söndag, oktober 12, 2008

Spa-helg

Gårdagen blev en äkta spa-dag. Min underbara lärare/handledare hade satt det som tema på dagens lektion. I vanliga fall brukar handledningstillfällen handla om konkreta frågeställningar kring vårt klientarbete. Igår fick vi fokusera helt på oss själva.
Vi började med dans. Att hitta oss själva i vår kropp, precis där vi befinner oss just nu. Leva ut, ta hand om och acceptera. Jag minns hur stel och hämmad jag var det första året under utbildningen. Hur jag jobbade med att ens våga röra mig. Nu är det inga problem. Det är ett fantastiskt redskap.
Sedan blev det en lång meditation/djupavspänning där S guidade oss in i ett helt magiskt tillstånd. Så var det i alla fall för mig. Under slutet av övningen fick vi funderara på hur det ser ut i våra liv, just nu. Utifrån det målade vi och hade sedan en session två och två. Och utifrån det landade jag ännu mer i det som händer i allt kaos av trötthet, praktiska göromål och längtan efter lugn och ro.
Eftermiddagen ägnades åt ytterligare meditation/djupavspänning och lite praktiska frågor kring våra klientarbeten.

Efter lektionen hade vi utvecklingssamtal, jag och S. Vi pratade igenom min längtan efter att gå kvar även när bebisen kommit. Och nu är jag trygg i tanken att det kommer att ordna sig. Vi pratade även om mitt examensarbete och enkät. Och nu är enkätet näst intill klar (så håll utkik de närmsta dagarna).

Sedan fick jag en massa vackra ord på vägen. Kanske de vackraste på väldigt, väldigt länge.
Att jag utstrålar det jag behöver som terapeut som människa. Bland mycket annat.

Efter det gick jag hem och badade. I lugn och ro och tystnad. Och stor glädje och tacksamhet. Sedan somnade jag som ett ovaggat barn, halv tio.

Idag har jag ätit långsam frukost, skrotat runt, pluggat lite och läst mycket. Om några timmar åker jag in till NK för en lunch/fika med C som jag inte sett på länge, länge.
Och ikväll får jag pussa på Signe igen.

4 kommentarer:

 1. Grattis till de fina orden, du är så väl värd dem!

  Jag svarar också gärna på enkäten om du vill!

  Vilken fantastisk utbildning du går, jag ryser varje gång du skriver om dina upplevelser där.

  Hoppas vi ses snart!

  Många kramar!!

  SvaraRadera
 2. Jantelagen fick mig att ta bort de där snälla orden. Det kändes nästan för mycket. Men jag blev så himla glad för dem. Ifall någon nu skulle fundera över varför de är borta

  jenny - ja, min utbildning känns som väl investerade pengar. Och enkäten kommer jag att skicka till dig, det lovar jag.
  Och kanske ses vi på onsdag då, ska bara kolla upp om mannen har lust att lämna ut bilen. Kram till dig

  SvaraRadera
 3. Hej vännen,

  det är lite mycket här just nu så jag vet inte om jag sa att jag också gärna svarar på enkäten om du vill. Annars säger jag det nu.

  SvaraRadera
 4. Intressesmurfen - inga problem, enkäten är skickad till dig. Tack för att du tar dig tid och engagerar dig.
  Och jag vet vad du menar med att det är mycket nu. Puh!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!