måndag, november 24, 2008

Signe 25 månader

När hon väckte mig vid halv sex imorse, sjungandes "Lilla mamma, akta dig, akta dig, akta dig, lilla mamma akta dig annars tar jag dig" på sitt alldeles egna lilla vis slog det mig att hon blev 25 månader för fyra dagar sedan.

Igår var vi ute och åkte pulka. Då slog det mig hur stor hon blivit. Hon sprang i backen, hoppade i pulkan, tjöt av skratt och skrek "mera, mera!" efter varje åk.

Hon sover fortfarande i spjälsäng och äter mat i sin babystol men vi kommer att byta ut både säng och stol när vi flyttar, ja kanske tidigare, hon är ju ingen bebis längre. Hon är över två år.

I övrigt sover hon fortfarande bra. Mellan halv åtta på kvällen till sex-sju på morgonen. Hon är 90 centimeter lång och väger 11,5 kilo. Hennes språk utvecklas allt mer och nu är det fler treords-meningar än tvåords-meningar.

Att det är en bebis på gång i familjen råder inget tvivel om. Hon är fullt medveten om min mage, klappar på den och säger "hallå bebis!". Andra bebisar är också hemskt intressanta. Dessutom är hon extremt mammig och vill vara med mig hela tiden, hon känner på sig att något annat, en ny fas, snart kommer.

Att titta på Bolibompa eller dvd-filmer är just nu favoriten framför alla. Såvida hon inte målar, leker med lera, knäpper ihop olika knäppen och band i kläder eller springer runt, runt och busar.

Napp och snuttekudde är trygghetssaker som gärna letas efter när hon är ledsen eller bara vill gosa. På helgerna sover hon hellre lunchsömnen i pappas säng än i sin egen. Och jag ska ligga bredvid.

Vi badar tillsammans och hon vill fortfarande att vi sitter med när hon dricker välling (vilket hon gör morgon och kväll, 3 dl). I övrigt äter hon mellis på för-och eftermiddag, lunch och middag.

5 kommentarer:

 1. Onekligen en stor tjej nu. Och du ska se hur stor hon känns när bebisen kommer! Det är häftigt. Bara man inte glömmer att de även måste få vara ganska små ibland. :)

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt välbekant. Tror jag har en likadan hemma ...

  :-)

  Kram till lilla och stora tjejen

  SvaraRadera
 3. Jag tycker så mycket om dina dottertexter! Värme och kärlek.

  SvaraRadera
 4. Det låter som om du har en väldigt snäll, mysig och härlig dotter. Så klart den bästa! Kul att hon är så nyfiken på tillskottet.

  SvaraRadera
 5. Kajsa - helt rätt, det är viktigt att låta både den stora Signe och den lilla Signe att få vara med i allt det nya som kommer. Att hitta en balans.

  Märta Stewart - ja, jag tror nog att du har en likadan hemma hos dig. På tal om det så borde de få träffas snart, de två. Kram till er

  Nina - vad roligt att du gillar mina dottertexter! Tack!

  Borgarbrackan - japp, snäll, mysig och härlig är hon, Signe. Så klart den bästa :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!