måndag, februari 09, 2009

Syskonvagn

Vi använder fortfarande vår svarta Kronan-vagn. Till Siri.
Signe promenerar bredvid. Eller sitter i sin egen vagn, när mannen är med.
Så kan vi inte ha det i längden. Jag vill kunna göra utflykter och förflytta mig med båda barnen.
Projekt sykonvagn är därför inlett. Och jag vet varken ut eller in. Ska vi satsa på en vagn där båda barnen sitter brevid varandra? Eller göra det enkelt då vi ska bo i busstäta Ekerö och skaffa en vagn där barnen sitter på rad? Eller räcker det med ståbräda tills vidare?
Jag vet inte faktiskt. Hur har ni andra, med flera barn, gjort?

17 kommentarer:

 1. Vi har numera tre fina vagnar som alla används. :) De två som du nämner (alltså en liggvagn och en sulky) och sen har vi en syskonvagn Urban Jungle där den lilla först ligger i liggdel och sen vänds fram att sitta brevid syrran. Den gillar de båda två att åka i och för att rymma två barn är den sjukt smidig, lätt och lättkörd. Dessutom har den samma yttermått som rullstol, så alla ställen (museum, bussar osv) som är handikappanpassade där går också vagnen in. Sen är det klart att man ibland tar för stor plats. Det är trots allt två barn istället för ett.. men vi älskar den vagnen allihopa.

  SvaraRadera
 2. (Eller ja.. liggvagnen är en kombivagn som numera är i sittposition, men det spelar ju mindre roll.)

  SvaraRadera
 3. Och, för att göra en lång historia kort (hehe) så har vi ståbräda på kombivagnen också, som vi hoppas börja använda mer och mer. Men trötta morgnar till dagis och sena kvällar hem från långt bort är det faktiskt ingen hit än så länge.

  SvaraRadera
 4. Vi gör också som Kajsa. Provade först utan syskonvagn, men det gick inte så bra då mitt äldsta barn (29 mån) har mycket spring i benen och det blir svårt att ta sig omkring på egen hand.

  SvaraRadera
 5. Vi hade en syskonvagn till våra två första (19 månaders åldersskillnad) och använder den även nu för nummer två och tre (23 månaders åldersskillnad). Jag tycker det är otroligt smidigt att kunna stoppa ner två barn i vagn om man vill ta sig fram snabbt, ha koll på båda barnen eller om man gör en dagsutflykt där det större barnet kanske inte orkar gå eller stå på ståbräda en hel dag utan vill somna till en sväng. Vi har en urban jungle som vi är jättenöjda med. Ibland önskar jag dock en smalare vagn när bussen är full med vagnar och det får endast plats en vagn där två barn inte sitter brevid varandra. /Erika

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Vi började med en syskonvagn där barnen sitter bervid varandra, men när vi knappt fick plats i bussen eller kom in i affärer byte vi till en phil and ted, där syskonen sitter i våningar(jätte nöjd med denna vagn). Men vi hade den kanske bara i 8 mån då stor tjejen inte tycker det är speciellt kul att sitta i vagn. Så nu kör vi en vagn med stå breda och en extra sulky för lång promenader/Loppan
  PS: Ålder på barnen flickan 3 år och pojken 1,5

  SvaraRadera
 7. Jag är ju en sjalgalning, så jag tror det kommer att funka bra med E i enkelvagnen och lillärtan i sjal när vi åker buss.
  Ville inte lägga för mkt pengar på något som vi kanske inte använder så mycket, så vi köpte en beg. Carema syskonvagn med ligginsats som vi även kan använda på bussen om det kniper.
  E är ju ganska rörlig nu, promenerar själv när vi går hundrunda, så jag misstänker att hon vill fortsätta med det även i vår.

  SvaraRadera
 8. Vi har en Teutonia tvillingvagn, bredvid varann var liksom enda alternativet för oss. Den är stor som ett as, men mycket skön att köra. Men ingen hit om man vill ta sig fram på trånga ställen. Jag valde bort UJ då barnen ej kan sitta vända mot den som kör.

