fredag, augusti 15, 2008

Lyckan med att cykla och lite till

En av mina studiekompisar och vänner har flyttat till ett radhus i närheten av där jag bor. Vi träffades igår, lagade kycklingpasta, drack te och pratade djupt och ytligt. Det gav så mycket energi och kärlek att jag glömde bort den stora tröttheten.
Signe och jag cyklade dit. Det tar knappt tio minuter. Sedan hämtade mannen Signe (efter sitt träningspass) så att jag och vännen kunde krypa upp i soffan och prata, bara vi två. Tända ljus, mycket psykosyntes och lika mycket humor.

När jag cyklade hem, i kvällsmörkret, med små regnstänk mot ansiktet och cykelljuset tänt, slog det mig att jag saknar att cykla. I hemstaden cyklade jag överallt – till jobb, vänner och city. Här blir det mesta ett projekt och behöver bokas i förväg och de flesta jag känner bor minst några tunnelbanestationer bort. Men nu bor U i närheten. Och då kan jag njuta av den här lyxen.

Och i morse när jag gick till bilen mötte jag en rådjursbock. Den bara stod där, någon halvmeter ifrån mig, och tittade på mig med sina stora bruna ögon. Det kan bara betyda lycka.

9 kommentarer:

 1. Ja visst är det en sorts frihetskänsla, det tycker jag också.

  SvaraRadera
 2. Jag är en stor cykelfantast och cyklar i regel alltid till och från jobbet. R¨ådjur till min "vardag" att möta på vägen till jobbet:) Njut av helgen.
  Kram Camilla i Uddevalla

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att cykla! jag är helt överlycklig att T har lagat min cykel så jag får känna på friheten igen. Vinden i håret. Underbart!!!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att cykla! jag är helt överlycklig att T har lagat min cykel så jag får känna på friheten igen. Vinden i håret. Underbart!!!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte cyklat på hundra år (ok, en liten överdrift) men jag minns känslan av frihet.
  Nu när jag tänker efter har jag inte cyklat sedan jag bodde i Italien...

  SvaraRadera
 6. Härlig kväll. Har också kommit på att det är skrutt att den här stan inte riktigt är gjord för cykling.

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Har så vidt begynt å lese litt i bloggen din. Jeg tror du er et menneske som våger å leve tett på livet - fortsett med det, jeg tror det gjør oss sterke!

  SvaraRadera
 8. Jen - ja, att cykla är frihet för mig. Minns hur jag brukade cykla överallt när jag var liten, det var den tidens meditation, för mig.

  Camilla - lyllos dig som kan cykla överallt, jag är avis :)

  Attle - vinden i håret. Härligt. Cykla på!

  Sara - kanske dags att plocka fram cykeln igen. Eller köpa en.

  e - nej, den här stan är inte gjord för cykling, det är ju liksom så långt till allt, såvida man inte bor nära city, jobb och dagis och vänner.

  Sjokoladepiken - hej och välkommen hit! Hoppas att du kikar förbi fler gånger.

  SvaraRadera
 9. det är ju alldeles ljuvligt att bara cykla för cyklandets skull! jag maken och dottern tog en lång tur ute på landet en av de där magiska sommarkvällarna för inte ens en månad sen, det var så underbart att vi började yra om att vi kanske vill bo på landet... (egentligen inte alls!)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!