torsdag, april 09, 2009

Längtan i universum

Till och från lägger jag ut längtan i universum. Om stort och smått.
Jag talar sällan om det. Det är liksom min grej, att önska och vänta på svar. Att prata om det gör att magin försvinner och energin dör. Tror jag.

Men så slår önskningar in, en efter en, och jag fascineras varje gång.

Inför förra föräldragruppen lade jag ut en längtan om att träffa någon som kunde dela mina dagar som nybliven mamma. Då träffade jag Å. Vi fann varandra nästan direkt och är nu goda, goda vänner.
Inför flytten till Ekerö lade jag ut en längtan om att träffa någon att dela livet som tvåbarnsmor med. Någon som också går hemma med syskon,

Förra helgen, när vi var på väg på kalas hos Signes kusin, stötte jag på en tjej som var med i första föräldragruppen men som slutade efter några gånger eftersom hon skulle flytta. Nu visar det sig att hon bor några hundra meter bort, och också går hemma med syskon. Hon bjöd genast in på fika.

Vad min nästa längtan handlar om berättar jag inte. Inte förrän önskan slagit in. Men det gör den. Alltid. På ett eller annat sätt.

7 kommentarer:

 1. Med risk för att förstöra magin: Jag ser det snarare som att du söker och sedan finner. Du styr och förverkligar.

  Det är i alla fall lika fint och magiskt, oavsett synsätt.

  Påskkram till dig.

  SvaraRadera
 2. Och i min värld kallar jag det bön och bönesvar, men oavsett vad så är det fantastiskt när de drömmar man bär på slår in och tillvaron bär en! Härligt!

  SvaraRadera
 3. Vad fint det är. Att våga be om något man längtar efter och behöver. Och få svar. Bli bönhörd. Jag glömmer ofta att formulera det jag längtar efter och be om det. Men jag ska börja göra det.

  SvaraRadera
 4. Tror också på att tankar sända till universum kommer tillbaka, förr eller senare. Glömmer, precis som Anna, allt för ofta att förstå vad jag längar efter och be om det, vill bli bättre på det och idag är bra att börja med det!

  SvaraRadera
 5. Anna - det finns ju flera sätt att se det på, alla har vi vår egen sanning. Tror jag.

  K - bön och bönesvar är också fint

  Uttryckssum - ja, som sagt :)

  Tjockalocka - jag är ingen vän av krångliga ord, men synkrodestinitet låter som det jag beskriver, tycker jag :)

  Anna ser dej - vad spännande, då får du berätta hur det går sen. Kram

  Cinks - Och du får också berätta för mig hur det går. Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!