måndag, januari 26, 2009

Bära barn

Jag bär Siri i en sjal nu. Liggandes mot min mage och bröst. Vi är nybörjare men hankar oss fram. Och det känns bra. Det är ett måste att ha händerna fria. Speciellt när Signe är hemma. Och annars också.
Visningen av vår lägenhet närmar sig med stormsteg och det finns kläder att packa, skafferi att tömma och stajling att göra.

I övrigt är vi hyfsat friska nu. Men rejält trötta. Tvåbarnschocken har slagit till med kraft. Siri vill bara vara nära, nära. Signe trotsar och skriker och är arg och vill ha en massa kärlek. Såklart. Kombinationen ger trötta föräldrar. Tack och lov har min mamma varit på besök i nästan en vecka och hjälpt till. Utan henne vet jag inte hur vi hade fixat det.

(Bild lånad från barabarn.se)

20 kommentarer:

 1. När mannen börjar jobba är sjalen perfekt att amma i!
  2:an lär sig oftast att hänga me, det gjorde vår Frans tills nu när han snart är 1,5 år.
  Han tar igen för det 1 året och det me råge haha!!!!!! :)/Loppan

  SvaraRadera
 2. Skönt att din mamma kom och var hos er ett tag. Jobbigt att ni har lägenhetsvisning och flytt att tänka på också precis nu. Men det blir härligt när det är klart!
  Trist att det inte blev någon Sthlms-tripp för mig denna vecka. Vi får se när det blir av.
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskade verkligen sjal! Synd att det var så svårt att bära två samtidigt! Men jag och maken hade varsinn som vi använde flitigt. Hoppas ni överlever tvåbarnskaoset!

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni fått hjälp. Har ju ingen som helst erfarenhet av tvåbarnslivet (och chocken) men ni kommer säkert in i det snart. Och sjal är verkligen super, använde det jämt när Zoe var liten!

  SvaraRadera
 5. Om det kan vara till någon tröst så tar ett tag innan rutiner infinner sig, och som vanligt med småbarn i leken,så ändras det ju med (o)jämna mellanrum. Men håll ut, efter tre månader tyckte jag att det började "ordna" till sig. Vi köpte & renoverade radhus i samma veva som lillebror föddes och det blev om något fullt upp. Så hoppas att ni inte behöver repa så mycket i nya bostaden. Ta det lugnt och andas. Njut. Tiden går som bekant väldigt fort när de är små.. Kram från 2- barnsmamma i norr. (en stolt sådan till storebror 2,5 år och lillebror 5 månader).

  SvaraRadera
 6. Det här med sjal kom jag aldrig underfund med, men det verkar ju superbra. Vad skönt att ha händerna fria nu när du har Signe att ta hand om också. Det är svårt att förstå hur det kan vara att ha två som pockar på uppmärksamhet :-). Den rollen måste man nog växa in i och det kommer du att göra. Snart är du lika rutinerad tvåbarnsmamma som du var med Signe innan. Jag har alltid tyckt att du har haft koll på allt och varit en underbar mamma till Signe. Vad häftigt att visningen närmar sig. Snart ska ni flytta till ert underbara hus! Vad mysigt! Ni har en del framför er det förstår jag och att ni är trötta är inte så konstigt. Vad skönt att ni haft din mamma på besök! Hon är ju så himla gullig och ställer upp. Hoppas att ni får hålla er friska nu. Här är William sjuk i hög feber efter sedan att jag blev frisk. Så nu är det VAB som gäller. Imorgon kommer ett tjockt kuvert till dina små tjejer :-). Äntligen har jag lyckats få iväg det. Sköt om er! Tänker på er! Kramar i mängd!

  SvaraRadera
 7. Glömde säga att jag förstår dig vad gäller beslutet om eran katt. Det är inte lätt att hinna med både barn, hus och husjur. Jag känner mig fortfarande ledsen över att våra katter är borta. Även att de nu fått en ny ägare är det tufft, men också mycket skönt! Jag förstår att det inte varit lätt att hitta en ägare som vill ta hand om en katt som är till åren. Du gjorde nog ändå katten en tjänst. Hon har bott hos er i så många år och skulle kanske bara blivit förvirrad av att komma till ett nytt hem. Tänk att du gjort så mycket du kunnat för henne. Hon har haft det jättebra hos er och varit en lycklig kattfröken. Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej du
  Tack för ditt meddelande! Ledsen att jag inte hunnit skriva till dig. Jag brukar läsa här så klart, hinner inte skriva så mycket kommentarer bara. Vad mysigt du har det med Siri. Jag fick titta flera gånger innan jag såg att det var en lånad bild... tänkte väl att hon vuxit lite väl snabbt.
  Kram anna

  SvaraRadera
 9. Sjal ser så himla mysigt ut. Själv föll jag offer för Babybjörnen, men det var verkligen oerhört mycket värt den där första tiden när det är så mycket bära som gäller. Konstigt att jag en dag utan att tänka på det inte gjorde det längre, och att Noel kommit över det där första närhetsbehovet. Förstår verkligen att ni är trötta. Hoppas ni får vara friska nu och kan hämta kraft i målbilden att möta våren i det nya huset. KRAM

  SvaraRadera
 10. När tvillingarna var små visste jag inte ens att sjal fanns. Det kanske inte var så många som hade det då? Jag körde med Baby Björn och tyckte att den var helt ok. Ett barn i den och den andra på höften.

  Men sen, när dottern föddes fem år senare, hade jag hört så mycket gott om just sjalarna. Köpte en jättefin i cerise och orange. Den var perfekt. På alla sätt och vis. Förutom att min dotter inte gillade att bli buren särskilt mycket!? :O

  Skönt att din mamma varit på besök!

