fredag, januari 02, 2009

Gott slut. Gott nytt.

Tid med familjen. Skogspromenad på Ekerö. Frostiga åkrar. Frustande hästar. Varm choklad och pepparkakor. Långa bad. Grädda pannkakor. Mannens brödbakning och fruktiga smoothies. Yogapass. Meditation. Skönlitterära böcker. Bus i lekplatsen. Lutfisk med senapssås. Vaggande, korta promenader. Goda middagar. Nyårsmiddag med mannen och Signe. Ett tolvslag i tystnad med tända ljus, öppen spis, gott tilltugg och alkoholfri champagne. Sovmorgon till halv nio på nyårsdagen.
Ett sakta lugn. En uppladdning inför det som kommer. Magen är kvar. Det är bra. Jag är inte redo än.

11 kommentarer:

 1. Åh vilöken härlig beskrivning!
  All lycka till dig, t adet lugnt dagen kommer. och njut i nuet, som du verkar göra
  kram kram

  SvaraRadera
 2. Spänningen ökar för varje dag, i detta spännande kapitel om yogamamman här och nu, som snart kommer att föda. Kanske hinner du skriva något om någon värk eller så innan vi läser i nästa inlägg att den lilla babyn har kommit. Vi får se.

  SvaraRadera
 3. Det låter som du har haft det väldigt skönt. Känner man sig någonsin redo för att föda? Men ändå, när barnet väl är där så är man på något sätt redo även om det inte känts så innan. Jag var inte redo (sonen var iofs några veckor tidig) och tror inte jag varit det oavsett när han kommit men när han var där så var det ingen tvekan. Jag hoppas dock att du får känna känslan av att vara redo.

  En helt annan sak. Om du har tid och lust att svara, strunda i det annars. Jag funderar på att ge yoga en chans till. Det finns introkurser i Ashtanga och Hatha. Jag förstår inte skillnaden. Vad ska jag välja om jag är ovig och inte har någon koordinationsförmåga? Eller ska jag hålla mig till boxning?

  SvaraRadera
 4. Vad ljuvligt det låter!
  En perfekt start inför det nya som komma ska.

  SvaraRadera
 5. Så otroligt spännande att vänta. Vilken tid du är mitt uppe i. Förändring, nytt och spännande. En omvälvning som kommer att vara så självklar när ni är fyra. Har det inte alltid varit så kände jag när vår lilla Ellen var en vecka.

  Mys på, och hoppas att du får vänta tills du känner dig redo!

  Kramar och tankar från mig!

  SvaraRadera
 6. Så otroligt spännande att vänta. Vilken tid du är mitt uppe i. Förändring, nytt och spännande. En omvälvning som kommer att vara så självklar när ni är fyra. Har det inte alltid varit så kände jag när vår lilla Ellen var en vecka.

  Mys på, och hoppas att du får vänta tills du känner dig redo!

  Kramar och tankar från mig!

  SvaraRadera
 7. Väntar på dina nästa rader, kanske får jag se dig med vagn snart:)

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt ni verkar ha det. Och snart är du tvåbarnsmor... Då blir det ännu mysigare.

  SvaraRadera
 9. Vilket mysigt nårsfirande ni fick! Vad skönt att det inte satt igång ännu så att du har tid att ladda lite till. Som jag sagt förut, det är så spännande att det finns inte. Min man (äntligen fick jag skriva det :-)) tycker att jag är lite rolig som går här som på nålar och inväntar det som komma ska. Även att jag inte finns där hos dig är jag HELT engagerad på mitt lilla vis :-). Ha det så mysigt ni bara kan under de sista dagarna med din bebeisen i magen. Stor kram och lycka till igen!

  SvaraRadera
 10. Annayoga- tack! Och ja, jag försöker njuta och leva i nuet så gott det går

  Uttrycksrum - ännu ingen bebis. Och ytterligare ett inlägg utan värkar. Men snart kanske...

  e - du har rätt, man är nog aldrig redo att föda sådär innan det satt igång, men väl där tror jag att jag kommer att vara helfokuserad.
  Angående yogan så är skillnaden att ashtangayoga är den mest dynamiska formen av yoga, dvs den som är mest fysiskt krävande. Hathahyoga är lugnare och där stannar man fler andetag i varje rörelse ( i ashtangayogan stannar man bara fem andetag). Så det är en smaksak vad man gillar. Jag har tränat ashtangayoga i fyra år men har detta år provat på både hathayoga och kundaliniyoga (som också är en lugnare variant) Jag gillar att kombinera dem båda. Du blir smidig av båda, jag var vig som ett jäkla kylskåp när jag började och hade noll koordinationsförmåga, men det där kommer, jag lovar. Kul att du är nyfiken på att testa. Och behåll för guds skull boxningen också, det är alltid bra att kombinera lite. Om du inte vill bli en äkta yogini. Fråga gärna om du undrar över något annat gällande yoga. Lycka till och berätta hur det går!

  Sara - ja, det har varit fantastiska familjedagar. Me like

  Caroline - ja, jag hoppas och tror att det är så jag kommer att känna också. Just nu känns det otroligt främmande och overkligt att det kommer en ny familjemedlem till oss, men som sagt, snart kommer det säkert kännas som att hon/han alltid funnits här. För så var det ju när Signe kom

  Peace in mind - jag hoppas verkligen att jag går med vagn snart.

  Ankie - tvåbarnsmor...jezeez...DET är stort. Ska verkligen lilla jag bli det. Då tar jag en promenad över till dig med vagnen så kan du demonstrera espressomaskinen irl :)

  Willes mamma - vet du, jag kan nästan känna ditt engagemang :) KRAM och energi till dig och din familj

  SvaraRadera
 11. Häftigt att läsa om dina erfarenheter av yoga och yogaandning under graviditet och förlossning! Om man inte vill träna yoga själv under graviditeten så finns det kurser som man kan följa:

  http://www.kurser.se/gravid_yoga___608__.html

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!