onsdag, november 12, 2008

Vecka 33

Vikt: + 12 kilo
Blodtryck: 105/65
Järnvärde: 125. Av någon konstig anledning ökar värdet och ligger nu nästan på samma värde som när jag skrev in mig. Får nog tacka min järnrika kost för det (blodpudding, leverpastej och torkade aprikoser). Och så äter jag Mitt Val Kvinna. Men inget extra tillskott av järn.
Mage: 30 centimeter. En liten dipp nedåt jämfört med normalkurvan, men ingen fara.
Bebisens hjärtljud: Runt 140 (pendlade mellan 139-147 när vi lyssnade)
Eventuella besvär: Halsbränna. Sura uppstötningar. Får lätt kramp i magen när jag böjer mig. Och så det gamla vanliga - blodtrycksfall.
Cravings: Inga särskilda. Nu har jag kommit till den fasen då jag inte kan äta särskilt mycket uan att känna mig helt uppsvälld och proppmätt. Så jag äter lite då och då. Mest nyttigt, men en och annan chokladbit slinker ner.
Före barnmorskebesöket: Blev jag upphämtad med bil av mannen. Sedan bjöd han på höstens hittills godaste thaimat innan han följde med till barnmorskan. Han ville lyssna på hjärtljuden.
Smeknamn på magen: Kotten. Med Signe hittade vi arbetsnamnet ganska direkt, nu har det tagit sin tid. Lika lång tid har det tagit att enas om potentiella namn på barnet. Och förresten är vi inte överens än. Men snart. Kanske.
Igår: Såg jag nya Bond-filmen med kollegorna från jobbet. Jag blev mest besviken. Den gamla Bondkänslan är borta, helt, och filmen var som vilken actionrulle som helst, fast mer överdriven. Men Daniel Craig är bra.
Idag: Jobbar jag hemifrån. Och hinner med att meditera och dricka latte. Och vila en stund på soffan. Det är order från barnmorskan.

11 kommentarer:

 1. Vilken fin kula du har! Såg Bond förra veckan och gillade den - men jag gillar all action. Håller med om Daniel - han är skitbra!

  SvaraRadera
 2. Superfin mage! Skönt att höra att du tar hand om dig och mår bra!

  SvaraRadera
 3. underbar mage... så fin. mitt järnvärde steg också mot slutet utan tillskott, lustigt. kram

  SvaraRadera
 4. Håller med ovanstående, vilken fin mage! Blir lite sugen...

  SvaraRadera
 5. jättefin liten nätt mage. Ser ut som en kille...(jag vet du kanske också är ganska trött på alla gissningar;-) ? Du som är andrabarnsmamma har säkert testat det, men Losec Mups revolutionerade mina sista veckor då halsbrännan var tuff. Det gick inte att jämföra med de andra mildare varianterna.

  SvaraRadera
 6. åh, fina mage! vad fort det går, redan vecka 33, jösses...

  SvaraRadera
 7. Minna - action är min grej ibland, det beror helt på filmen i stort. Jag är nog ganska kräsen överhuvudtaget när det gäller film. Men Mr Craig är suverän.

  Frida - tack! Ja, jag försöker ta hand om mig så gott det går och jag kan.

  Sandra - Med Signe käkade jag tillskott från mitten av graviditeten och fram till slutet. Men nu klarar jag mig som sagt helt utan och det känns skönt, magen var inte riktigt nöjd med det där tillskottet.

  jessica - Förstår att du blir sugen, det är ju alldeles fantastiskt att vara gravid. Jag kommer att sakna magen sedan. Det gjorde jag ganska länge när Signe kommit. Men jag älskade ju såklart att hon var här. Men ändå, att vara gravid är ett magiskt tillstånd.

  Frida - ja, namnet barakom till mig, i helgen, och känns helt rätt.

  Borgarbrackan- det är inte så många som gissar, däremot så har jag länge trott att det är en kille. Men det trodde jag iofs med Signe också.
  Jag har inte testat Losec och jag kommer nog inte att göra det heller, jag är alldeles för nojig med läkemedel, tar det bara i absoluta nödfall, men tack för tips!

  Fru A - ja, det går egentligen alldeles för fort. Jag hoppas att jag hinner njuta i december när jag är hemma på föräldraledighet.

  SvaraRadera
 8. Fin mage! Och skönt att du hinner vila också.

  SvaraRadera
 9. Att vara mamma - ja, dessvärre kommer vi ju nog inte att ses innan magen är borta så då bjuder jag på en bild!

  Sara - tack, ja vila är en nödvändighet nu när jag är höggravid (eller i alla fall börjar bli)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!