  Ville bara säga det :)

  SvaraRadera
 2. Grattis igen till huset! Det verkar ju helt perfekt och ser jättefint ut. Åh så glad jag är för er skull!

  Vad underbart att dagis går så bra, härligt!

  Det är samma här, mamma och pappa funkar lika bra och det är så skönt. Jag själv är och var en mammagris och saknar den där närheten som vissa har med sina pappor.

  Lycka till med terapisessionen, jag är så spänd på att få höra om den sen!

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Och vi har en komplett pappagris hemma hos oss ... Fast jag tror att det börjar ändra sig lite.

  Förresten har du sett den nya "terapiserien" Tell me you love me på 1:an på onsdagar?

  SvaraRadera
 4. Visst är känslan skön när föräldrajobbet delas...och alla är lika mycket värda?

  SvaraRadera
 5. Det låter härligt, och det syns verkligen när vi ses. Att Signe är lika trygg med er båda.
  Skönt att höra att Signe är piggare. Ikväll har Edvin kroknat ihop i feber och förkylning så imorgon blir jag hemma från jobbet.
  Ingen fara på taket i och för sig, jag har en del jag kan göra hemifrån så det är lugnt.
  Idag var det inte roligt att lämna lill-hjärtat på dagis. Hela vägen dit satt han och sa "nä dagis" och när vi kom dit blev han tröstlös och ville bara upp i min eller Ms famn. Jag började lipa när vi skulle gå och försökte allt jag kan att dölja det för Edvin. När vi gått hade han lugnat sig och sen hade det varit ok resten av dagen men oj vad det tar på mammahjärtat....
  Vad mysigt det var att ha er här, ni är sådana riktiga favvosar!
  Hoppas vi ses snart igen.
  Kram och lycka till imorgon

  SvaraRadera
 6. till att börja med:
  OWOW till huset! Vad underbart! Vilka ytor! Vad roligt! Så roligt så jag bara ryser. Måste kännas fantastiskt! Trist med Gateu, men de kanske kan öppna På ekerö?
  Livspusslet började idag för oss oxå. jag var laddad till tänderna för att få börja jobba, vi hade storhandlat till alla middagar den här veckan, vi hade vrålkoll...Arvid var dunderförkyld när jag vaknade, så det blev till att Vabba första möjliga dagen...
  Men så kan man oxå göra!hihi.

  Vad härligt att Signe gillar dagis, och ännu bättre att hon är så pappig. Det bådar gott inför det första underbara och skitjobbiga veckorna med bebbelito! Visst!
  Kan inte smälta husytorna...vilken dröm...godnatt!

  SvaraRadera
 7. Det måste vara skönt att hon håller er båda lika högt. Känner folk som tycker det känns hemskt tungt att deras barn föredrar den andra föräldern, fast de verkligen inte gjort ett dåligt jobb eller varit med barnet mindre. Här hemma är det väldigt mammigt just nu, och väl alltid varit det mer eller mindre, och vi vet faktiskt inte alls vad det beror på. Min sambo har varit pappaledig en hel höst och är precis lika delaktig och engagerad som jag. Ändå duger han inte alls ganska ofta och det känns faktiskt lite tungt för oss båda.

  SvaraRadera
 8. Det är underbart att höra hur ni tagit till vara på föräldaledigheten båda två. Och att du släppt in mannen så har verkigen blivit delaktig. Något jag är övertygad om att ni alla tjänar på. Ser/hör allt för ofta att mamman vill vara hemma och därför tar den största delen av föräldraledigheten.

  Hoppas du sover gott i natt trots spänd förväntan i för morgondagens terapisession. Såå spännande. :) Lycka till.

  SvaraRadera
 9. Härligt att höra att Signe tar till sig och är trygg med både sin mamma och sin pappa!
  Hoppas allt gick bra för er alla tre på första livspusseldagen och att Signe hade många spännande upplevelser att berätta om på kvällen!

  Och, stort lycka till idag med den första sessionen!
  /C

  SvaraRadera
 10. Nina - tack snälla, vad glad jag blir att du tycker det :)

  jenny skriver -ja huset är vårt drömhus, just nu. Och ni får se till att köpa loss någon av de där tomterna och flytta ut till Ekerö ( å andra sidan har vi ju faktiskt närmre till varandra nu när vi kan ta färjan över)
  Härligt att det funkar bra mellan N och hennes pappa också.
  Sessionen gick bra. Jättebra. Tack och lov.

  Min stora lilla värld - nej, den serien har jag missat helt. Fast jag kollar typ aldrig på teve nuförtiden, tycker inte att jag hinner. Eller så handlar det om att jag prioriterar annat

  Fru Kaos - ja, det är jätteskönt, för oss har det hela tiden varit en självklarhet att dela. Men nu får vi se, jag går ju ner på deltid from nu och tar lite mer ansvar hemma. Men ändå.

  Edvins mamma - stackars Eddie, tänk om det var Signe som smittade honom. Hon är dock mycket bättre och det hoppas jag att Edvin också blir, snart snart.
  Alltid lika mysigt att träffa er. Vi blir alltid så bortskämda med god mat och trevligt sällskap. Vi måste boka in en helg i november redan nu, så att det blir av att vi ses.
  Många kramar

  Arvids mamma - vårt hus känns fantastiskt. Ni är så välkomna när vi är på plats. Och jag kommer gärna hem till er, jag har ju faktiskt inte varit i ert hus än.
  Och sen är det ju det där med att livet kommer emellan ibland (tänker på Arvid som blev sjuk första dagen på livspusslet), det är bara att gilla läget. Kram

  Kajsa - ja, jag förstår att det känns tungt för er båda när största dottern är mest mammig. Det där är ju så olika och jag tror egentligen inte att det hänger ihop med pappaledighet eller ej. Inte alltid. Och sen tror jag att det går upp och ner.

  Uttrycksrum - Tjoho, tack!

  Intressesmurfen - jag ser och hör också ganska ofta mammor som inte släpper in pappan i delaktigheten. DET blir aldrig bra, det är jag övertygad om.
  Och tack, jag sov gott och klarade terapisessionen ganska bra. Tror jag :)

  C- tack, du skriver alltid så fina kommentarer hos mig.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!