tisdag, september 16, 2008

Att få tiden att räcka

Min utbildning till samtalsterapeut tar mycket av min tid. Utbildningen är på deltid. Den inkluderar lektioner, egen teori, studiegruppsträffar, egen terapi samt sessioner med träningsklienter. Förutom det jobbar jag, sedan en månad på deltid (tidigare heltid), och är med min familj.

Det finns mycket jag skulle vilja göra som jag helt enkelt tvingas prioritera bort. Vänner är en sådan bortprioritering. Just nu. Jag varken orkar eller hinner. Inte i den utsträckning jag skulle vilja.

Men ikväll är det i alla fall dags för en middag med Poppius-tjejerna A och K. På Grill Ruby. I Gamla stan. DET ser jag fram emot.

8 kommentarer:

 1. Hej! Vilken trevlig blogg! Blev nyfiken när du skrev att du läser till samtalsterapeut, vilken inriktning? Jag har bara gått steg 1 inom kognitiv psykoterapi men börjar bli sugen på att ta nästa steg. Är orolig för att det ska vara svårt att "plugga" när man har familj...det är så mycket annat som måste göras hela tiden!

  SvaraRadera
 2. Det är så jobbigt när man känner att det inte finns tillräckligt med tid. Fast, du verkar tackla det bra. Jag är helt värdelös på att inte stressa upp mig. Ha det så trevligt ikväll!

  SvaraRadera
 3. Jo att gå tiden att räcka til, och inte bara till måsten utan även det man vill är verkligen en konst (skrev en kommentar under förra inlägget och jag förstår om din tid inte räcker till. Det jag vill säga är bara att jag fortfarande är stövelspekulant. Så hör av dig när du har tid, lust och ork. Du vet att jag gärna ses. Fredag eller någon dag under helgen är jag mer flexibel till var, när och hur även om det är mycket här också. Och svårt att få tiden att räcka till.

  Ha en super semester! Sköt om dig och familjen.

  SvaraRadera
 4. I hear you. Har et utrolig intensivt år foran meg, min lille sønn får ikke mer tid enn han strengt tatt behøver, mannen likeså - og da kan jeg ikke prioritere venner heller. Trist men sant. Men jeg tenker at det kommer andre tider og de gode vennene holder ut likevel.

  SvaraRadera
 5. Det är svårt att få tiden att räcka till. Hur man än gör, är det alltid nåt som får prioriteras bort.

  Ha det så kul på Grill Ruby!

  SvaraRadera
 6. Hoppas kvällen blev ljuvlig!

  SvaraRadera
 7. Åh, Grill Ruby har jag hört talas om. Hoppas det blev en hellyckad kväll med samtal, mys och gott grillat!

  SvaraRadera
 8. Åsa - vad roligt att du tycker att jag har en trevlig blogg, det gör mig glad.
  Jag pluggar till samtalsterapeut inom psykosyntes.
  Kul att även du vill bli samtalsterapeut. Och jag tror att det går att plugga om man verkligen vill, trots familjen. Det gäller att prioritera. För mig är skolan så viktig att jag faktiskt prioriterar bort mina vänner ibland. Så är det för mig, just nu, och mina vänner vet att det är övergående. Lycka till!

  jessica - jag stressar också upp mig, ibland, men så inser jag att dygnet bara har 24 timmar och att jag faktiskt måste prioritera. Då brukar det bli enklare.

  Intressesmurfen - tack för kommentarer och mejl. Jag hör av mig till dig när jag är hemma från Portugal så får vi se om vi hittar en tid som passar oss båda. Det är ju, som sagt, svårt att hinna med allt. Kram!

  Anonym - ja, precis så brukar jag också tänka, att det bara är så här just nu, att det kommer andra tider. För så är det ju faktiskt.

  Sara - ja, det är ju faktiskt omöjligt att hinna med allt. Å andra sidan har vi mer än halva livet kvar :)

  Frida - tack, kvällen blev mysig och sen och fylld av skratt och prat. Och små överraskningar.

  Ankie - Grill Ruby rekokmmenderar jag varmt. Det är trevligt. Nu var det dock fullbokat så vi hamnade på Pastis istället, på Baggensgatan. Men det var minst lika trevligt där.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!