  Och det här blev en megalång kommentar... ;)

  SvaraRadera
 11. Åh jag längtar också efter att bära i sjal!! Snart dax, 2 veckor till Go!

  SvaraRadera
 12. Med Sixten köpte jag sjal. Som sen bara hängde i garderoben. Nu med Nils (jo, han har fått namn!) så har jag plockat fram den och provat, men inte kommit in i det... Kör du knyt eller ringvariant? Har också tänkt att det känns som ett grymt bra sätt att kunna ha händerna fria till storebror när man är alla tre och behöver kunna lyfta utan assistans från mannen. Måste öva mer helt enkelt - det är inte så lätt i början... Vad skönt det låter att ni fått hjälp av din mamma också. Det behöver man. Jag har tillkallat föräldrahjälp just nu också - mannen har åkt iväg till Köpenhamn och ska vara borta en natt och den tvåbarnsövningen känner jag mig inte redo för själv än. Det får komma lite senare. Hang in there och hoppas visning och försäljning går strålande! Kram

  SvaraRadera
 13. Kul att du bär i sjal. Själv ser jag fram emot att bära i trikåsjal, för med Ludwig började jag först när han var ca 7 mån och då var det ju vävd långsjal direkt som gällde. Hjälp, jag är nervös över tvåbarnschocken! Kram.

  SvaraRadera
 14. Loppan - ja, det är väl så - att tvåan lär sig att hänga med. Den är ju van vid det redan från magen. Störst omställning är det ju för första barnet.

  Hälsingemamman - just nu längtar jag som tusan till visning och försäljning av lägenhet är över, det känns som om det är först ´då vi verkligen kan njuta av tvåbarnslivet. Ja, trist med utebliven Sthlm-resa, men det kommer fler tillfällen

  Frida - kul att ni använde och gillade sjal med tvillingarna. Siri verkar, än så länge, acceptera sjalen bra. Hon sover gott i den, men jag har ännu inte testat att amma i den

  Jessica - kul att även du har positiva erfarenheter av sjal. Och ja, vi kommer in i tvåbarnslivet när värsta chocken lagt sig, hoppas jag :)

  Anonym - oj, det lät tufft att renovera radhus med en liten bebis. Vi kommer, tack och lov, att flytta in i ett hyfsat nyrenoverat radhus och har bara smågrejer att pyssla med, så det känns jätteskönt.Tack för kommentar och grattis till två barn!

  Williams mamma -men stackars killen, är han sjuk igen :(
  Paket till mina små prinsessor har kommit men är inte uthämtat än. Min kraft och energi räckte inte för promenaden ner till posten, inte igår, men idag ska det hämtas. Du är så gullig som tänker på oss. Och när det gäller vår katt så känns det som helt rätt beslut nu. Jag trodde att jag skulle sakna henne mer, men är trygg i tanken att vi gjorde rätt och att hon har det bra nu. Men ibland spökar mitt dåliga samvete..Kram!

  Anna- haha, ja, så snabbt har Sii inte växt, men snart är hon väl sådär stor, tiden går ju liksom ännu snabbare med andra barnet sägs det.

  Borgarbrackan - vi köpte Babybjörn till Signe och använde den till och från. Nackdelen med den är ju att barnet inte kan ligga ner i den, den känns som mer användbar när Siri blir större

  Sara - sjal har nog alltid funnits men det har ju stämplats som lite töntigt tidigare, känns det som, så det var nog då Babybjörn kom. Och Babybjörn är bra, vi har en sådan också, men jag gillar att Siri kan ligga i sjalen, det funkar ju inte i Babybjörnen. Kul att du köpte sjal till dottern, men trist att hon inte gillade den. Däremot gillade jag din megalång kommentar :) Kram till dig

  Helle - två veckor går snabbt! Jag håller tummar och tår. Lycka till

  Anna ser dej - Nils är ett fint namn! Jag använder ringsjal, det kändes som den lättaste varianten men jag vet inte, det finns ett stort utbud och jag kan ibland tycka att det är svårt att veta vad som är bäst. Svårt är det också att få till sjalen på rätt sätt, just nu hänger Siri lite halvdant i den, men jag tror att det är en vanesak. Skönt att din mamma kan vara hos dig så att du slipper ensam natt med två barn. Min man var på kickoff en natt när mamma var här så jag slapp också manövrera den prövningen själv.

  Maggan - du låter som en van sjalmamma. Jag är novis på området men gillar min ringsjal (det är den på bilden). Och du kommer att fixa tvåbarnschocken. Precis som jag. Men det är fan inte lätt alla dagar :)

  SvaraRadera
 15. Fast ringsjal har jag aldrig fått till bra. Det var jättesvårt! Jag lånade en ett tag, men gav upp. Lättare att knyta, tyckte jag.

  SvaraRadera
 16. Fast ringsjal har jag aldrig fått till bra. Det var jättesvårt! Jag lånade en ett tag, men gav upp. Lättare att knyta, tyckte jag.

  SvaraRadera
 17. Men hur gör man med huvudet? På alla bilder är det bara äldre barn. När jag lägger i LillaN så känns det som om ryggen kröks som en mäla...och som sagt, inga instruktioner hittar jag... Hur gör du?

  SvaraRadera
 18. Maggan - kanske lättare med knytsjal då, ringen är hyfsat lätt ändå, tycker jag

  Cinks - jag tror att det finns instruktioner på barabarn.se, kolla där, annars kan jag kopiera de som medföljde min sjal och skicka dem till dig, då får du mejla din adress till mig
  Lycka till!

  SvaraRadera
 19. Cinks: Det finns många bildserier på www.sjalbarn.se också.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!