  SvaraRadera
 9. Vi har tänkt att testa med ståbräda först. Lyckokycklingen är 2,5 när lill*n kommer och visar redan nu tendenser till att inte vilja åka vagn mer. Börjar hon trilskas och "måste" åka vagn till dagis så får det bli en Phil & Teds. MEN inte Vibe-modellen (den är nämligen för liten i storsyskonsitsen för så stora barn) utan Sportvarianten.

  Dubbelvagn på bredden får vi helt enkelt inte in genom porten, tyvärr ...

  SvaraRadera
 10. Hej JAg har bara en dotter än så länge men vi har babyproffsens jogger i enkelvagn, vilken vi är jätte nöjda med. Den finns även i syskonvagn. Lite samma princip som urban jungle vagarna, men en liggdel och en sittdel. liggdelen byts sen till sitt del. I liggdele går det att höja ordentligt bakom ryggen vilket gör att bebisen inte behöver åka frammåt för tidigt. Denna vagn är också betydligt billigare ä urban jungle!
  Lycka till

  SvaraRadera
 11. Maria: Du har en liten enkel utmaning på min blogg ...

  SvaraRadera
 12. Tack snälla för fina tankar och kommentarer och tips och råd.
  Jag funderar på en Phil&Teds och tackar Märta Stewart för tips om att Vibe-modellen är för liten för barn i Signes ålder (syskondelen). Tack också Mammalivet för tips på billigare variant till Urban Jungle. Vi har tittat på UB också, men jag är osäker på om den funkar för oss, den går ju inte in på alla bussar och det är ju mycket buss på Ekerö, eller egentligen bara buss om man inte åker bil. Så vi vill ha en smidig vagn. Sen återstår att se om vi säljer Kronanvagnen eller om vi behåller den också och skaffar ståbräda till. Jag vet inte. Fortsättning följer men som sagt - TACK SNÄLLA FÖR ALLA KOMMENTARER!

  SvaraRadera
 13. Vi har köpt oss en Phil&Ted Vibe som jag hittills tycker funkar riktigt bra. Jag fick spader av tanken på en bredvagn efter att ha kört Bugaboo som är otroligt smidig i stan. Det jag tycker verkar vara nackdelen med P&T:en är att Nils inte kommer kunna ligga jättelänge - liggdelen är nämligen inte speciellt stor. Väska som funkar är inte heller helt lätt att hitta. Men vi får hoppas att det funkar med sittandet när det är dags och packa grejer får man göra någon annanstans än i skötväska. Viben är hus som helst jäkligt smidig och jag är nöjd so far. Ju tyngre Nils blir desto gladare är jag att vi köpt en syskonvagn eftersom Sixten är för liten för bräda. Men, sök och ni skall finna rätt för er! Lycka till och kram

  SvaraRadera
 14. Anna - så ni har en Vibe och är nöjda. Härligt att höra. Men jag har också sett att liggdelen är väldigt liten vilket gör att jag ändå funderar på att köra med ståbräda tills Siri är så stor att hon kan sitta i vagnen och då skaffa en Phil&Teds Sport. Vi får se.
  Och jag tror också att vi kommer att hitta det som är rätt för oss. Tack för kommentar och tips. Kram

  SvaraRadera
 15. vi har nöjt oss med en ståbräda till bugaboon, men vi har en sittvagn också. de tillfällen då vi använt två vagnar är ytterst få och är man själv blir det ju givetvis bugaboo + ståbräda. har funkat bra.

  SvaraRadera
 16. Fru A - ja, det kanske funkar, jag vet inte, men vi kommer ju bara att ha Signe på dagis 15 timmar i veckan när vi flyttar och då vill jag nog kunna ge mig iväg på utflykter och så tänker jag att båda barnen kanske vill sova, och då är det svårt med ståbräda. Samtidigt är det så jäkla dyrt med ´ny vagn. Och tänk om Signe inte alls vill sitta. Hm. Vi får se. Svårt.

  SvaraRadera
 17. ett tips - kop en stabrada och ser hur det funkar, funkar det inte for er sa kan ni ju kopa en syskonvagn da. Vi hade stabrada, och det var kanske 3-4 ganger som jag onskade att jag hade haft en syskonvagn istallet. Man kan ha med sig en ergo eller liknande ifall stora barnet blir toktrott, sa kan man bara lilla barnet.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!