lördag, oktober 04, 2008

Meditation och målning

Det var vid eftermiddagens meditation som jag landade. Ordentligt. Innan dess har livet mest sprungit på. Och jag med det.
Skola. Jobb. Envis förkylning med snuva och hosta. Lämning och hämtning på dagis. Laga mat. Städa. Två uppsägningar i vår redan underbemannade grupp på jobbet. Träffa mäklare för att bestämma hur vi ska gå vidare med försäljning (vi väntar tills efter årsskiftet). Börja fixa inför fotning. Terapissessioner (både helt egna och de håller jag i som terapeutkandidat). Examensarbete. Enkät. Inlämningsuppgifter. Dålig sömn (mest på grund av hostan). Tidiga morgnar. Sena kvällar.

Efter meditationen slog det mig att jag ska börja måla. Igen. Jag gjorde det en period i tonåren. I veckan kom jag tillbaka till känslan igen när vi hade bild&symboler på schemat i skolan.
Tanken är att jag under en trettiodagarsperiod ska måla varje dag. För att hitta rätt känsla. Lite som ett dagboksskrivande. Eller kanske istället för. Orden får ersättas av bilder och symboler. Det känns helt rätt. Just nu.

9 kommentarer:

 1. Det där med målningen tycker jag låter som ett helt rätt projekt som fler borde testa (inte helt partiskt :-)!

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt! Måla på du, det låter härligt. Läste föresten ditt inlägg nedan om enkät. Jag svarar gärna på enkät, jag gillar enkäter. :) Jag mejlar dig.

  SvaraRadera
 3. ÅH smart! Tack för tipset!!
  Jag kämpar för att försöka hitta tid och inspiration för att sätta igång med mina tavlor igen (särskilt eftersom jag har en del beställningar som ligger och väntar), men jag tycks aldrig hitta det. Men om jag ställer in mig på att jag ska måla en ny, liten tavla varje dag, så kanske jag kommer igång utav bara den!

  Heja!

  SvaraRadera
 4. Va coolt!
  Jag har tänkt o tänkt att jag skulle vilja komma igång attt måla, men det blir aldrig av. Och konstigt nog går jag o deppar över att det aldrig blir av. Istället för att lägga den kraften på att faktiskt måla.
  Jag har sagt det förut. Jag säger det igen: Du är klok. och smart.
  Och tyckte jag inte så vansinnigt illa om ordet "Doer" så skulle jag nog säga det. Att du var en doer alltså. men nu gör jag inte det. det får räcka meed klok o smart!
  kramar till dig!
  och nästa gång du ska till BM, då är det fika som gäller, om jag så måste fejka ett "läkarebesök". ;)

  SvaraRadera
 5. Det låter jättebra!
  Ofta är det efter stunder av stillhet, som saker poppar upp. Som om man behöver stänga av innan ens rätta jag vågar sig ut.
  Lycka Till!!

  SvaraRadera
 6. Spännande och lockande tanke att göra så med målning, tack. Det vill jag också prova någon gång, en sådan liten "målar- och utvecklingsresa". Komma bortom intellektet...

  SvaraRadera
 7. Är det något som du har tänkt visa här på din blogg?

  SvaraRadera
 8. Det låter jättebra. Att få landa mitt i svirret, vilket du ju gör ändå med meditation och yoga. Fast nu på ett annat sätt i bild, färg och symboler. Jag gick en bildtolkningskurs för några år sen och minns hur härligt det var att få landa i att måla igen. Det har jag inte gjort regelbundet sen skoltiden tror jag. Man möter sig själv på ett nytt sätt. Och så är det ju så lustfyllt att hålla på med färg och form. Måla på!

  SvaraRadera
 9. Jessica - inte sant?! Men nu är jag ju inte lika seriös och duktig som du, jag kladdar mest, men kul är det!

  Kajsa - vad kul att du vill svara på min enkät. Jag har fått ditt mejl och svarar när enkäten är klar. Just nu är den på "expertutlåtande" :) Den borde bli klar i veckan.

  Sunkmamman - vad bra att jag kunde inspirera med mitt lilla tips. Tror på rutiner, att få in det man vill göra lite varje dag, annars är det så lätt att man (=jag) hittar ngt annat att göra.

  Arvids mamma - så, det är bara att sätta igång. Så kan vi jämföra våra alster när vi ses :)
  Nästa BM är 23 oktober. Boka in en fika kl 09:00 då! Kram till dig

  nina - ja, jag funkar i alla fall så. Det är så mycket annat som stör annars.

  Uttrycksrum - ja, att komma bort intellektet eller det som stör är viktigt för mig, först då når jag mitt sanna jag. Så testa - vore kul att höra vad du tyckte om en liten målarsession

  Frida - nej, så kul ska vi inte ha ;)
  Målningen är mer kladd och kommer att finnas i min dagbok, och den är privat.

  Anna ser dej - svirret, det var ett bra ord tycker jag. Och ja, man möter sig själv på ett nytt sätt när man målar, så upplever jag också det. Och kanske ska du också måla på?

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!