måndag, december 15, 2008

Intuition

I slutet av förra veckan, strax innan jag skulle hålla en terapisession, gick jag in på en av de toaletter som finns i lokalerna där jag hyr rum. Innan jag skulle stänga dörren fick jag en känsla av att dörren skulle gå i baklås om jag låste den. Jag minns att jag stannade upp och funderade några sekunder på var den tanken kom ifrån. Sen slog jag bort den. Jag tyckte att det var en fånig tanke, varför skulle jag låsa in mig?

Några minuter senare hade dörren mycket riktigt gått i baklås.

I höstas, en mörk och regnig vardagkväll, är jag och familjen på väg i bil ut till skärgården. Vi åker på den sista vägen till färjelägret, en smal och lite slingring landsväg. Jag har varit kissnödig ett tag och får plötsligt en känsla av att det är bäst att jag kissar ganska snart. Inte för att jag egentligen behöver, jag skulle kunna hålla mig till färjan, men känslan är så stark att jag ber mannen sakta in för att hitta en mindre väg att åka av vid.
Efter några minuter springer en stor älg ut strax framför bilen.
Om vi inte saktat in vet jag inte hur det hade gått.

Några skulle kalla det slump. Jag kallar det intuition. Att faktiskt känna på mig saker som kommer att inträffa. Jag önskar bara att jag lyssnade på den där känslan ännu lite mer.

17 kommentarer:

 1. Det där har jag också varit med om några få gånger när det blivit så konkret. Andra gånger bara som ett vagt sorl i maggropen, som visar åt vilken riktning jag ska ta. Det är häftigt och starkt, och jag är övertygad om att man måste lyssna mer på den känslan. Eller efter den. Den finns där, hela tiden inom oss tror jag också.

  SvaraRadera
 2. Jag tror också på intuition! Stenhårt. Det svåra är bara hur man ska lyssna, för känner man efter för mycket är det svårt att hitta rätt.

  SvaraRadera
 3. Tror också så, att den finns den där förmågan, så många exempel på det...men att lyssna lagom mycket utan att för den skull bli hämmad, det är utmaningen.

  Tur att du slapp ut ur toaletten:)

  SvaraRadera
 4. Rätt häftigt, sånt! Mamma har sån intuition när det gäller mig och min syster. När det händer något känner hon det alltid på sig, även om man är på andra sidan jorden.

  Själv brukar jag känna på mig att jag ska träffa någon innan jag gör det. Jag kan tänka på den personen jättemycket, och en kvart senare springer jag på honom eller henne i affären!

  SvaraRadera
 5. Jättespännande! Jag tror också på intuition, kankse inte i alla sammanhang men visst har vi en särskild förmåga bara vi lyssnar inåt.

  SvaraRadera
 6. Jag känner ofta på mej när någon ska ringa. Eller så vet jag vem det är som ringer innan jag sett på displayen.

  Det är fascinerande.

  SvaraRadera
 7. Det där är intressant. Vet dock inte hur mycket jag tror på det men jag måste erkänna att det ibland är svårt att förneka...

  SvaraRadera
 8. Jag tänkte skriva läskigt men det är det faktiskt inte. Tror det är intuition som du skriver och det är nog bara nyttigt att lära sig lyssna till den. Kram

  SvaraRadera
 9. Fortsätt lyssna på de där känslorna! Jag tror inte alls att det är slump, utan intuition eller ett sjätte sinne eller vad man ska kalla det.

  Jag tycker det är så häftigt när man känner på sig saker. Jag gör det ganska ofta. Men ibland känner jag på mig saker som sen inte alls händer. Så jag är väl inte så "stämd" antar jag :)

  kram!

