tisdag, november 25, 2008

Snart slutjobbat

Näst sista dagen på kontoret. Jag rensar papper och städar undan. Det känns annorlunda, nästan lite overkligt. Är det verkligen så att jag ska gå på föräldraledighet snart, jag kom ju nyss tillbaka från den förra?

Den största delen av mig vill inget hellre. Ser fram emot lediga dagar med mig själv. En annan, liten mindre del, kommer att sakna det sociala, att sitta i stort kontorslandskap, surra med kollegorna och skratta åt allt som kan hända under en dag.

Samtidigt får jag det sociala från skolan. Terminen slutar till lucia men jag fortsätter med träningsklienter och handledning fram till årsskiftet. Den biten är bara rolig och ger energi så den får följa med mig nästan in i förlossningsrummet.

Näst sista dagen på kontoret. Jag tror att jag måste ta ett varv i huset och verkligen känna in att det är sant.

12 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket roligt du har framför dig!
  Jag var sjuk igår och flexar idag men _längtar_ till jobbet med de födande familjerna.
  Snart är ni där, i livets största under:-)
  /Anette.

  SvaraRadera
 2. Jag är sååå avis! Inför allt det nya som ni har framför er. En ny bebis, ett nytt hus, en ny föräldraledighet och efter den en helt ny karriär. Njut och ta hand om dig! Och fira lite extra ikväll nu när det "gamla" tar slut och allt det nya börjar.

  kramar från Karlstad
  Elma

  SvaraRadera
 3. Jag riktigt känner hur du känner :)
  Blir också alldeles upprymd när jag tänker på att du snart är tvåbarnsmamma! Spännande, intensivt och massor med kärlek!
  Kram till dej!

  SvaraRadera
 4. Och idag är det alltså sista dagen. Grattis - njut och fira att den nya perioden får lov att starta! Jag är grymt avis på dig idag. Vill inget annat än att få vara hemma nu. Konstigt, för två veckor sen kände jag inte alls så, men nu vill jag bara få boa och tända värmeljus... Kram!

  SvaraRadera
 5. Grattis, åh så härligt! Tänk att du är där igen, helt otroligt :-)

  Många kramar!

  SvaraRadera
 6. vad härligt, sista dagen idag då! de är så konstiga, de där sista skälvande dagarna innan en stor förändring... och sen går det så fort! tycker min motsvarande dag var alldeles nyss.

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen den overkliga känslan. Som man ska sluta på jobbet, men ändå inte..Njut av känslan när du går därifrån, och köp en luccekatt på vägen hem. Mmmm..

  SvaraRadera
 8. Anette - jag ser verkligen fram emot förlossningen för jag tycker verkligen att det är fantastiskt att föda barn, att ha den lyckan och förmånen.
  Nästan lika stor lycka och förmån måste det ju vara att jobba med det, att få vara med och möta en ny människa på det sätt som du gör.
  Efter dagens profylaxkurs är jag faktiskt lite sugen på att utbilda mig till profylaxinstuktör för att sedan kunna vara doula, tänk vad häftigt att komplettera min utbildning med det.

  Elma - ja, det är onekligen en massa nytt som väntar oss. Och det är häftigt.
  Firar gör vi på lördag, då först är jobb-och skolveckan slut.

  Nina - det är verkligen hätftigt att tänka att jag snart är tvåbarnsmamma. Jag har nog inte riktigt fattat det.

  Anna ser dej - hur länge ska du jobba?

  Jenny - ja, snart är jag där. Jag jobbar sista dagen på kontoret imorgon, idag och på fredag jobbar jag hemifrån.

  Fru A - ja, att dagarna går fort känner jag igen, jag tycker nämligen att jag började jobba efter första föräldraledigheten, och det är ändå snart ett år sedan.

  Borgarbrackan - ja, det är en overklig känsla. Och många lussekatter får det bli :)

  SvaraRadera
 9. Vad skönt det låter! Ett hejdå och ett stort hej.

  SvaraRadera
 10. Uttrycksrum - ja, precis så känns det, som ett hejdå och ett stort hej!

  SvaraRadera
 11. Jag jobbar fram till jul. Men just nu känns det som en grav felplanering...Men man kan ju faktiskt planera om också om det inte funkar.

  SvaraRadera
 12. Anna ser dej - oj, det var länge, det hade jag inte fixat/velat. Men vi är ju alla olika och som du skriver så kan du ju alltid planera om.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!