onsdag, april 15, 2009

Tankens kraft

Just som jag skulle radera en kontakt i min msn-lista, någon som jag jobbade med för många år sedan och inte haft någon kontakt alls med, hörde hon av sig och undrade vad som händer i mitt liv.

Just som jag funderade på varför min yogalärare inte svarat på mitt senaste mejl om den där intensivkursen jag komer att gå i slutet av april så dök mejlet plötsligt upp.

Precis när jag slår upp numret till nya bvc för att boka tid för vaccination av Siri, ringer de och hälsar mig välkommen till min nya bostadsort och frågar om det inte är dags att vaccinera lilltjejen.

När jag tar fram telefonen för att ringa mannen och be honom köpa mjölk ringer han mig, och frågar om han ska köpa mjölk.

Vissa kallar det slump. Jag kallar det tankens kraft. Den är stark. Det man önskar får man. Förr eller senare. Mer eller mindre.

11 kommentarer:

 1. Ja, visst är det häftigt! Förr eller senare i någon form eller en annan kommer svaret på ens längtan, frågor och böner. Det gäller bara att känna igen, komma ihåg och vara lite ödmjuk för att de önskningar man sände ut inte alltid besvaras på just det sätt som man hoppades. Oftast blir det t o m bättre...

  SvaraRadera
 2. Jag blir så glad varje gång jag går in på din blogg och läser dina kloka inlägg. Visst är det så att tankens kraft är stark - åt båda hållen (dvs. både i positiv och negativ bemärkelse). Jag blir så inspirerad av dig!! Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med. Du är så klok och bra på att sätta ord på saker. Och jag blir så glad när någon som du blir samtalsterapeut, som passar så bra!

  SvaraRadera
 4. Jag är ju en som menar att det är slump och ingenting annat. Visst, sådana saker som du skriver händer och det är häftigt. Häftigt att man båda har tänkt på varandra för kanske första gången på mycket länge. Men vad det skulle ha med önskningar i universum att göra fattar jag inte. Så tror jag ju heller inte på någonting inom new age-rörelsen. Men. Oavsett vad man tror att anledningen anser att anledningen till att Signe får gå på dagis fler timmar i veckan än vad som först var sagt - önskningar i universum eller kommunens barnomsorgsregler - så är jag glad att den saken löste sig för er! Och så blir jag lite sugen på att diskutera de här sakerna med dig, på riktigt och inte via mejl. Det kanske blir tillfälle i sommar, vi ska komma upp i några dagar under semestern. För jag är nyfiken på bl.a. om önskningar i universum är något man pratar om när man bedriver psykosyntetisk samtalsterapi. Och så är jag intresserad av hur universum definieras i det här sammanhanget. Fast det viktigaste med att ses vore förstås att få träffa dig, mannen och Signe igen. Och lilla Siri för allra första gången! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag har haft så den senaste tiden med en människa i mitt liv. Varje gång jag tagit ett steg bort har hon flyttat sig ett steg närmre. Som ett tecken. Som om det är meningen. Jag tror inte heller på slumpen.

  SvaraRadera
 6. K - Jag tror ju också på att det man sänder ut kommer tillbaka, på något sätt. Svårt att förklara hur och det gäller ju att hitta sin egen sanning. Och jag tror också på det du skriver om att vara ödmjuk inför tankarna/önskningarna, för att också kunna se att de inte alltid besvaras precis så som man vill (precis som du också skriver)
  Allt det här kan ju låta väldigt flummigt för den som inte har samma tankesätt, men jag vet att du förstår vad jag menar

  Ingela- Vad kul att jag kan inspirera dig, det gör mig glad!
  Och visst har du rätt i att tankens kraft är stark både när det gäller positiv och negativ riktning. Kram till dig

  jessia - tack snälla du, det var fint skrivet!

  Att vara mamma - nej, gud om jag skulle lära ut mitt sätt att alla önskningar som man lägger ut i universum slår in skulle jag ju inte ha några klienter att jobba med ;)
  Skämt åsido. Jag vet att du inte tror på det här. Och ingen av oss vet ju egentligen hur det ilgger till.
  Men jag tror såhär - allt som existerar är energi, så även våra tankar. Därför tror jag att tankar färdas som energi och att lagen om attraktion funkar, dvs sänder du ut något kommer det tillbaka, på ett eller annat sätt. Och det är ju något som redan Sokrates trodde på, så det är inget newage, tycker jag. Men jag förstår vad du menar, och jag accepterar att du tycker annorlunda, det är bara kul att vi är så olika där.
  Men att tänka på varandra samtidigt och sedan få kontakt har ingenting med önskningar i universum att göra, där blandade du nog ihop mina inlägg tror jag. I psykosyntesterapi pratar vi inte om önskningar i universum. Jag tar inte in något av det jag tror på i terapirummet. Vi jobbar intensivt med oss själva i fyra år för att kunna vara så "rena" som möjligt i mötet med en klient. Det är snarare min yogafilosofi som inspirerat mig när det gäller mina tankar och önskningar. Men visst, psykosyntesen har en del som handlar mer om det andliga inom oss, men det handlar mer om varje människas unika potential.
  Oj, långt blev det, men jag hoppas att du förstår vad jag menar. Och vi får prata mer om det när vi ses i sommar.
  Och kul att du precis blivit medlem i Vetenskap och folkbildning ;)
  KRAM!

  SvaraRadera
 7. Emma - Ja, jag tror ju att det kan vara ett tecken, att det finns en mening, ingen slump. Spännande att höra hur det fortsätter.

  SvaraRadera
 8. Åh vad jag hoppas att du har rätt. Än så länge har jag bara så med telefonsamtal men jag önskar mer än så... Kram och hoppas du och tjejerna har det gott.

  SvaraRadera
 9. Åh, så intressant! Du har varit inne på dethär förut och det fascinerar mej. Jag är fullt övertygad om att tankens kraft är mäktigare än vi tror, jag tror också på karma (åtminstone litegrann) och att man får det man ger...
  Fina saker!

  SvaraRadera
 10. Japp jag kan bara instämma. Är övertygad om "the secrets" tanken. Och jag får också ganska ofta bevis på att det funkar. Visst är det häftigt hur mycket vi kan påverka våra liv, även om det verkligen inte alltid är lätt att se det, än mindre göra det.

  SvaraRadera
 11. Issevisse - då är det bara att önska på, och tänka starkt. Och verkligen tro :)

  Nina - ja, det är fascinerande. Och lite halvflummigt. Men häftigt eftersom jag faktiskt tycker att det funkar. Och karma, absolut, det finns med som en tro även i mitt liv. Men så är vi ju yogisar också.

  Borgarbrackan - The Secret är häftigt. Och lite flummigt. Och lite kommersiellt. Men ändå, den handlar om tankens kraft. Och tankens kraft kan förflytta berg.
  Och ja, det är ju faktiskt så att vi kan påverka mer än vad vi tror, vi är inte offer för omständigheter. Tycker jag.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!