  SvaraRadera
 10. Håller så med Peace in mind...det gäller att lyssna in lagom, så man inte blir hämmad....
  Jag förutspådde/anade ju min bilolycka bara 5 min innan den inträffade,och OJ vad arg jag var på mig själv efteråt,att jag inte hade lyssnat, när det var så tydligt...det hade aldrig hänt innan att jag känt det så starkt, men efteråt...oj vad bilolyckor jag listat ut ska hända i mitt lilla huvud, både för mig själv o andra, och oj vad starkt det känts just då. Tack o lov har jag haft fel alla ggr, och nu, efter lång tid, lärt mig släppa taget lite om just den biten, att jag kanske fått min beskärda del, eller att jag nästa gång kanske inte kommer att känna det på mig.
  Men kan man bara backa av, så kan man ju faktiskt njuta lite av det här, för det är spännande, och ett ganskla fantastiskt fenomen, som jag tror på. Oftast. ;)

  kramelikram arvids mamma

  SvaraRadera
 11. Både läbbigt och intressant det där. Min yngsta dotter vaknade förra veckan av sin mardröm; att det var jordbävning. Hon frågade mig om det kan bli jordbävning i Sverige. Nej, sa jag...

  SvaraRadera
 12. Jag trodde jag lämnat kommentar. Fastnade visst inte. Spännande domäner som öppnar sig när vi lyssnar på vår intuion, utvecklar det och tar den på allvar.

  SvaraRadera
 13. Jag trodde jag lämnat kommentar. Fastnade visst inte. Spännande domäner som öppnar sig när vi lyssnar på vår intuion, utvecklar det och tar den på allvar.

  SvaraRadera
 14. Borgarbrackan - ja, jag tror också att den finns där, och att vi måste lyssna efter det. Men inte lyssna för mycket. Det gäller att hitta en balans där, vilket kan vara nog så svårt

  Jessica - ja, det är en svår konst. Det är ju lätt att börja inbilla sig saker o på så sätt förlora den genuina intutionen

  Peace in mind - ja, tänk om jag suttit kvar där än :) Jag var där idag igen men valde den andra toaletten den här gången

  Tre stycken - känner igen det där med att tänka på någon och så springer man på den personen samma dag eller ngn dag senare. Jag kan också tänka på någon som sedan visar sig ringa mig efter bara några minuter. Min man och jag ringer ofta varandra samtidigt och det handlar inte om att vi brukar höras ungefär samma tid varje dag utan det kan vara lite närsomhelst.

  Cinks - jag tror att vissa har starkare intutition än andra och att den finns där hela tiden, i alla sammahang, men jag tror inte att alla orkar lyssna hela tiden, eller ens vill lyssna hela tiden.

  Nina - ja, precis så är det för mig också. Se mitt svar här ovan, till Tre stycken.

  Lilla P - ja, visst är det

  e - du behöver ju inte tro på det. Ingen vet ju att det är på det ena eller andra sättet, men jag tycker att det är jäkligt häftigt och vissa saker är svåra att förklara. Men det är det som är spännande med livet.

  Johanna - fast lite läskigt är det nog, det tycker jag nog. Kram

  C - Ett sjätte sinne är det definitivt, så vill jag beskriva det. Häftigt. Och jag vill lyssna ännu mer på dem. Jag tror att det gäller att hitta en balans snarare än att vara "stämd" som du skriver. Kram tillbaka

  Arvids mamma - ja, visst är det så, att lyssna in lagom så att man inte blir hämmad. Och att du känner olust inför bilresor är ju inte alls konstigt, jag vet ju vad du varit med om. Varm kram till dig.

  Ankie - shit, du har en liten sanndrömmare därhemma.

  Uttrycksrum - ja, det finns många spännande domäner därute.

  SvaraRadera
 15. O jo det där upplever jag med då och då men verkligen bara när jag är i nuet och lyssnar till vad som sker runt omkring. Sist var det också att jag "förutsåg" en mindre olycka. Läskigt eller härligt?? Klapp på magen till dig och hoppas julen blir allt vad ni vill att den ska vara, mer eller mindre ;-) Kram

  SvaraRadera
 16. Issevisse - ja, vi verkar vara många som har förmågan och min devis är ju att vi alla har den. Att förutse en olycka är ju både läskigt och härligt. Vilken tur att du gjorde det, tänker jag.
  God jul till er alla!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!