onsdag, september 10, 2008

Att använda tiden rätt

Vi åt trerättersmiddag igår. Mannen och jag. På fina kvartersrestaurangen. Fransk löksoppa med krutonger och hyvlad parmesanost till förrätt. Ankbröst med örtslungad potatis och smörstekta kantaraller till varmrätt. Och en alldeles gudomlig pannacotta med lakrits, fläder och hallon som dessert.
Vi pratade om allt annat än Signe. Om oss. Om våra drömmar. Vad vi vill. Signe pratar vi om varje dag, oss-tiden får inte samma plats. Nu behövdes den.

Efter en god natts sömn och en mindre god lämning av Signe på dagis (hon gråter mycket varje morgon och det skär i mammahjärtat varje gång) fastnade jag i bilkö på väg till jobbet. Jag skulle kunna ha blivit irriterad och frustrerad. Jag kunde ha kommit till jobbet med helt fel energi. Istället valde jag att gå igenom morgondagens session med min träningsklient. Planera. Prata högt för mig själv. Testa lite övningar. Känna efter. Det gick inte fortare att komma till jobbet. Men det kändes roligare.

För mig är det att använda tiden rätt.

12 kommentarer:

 1. Du är så klok! Tänk vad mycket mer harmoniska vi skulle vara om vi alla använde tiden rätt, istället för att gräva ner oss i ilskan och stressen. Detdär med att allt har sin tid....

  SvaraRadera
 2. Precis som Nina var det första jag tänkte: Du är så klok. Måste försöka bli bättre på att använda tiden rätt jag också.

  SvaraRadera
 3. Här kommer en till: Du är så klok! :-)
  Vilken härlig kväll ni hade, du och mannen. En sån står på önskelistan här också.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, kan bara instämma med alla andras inlägg!!!
  Du är så klok! Man skulle oxå kunna säga att du har lärt dig att ta vara på din klokhet, för jag vet att det ligger mkt arbete bakom.
  Och jag vill att du ska veta, att iaf jag lär mig MKT av att läsa din blogg. Många saker att ta med sig, och tänka på i vardagen. Tack för det! Det är värdefullt för mig.

  SvaraRadera
 5. Grattis till er bröllopsdag.
  Att kunna bortse från störningsmoment och gå in i sig själv sådär det tycker jag är enormt starkt, och bra för kropp och själ måste det ju vara också. Jag önskar att jag var mera sån..

  SvaraRadera
 6. ja, ja, ja!
  Precis så ska man hantera sådana situationer! Bravo!
  Och, stort grattis på bröllopsdagen!
  kram
  C

  SvaraRadera
 7. Imponerande och härligt att höra. Och visst går det att välja glädje som Pollack säger. Man har faktiskt ett val i varje given stund, även om det kan vara sjukt svårt att klara att göra det rätta valet. Men det går..

  SvaraRadera
 8. Visst är det så att man alltid själv har valet hur man ska förhålla sig till en situation. Just i trafiken brukar jag faktiskt också kunna hantera det som du idag men det är många andra gånger jag önskade att jag var bättre på att hantera situationen och/eller tiden på rätt sätt!

  Jag har fick en riktigt energipåfyllning idag när jag hörde på ett föredrag om arbetsglädje, ibland behöver man bli påmind om det självklara...

  SvaraRadera
 9. Vad skönt det är när man lyckas att inte låta sig dras med ner. Ja, det är klokt! :)

  SvaraRadera
 10. Andra yogamamman12 september, 2008 16:24

  Du är SÅÅÅÅÅ inspirerande min vän! Grattis till graviditet! Grattis till husköp! Grattis till braigt dagis, bröllopsdag, gravidyoga, allt! Jag är inne hos dig ibland men tiden har varit knapp. Jag är nyseparerad och trött men livslyckligt och allt har verkligen gått så förhållandevis superbra. Ibland är jag på ditt favvofik i Bromma - och jag lovar att jag hoppar på dig om jag ser någon som verkar vara du. Ta hand om dig så länge!

  SvaraRadera
 11. Så klokt. Det är inte det lättaste att kunda använda den sortens tid så konstruktivt.

  SvaraRadera
 12. Nina - fast jag är inte mer än mänsklig, jag flippar också ur ibland. Men jag försöker...

  Maria - klok eller ej, men jag tror att vi är många som mår bättre av en annan inställning ibland.

  Jenny skriver - hoppas att du och mannen får en sådan kväll snart. Kram till dig.

  Arvids mamma - du har rätt, det ligger jävligt mycket arbete bakom och det är långt ifrån självklart för mig alla gånger. Men jag försöker och det gör mig glad att du blir inspirerad av det jag skriver. Kram!

  jen - Det är väldigt bra för kropp och själ. Så det är bara att prova. Igen och igen och igen. Jag fixar det ibland, ibland inte.

  C - tack. Och tack!

  Borgarbrackan- Pollack är en förebild, absolut. Han är så jävla bra!

  All is pretty - ja, du har rätt - ibland behöver man bli påmind om det självklara Så rätt och klokt!
  Härligt med föredrag om arbetsglädje

  Evasleva - att låta sig dras ned innebär ofta så dålig energi så jag försöker klara mig utan att göra det, men som sagt, jag är ju inte mer än människa

  Yogamamman - där är du ju. SOM jag tänkt på dig och undrat vad som händer i ditt liv. Och så händer det en hel massa. Härligt med livslycka trots nyseparation och trötthet. Jag är övertygad om att livet vill dig väl. Och ja ,lova att haffa mig om du ser mig på mitt favvofik. Jag hänger där lite mindre nu, men jag är där, absolut

  e - nej, det är svårt. Jättesvårt. Och jag övar på det ,och andra situatoiner, varje dag.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!