torsdag, oktober 30, 2008

Pärlornas resa

Arton pärlor hjälpte mig tillbaka igår. Och fortsätter att finnas där för mig.
Arton pärlor. Tolv runda, sex avlånga. Att röra vid. Beröra. Och beröras av.
Varje pärla har en betydelse och mening, i stort och i smått. De hjälper mig att ta reda på vad som är viktigt i livet, vad som skänker lycka och var centrum i livet finns, just nu, och om det är så jag vill att det ska vara.
Det är en resa som börjar med varje pärla. Som ett radband. Men Martin Lönnebo, som skapat bandet, kallar det för Frälsarkransen.

I all gråt igår tog jag även hand om mig själv. Stannade i känslan. Levde ut. Var istället för gjorde.
Och så besökte jag den där bokhandeln, i centrala Stockholm, dit jag ofta går för att få hjälp på vägen. Ibland finns ingenting. Ibland hittar jag det som pekar i rätt riktning. Och igår hittade jag frälsarbandet.

Resan som pärlorna lockar mig till är livets resa. Den resan som går inåt, i mig själv. Det är inte nödvändigtvis en lätt resa, men på något vis hörde jag ändå vad pärlorna sa till mig. Tanken är inte att pärlorna ska vara en prestation, de vill ingenting förutom att användas.

Och just nu vill jag inte heller prestera. Bara leva.

8 kommentarer:

 1. Vilket underbart redskap!
  och det hittade sin väg till dej när du behövde det som mest

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att hitta saker som hjälper en på vägen. Jag använder änglakorten varje dag på jobbet och blir stärkt av dem. Tack än en gång! Men vad är det med mannen då?! Ska han inte tänka på sin höggravida kvinna? Han borde verkligen dra sitt strå till stacken. Varför kan inte karlarna förstå? Jag hade precis samma sak under min graviditet och vill inte ha ytterligare en sådan graviditet. Han får skriva på ett kontrakt innan där han lovar och svär att hjälpa till :-). Jag hoppas att du kan få honom att förstå! Om du är ledsen får du jättegärna ringa mig! Jag finns här när du behöver mig! Saknar dig vännen! Stor kram! PS. Ingen fara med paketet :-) ville bara kolla så att det säkert kommit fram :-) DS.

  SvaraRadera
 3. Vackra ord och vackra pärlor. Skönt att du hittade något som hjälpte dig.

  SvaraRadera
 4. Det där låter härligt flummigt...ungefär som du ;)

  Blir nyfiken på de där pärlorna, och på bokhandeln...
  kramelikram//arvids mamma

  SvaraRadera
 5. Om någonting annat: enkäten! Förlåt att jag inte skickat den ännu. Jag började och sen fastnade jag på några frågor som jag tyckte var svåra och sen har den blivit liggande. Men om jag lovar att returnera den via mejl under helgen (hinner nog inte göra den färdig innan dess), är det okej?

  SvaraRadera
 6. Nina - ja, det är ett enkelt och fantastiskt och kraftfullt redskap. Och verkligen, det fanns där när jag som mest behövde det. Men det är ju också så jag ser på livet. Som du vet.

  Williams mamma - När vi använder korten i skolan och börjar dagen med dem säger vi ofta att vi äter änglafrukost. Kan låta flummigt, men jag tycker att det är vackert. Och orden säger nästan alltid något till mig.
  Är glad att dina kort kommer till användning. Nästa gång blir det OH-kort :)
  Att skriva kontrakt gällande ansvar låter faktiskt som en riktigt bra idé. Det är så lätt att vi harvar på i samma gamla mönster annars.

  e - tack för att du tycker om mina ord. Och jag älskar mina pärlor, mina nya vänner :)

  Arvids mamma - haha, jag har inget emot att vara härligt flummig. Den etiketten sätter jag gärna på mig själv.
  Bokhandeln och pärlor kan vi prata mer om nästa gång vi ses. Kram och trevlig helg!

  Kajsa- Helt ok! Ibland behöver saker få ta sin tid

  SvaraRadera
 7. Fick ett sådant armband i julklapp förra året. Har tyvärr inte använt det så mycket än, har bara skumläst boken och inte hunnit sätta mig in i vad alla pärlor står för. Men det är väldigt fina tankar och betydelser för varje pärla. Så när tid finnes ska jag ge boken och armbandet mer tid.

  SvaraRadera
 8. Sara - Ibland får vi saker som vi inte är redo för. Som vi kanske aldrig blir redo för. Det är bara du som vet om du vill engagera dig i frälsarkransen eller ej. För mig blev det viktigt, för dig kanske det handlar om att hitta ngt annat.
  Eller så pockar pärlorna på dig, när du minst anar, och kanske som allra mest behöver dem.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!