lördag, januari 03, 2009

Yogashala

En av våra grannar är bortrest över jul och nyår. Under tiden passar vi hennes katt. Och hennes lägenhet. Det har blivit ett utmärkt sätt för mig att smyga till mig lite egentid. Hennes vardagsrum, vid den öppna spisen, har blivit min alldeles egna yogashala. Där tillbringar jag alllt från några minuter till över en timme, varje dag. Yogar. Mediterar. Andas. Fokuserar. Bara sitter stilla och tittar in i ett ljus. Det är tid som bara är min. Och jag tankar den. För snart ser allt annorlunda ut. Men inte idag. Inte ännu.

Snart rullar jag ut min matta där för ytterligare ett gravidyogapass. Det är min träning nu. Att stilla mjuka upp kroppen. Att promenera funkar inte. Jag vankar mest omkring och är uttråkad i lägenheten och området intill. Kanske är det ett gott tecken, kanske gör det att jag snart är redo för förlossning.

(Framgooglad bild)

9 kommentarer:

 1. Det här är fantastiskt att allt du beskriver i detta inlägg.
  HÄRLIGT!

  SvaraRadera
 2. Det här är fantastiskt att allt du beskriver i detta inlägg.
  HÄRLIGT!

  SvaraRadera
 3. minns att du skrivit om detta förut? att du haft tillgång till lägenheten innan, och då oxå smög iväg o passade på att ha lite egen yogatid? stämmer det?
  Mysigt att ha det så, ett litet andrum...
  och va skönt att bebisen stannat kvar där inne över nya året och så...vet inte varför, men jag tror att jag hade tyckt det var skönare att få efter nyår iaf...nåväl, den är väl ganska välkommen ut nu va? eller känns det ok?
  Hur är det att promenera då, gör det för ont liksom, eller känns det för rastlöst o konstigt bara?
  puffpuff, här kommer lite e-energi...hihi
  ta hand om dig/er!
  kram arvids mamma

  SvaraRadera
 4. Jag minns inte hur jag kände inför min förlossning... om jag någonsin kände mig riktigt redo. Fast nu när jag tänker efter så gjorde jag nog de. Hade på känn att hon skulle komma före utsatt datum och det gjorde hon. Fast när vattnet gick blev jag lite överraskad ändå. Så helt redo - nej, men att känna sig lugn med att det snart är dax (och hunnit fixa det mesta) - ja. Det är så spännande, och jag är lite avis på dig som ska få föda igen, vilken upplevelse! Kramar och lyckoönskningar!

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt med tillgång till privatshala emellanåt! Det var säkert meningen att du precis nu skulle få tid för dej själv, dina tankar och dina yogaövningar.

  SvaraRadera
 6. Låter helt underbart! =)

  SvaraRadera
 7. Det låter jättemysigt! Jag hade också velat ha lite tid för mig själv, men hur sjuton har man tid för det?! :(

  SvaraRadera
 8. det låter härligt! Precis som jag väntat mig utstrålar du lugn, harmoni och förväntan inför förlossningen. Du är nog så redo som man kan bli.
  Stort lycka till!
  Kram
  C

  SvaraRadera
 9. Annayoga - ja, jag vet ju att du har samma känsla själv, av yogan och av tystnaden. Det är härligt!

  Arvids mamma - jag har säkert skrivit om det förut eller i alla fall berättat om det för dig, vi har hjälpts åt med våra katter i flera år så jag har haft tillång till hennes vardagsrum många gånger. Det har varit perfekt.
  Att promenera känns tungt och otympligt och jag får lätt ont.
  Och tack för energin. Den behövs!

  Jessica - kanske är man aldrig redo, men jag tror att när det väl sätter igång så kommer fokuseringen ganska sådär med en gång. Tack för lyckönskning!

  Nina - ja, jag tror ju på en mening med det mesta, så jag tror att det fanns en tanke med att just jag skulle få de här stunderna för mig själv.

  Annasv - kul att du tycker det

  Maggan- för mig handlar det om prioritering, som med så mycket annat. Utan egentid blir jag varken någon bra mamma, maka eller vän, jag behöver min tid

  C- tack snälla du. Och jag tror inte att det blir en träff på onsdag, men vi får helt enkelt avvakta och se. Jag hör av mig!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!