onsdag, januari 14, 2009

Tillbaks på mattan

Jag har varit fokuserad på andning, avslappning och visualisering i många år. Kanske allra mest det här året, under graviditeten med Siri.
Det kändes därför självklart att rulla ut yogamattan i förmiddags för en stunds reflektion, yoga och meditation. I lugnt tempo. I solen i Signes rum.
Att andas är sättet för mig att landa i mig själv, att hitta tillbaka till det som verkligen är viktigt, att inte sväva omkring i ytligheter.

I övrigt börjar familjens sömn stabiliseras efter veckans stora förändring. Signe somnar tidigare och vill inte längre springa in ocu ut ur rummet för att se vad vi andra gör. Siri och jag verkar ha hittat rätt amningsteknik och hon äter sig mätt, släpper bröstet och somnar gott. Själv sover jag ytligt men bra. Och mannen börjar landa i det faktum att han nu har tre tjejer att ta hand om och somnar om hyfsat snabbt efter snabba uppvaknanden på grund av barnen.

13 kommentarer:

 1. Grattis till en fin förlossning och lilla prinsessan!
  Vad har du valt att börja med för yogaövningar så här efter förlossningen?

  SvaraRadera
 2. Heja
  Redan på mattan, härligt!

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer i Annas lyckorop; redan på mattan, härligt!! :)
  Styrka, kärlek och kram till dej!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till dig och till din lilla dotter! Jag inspireras av att du vet vad som är bra för dig. Det hörs. När du skriver.

  SvaraRadera
 5. Hej vännen. Imponerande! OCh du, släpp mig för ett tag, jag överlever, fokusera du på din familj och låt inte mig ta kraft och energi från det.

  SvaraRadera
 6. Din förlossningsberättelse gjorde mig alldeles varm och rörd i hjärtat. Jag andades också ut dottern, även om det inte gick lika kontrollerat till som för dig. Grattis igen till ert lilla underverk!

  Och tusen tack för den kontakt jag fick av dig i höstas, jag har äntligen tagit mig i kragen och börjat träffa henne. Det känns jättebra.

  SvaraRadera
 7. Åh, skönt så. Redan tillbaka i någorlunda rutin låter det som, det gick snabbt. :)

  SvaraRadera
 8. Jag vill också amma en bäbis...så underbart när det funkar. Men det no more av det.

  SvaraRadera
 9. Jag blir så sugen och inspirerad att börja med yoga när jag läser din blogg! Samtidigt känner jag att jag behöver stärka rygg och armar ordentligt inför en (förhoppingsvis) kommande bebisperiod, så jag vet inte vad jag ska prioritera. Satsar just nu på mycket simning för att komma i form, men som sagt - du gör mig så sugen på yoga!

  SvaraRadera
 10. Jag blir också så sugen på att börja med yoga när jag läser din blogg. Nu har jag faktiskt anmält mig till gravidyoga. Ska gå en provgång på vanlig yoga på det stället på söndag först för att se om det verkar vara något att ha!

  SvaraRadera
 11. OJ, NU SITTER JAG HÄR MED TÅRAR I ÖGONEN. HAR JUST LÄST OM DIN FÖRLOSSNING! DET ÄR EN SÅN FRUKTANSVÄRT HÄFTIG KÄNSLA! DET ÄR LITE FUSKIGT ATT DET BARA ÄR KVINNOR SOM KAN FÖDA BARN, ALLA BORDE FÅ VARA MED OM DET! =)
  www.gotteochvi.com  (ung bloggande mamma)

  SvaraRadera
 12. Barnen! Så häftigt med plural:D Och vad skönt att ni har kommit in i lite vardagslunk igen. Det är ofattbart att något så stort som en utökad familj kan kännas så naturligt snabbt.

  SvaraRadera
 13. H och J Blogg - hej och välkommen hit. Nu har jag hittat ytterligare en yogablogg att följa. Kul!
  Jag har börjat med små, enkla stretchövningarn för ben/fötter, armar/händer och axlar/rygg. Och så yogaandas jag.

  AnnaYoga och Nina - jajamensan, suget blev för stort. Nu återstår att testa spikmattan också, något jag ännu inte gjort.

  Ankie - tack snälla!

  Kaffeflickan - jag vet att du överlever, jag ville bara sända lite extra energi för jag vet att du behöver den och att jag kan ge den. Kram

  Tjockalocka - åh vad härligt att även du fick uppleva det där fantastiska med att andas ut ett barn.
  Och vad kul att kontakten funkade, det gör mig glad. Du är modig som gör den resan. Kram!

  Kajsa - ja, det är stor skillnad mot när Signe kom. Men så finns ju erfarenheten här. Och två relativt coola barn

  Uttycksrum - att amma är nog bland det mysigaste som finns, när det funkar. Med Signe tog det sin lilla tid att hitta mysigheten. Med Siri bara några dagar.

  Erika - att börja med ashtangayoga, som är den mest fysiskt krävande yogaformen och den som verkligen stärker muskler är inte att rekommendera när du är gravid. Simning låter jättebra. Kanske kan du gå på gravidyoga också, det är bra för att träna fokus, andning och mjuka upp och stärka kroppen på sitt alldeles egna sätt. Men kul att jag gör dig nyfiken på yoga, det är ju lite av min drog

  Maggan - kul att du ska testa på gravidyoga. Förhoppningsvis får du en bra ledare som motiverar och inspirerar. Men det är ju inte säkert att du gillar yogan, alla gör ju inte det. Låt mig veta hur det går, om du vill

  Ida - hej och tack för fin kommentar och fin blogg. All lycka till dig och lilla Algot

  Anna ser dej - jag vet, jag tänkte på det också när jag skrev "barnen". Det är plural nu, för både dig och mig. Och visst är det så att den här utökade familjen känns naturlig med en gång. Kram till dig och dina prinsar

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!