söndag, februari 08, 2009

Signe 2 år och 3 månader

Lampor ska tändas. Överallt. Att sova i mörkt rum är läskigt.
Att göra saker själv, utan hjälp, är ett måste.
Trotsen är ett faktum men hanteras varsamt av hyfsat tålmodiga föräldrar.
Mat är gott och äts med glupsk aptit.
Språket utvecklas och det pratas mycket om spöken och godis. Av någon underlig anledning. Varken spöken eller godis finns, så vitt vi vet, i vårt hem.
Att klä på sig själv är roligt och nu accepteras till och med tjocka vantar.

Det är mycket fokus på vad som är hennes saker (= i princip allting enlig henne) och det hörs ofta utrop som " min välling", "min bebis", "min mamma".

Kvällsrutinen är att titta på Bolibompa, dricka välling, borsta tänderna, läsa sagor, få massage och sedan somna själv. Hon sover mellan åtta på kvällen och sju på morgonen. För det mesta blir det något uppvaknande men många nätter sover hon utan att väcka oss.

Siri är en favorit som får pussar och kramar och glada tillrop. Ibland nyps det i något öra men kärleken är stark och överväldigande. Att hjälpa till att byta blöja, torka kräks och köra vagnen hör till vardagen.

När vi kommer hem från dagis vill hon ofta äta smörgås med ost och mysa en stund i soffan, antingen med gosekudden eller framför någon dvd, favoriten just nu är Shaun the Sheep.

Telefoner är roliga. Vi har flera gånger blivit uppringda av personer som frågat varför vi ringt dem och lämnat konstiga meddelanden på deras telefonsvarare. Signe lyckas även skicka kryptiska sms till mina vänner och låsa upp knapplås.

(och ja, hon fyllde redan 20 januari, men bättre sent än aldrig...)

5 kommentarer:

 1. Härligt att höra hur det är med Signe. ;)

  Tusen tack för cd:n. Här har en nöjd Lillprins dansat och sjungit mer eller mindre sedan vi fann den i brevlådan. Tusen tack.

  Kram från oss

  SvaraRadera
 2. Mysiga kvällsrutiner ni har!!!
  Här dricks det välling, borstas det Bob (tandkrämen är ju byggare Bob), sen sjunger vi Trollmors visa och sen somnar E (2 år) själv. Bra idé med massage, ska införa det :) Tycker ju själv det är skönt...

  SvaraRadera
 3. Det är så roligt att läsa om hur hon är! Spännande att följa utvecklingen :-)

  SvaraRadera
 4. Säger grattis även till Signe/Camilla

  SvaraRadera
 5. Intressesmurfen - jag försöker skriva något varje månad, mest för Signes och min egen skull, för att komma ihåg, men det är kul att även vissa bloggvänner gillar att läsa det.
  Och vad bra att skivan var populär, jag skäms lite som var så sen med att skicka den. Kram

  Helle - massage funkar fint för oss, men det låter ju som om din E somnar fint av sig själv ändå. Men inför massage ändå, det är ju så skönt

  Jessica - kul att du gillar att följa Signes utveckling

  Camilla - tack, tack!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!