tisdag, augusti 05, 2008

Nu kommer tröttheten

Jag är trött idag. Så trött att jag gärna legat kvar under täcket i den varma sängen, i det lilla sovrummet som var mörkt när jag vaknade imorse, mörkt för första gången på väldigt länge.
Natten var orolig. Trettiotalshusets fönster skallrade och träden utanför rispade sina grenar mot dem. Precis som regnet.
Katten var jamig och försökte komma till ro hos mig.

Jag yogade igår kväll. För tredje gången på drygt en vecka. Det känns som om jag kommit igång igen. Visserligen med en väldigt modifierad och följsam serie för min ständigt förändrande kropp. Men ändå. Yogan gör underverk.
Efter passet stannade jag kvar på mattan, andades in tända ljus och rökelse och mediterade i en halvtimme. Redan då kände jag hur trött jag är.

Det är nu all spänning rinner av mig.

7 kommentarer:

 1. Tänk vad skönt att du får vara trött nu. Att spänningarna äntligen släpper och du får ägna dina tankar åt annat än oro.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med Nina, så skönt att du får släppa den tunga oros-ryggsäcken... det låter så himla mysigt med din yoga och dina fina stunder för dig själv. Blir inspirerad! Stor kram

  SvaraRadera
 3. Åh. Vad skönt att få lov att vara trött nu. Att få lov att känna tröttheten.

  SvaraRadera
 4. Tjohoo för allt jag nu har läst! Fyfasiken vad underbart det har blivit. Jag är så glad :-)

  Här börjar dagisinskolningen nästa vecka. Det känns som dottern kommer att tycka det blir kul... och jag håller tummar och tår för att personalen är guld.

  SvaraRadera
 5. Nina - när jag vet vad tröttheten beror på, och välkomnar den, så känns den som en kär vän. Äntligen har jag ro att lyssna på kroppen.

  Sandra - Mina stunder för mig själv är ett absolut måste för att orka med den annars ganska intensiva vardagen. Kul att du blir inspirerad - kanske dags för inspirationsdag med några av dina vänner kanske ;) Jag kommer gärna och guidar er. Fast det är klart, nu kommer du ju ha fullt upp med bebisen som kommer snart, snart. Kram till dig.

  Ankie - ja, att tillåta mig att känna tröttheten känns som värsta grejen. Äntligen lyssnar jag på mig själv.

  Frida - Lycka till med dagisinskolningen. Jag tror att det kommer att gå galant, oftast tror jag att det är jobbigast för föräldrarna.

  SvaraRadera
 6. Skönt att allt är väl, riktigt väl, inkl förhållningssätt till tröttheten, den som väl är en del av väntabarnpaket. Du inspirerar mig med din yoga och meditation!! Tack för din värmande kommentar hos mig!/uttrycksrum

  SvaraRadera
 7. Utrrycksrum - åh, hej, vad kul att du kikar in. Jag saknar dina fina inlägg på din blogg, hoppas att du snart är tillbaka. Och visst är tröttheten en del av väntabarnpaketet, jag glömmer det ibland och försöker hitta en massa olika orsaker.
  Kul att jag kan inspirera med yoga och meditation.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!