onsdag, maj 27, 2009

Sömnstatus

Den är fortfarande en bristvara, sömnen, men jag har slutat att jaga den utan fångar den istället när den kommer. Jag har slutat kolla vad klockan är när jag vaknar på nätterna och räknar
inte längre på hur länge eller mycket eller hårt jag sovit. Jag har kapitulerat. Helt.

Och kanske är det också det som gjort att Siri somnat tre kvällar i rad, i sin spjälsäng, efter lite gråt och gnugg i ögonen, och sedan sovit så länge att mannen och jag fått en massa tid för oss själva.

Nätterna är fortfarande oroliga, men nappen som tidigare ratades helt funkar alldeles utmärkt. Och sedan ligger hon där och sover bredvid mig, med armarna över huvudet.

Så - kanske, kanske....

(framgooglad bild)

8 kommentarer:

 1. Åh, du har verkligen haft en riktigt jobbig sömntid. Hoppas hoppas nu att det är en vändning på gång. Det tär så fruktansvärt på en - och på ens relationer förstås - att aldrig någonsin känna sig fullsövd.

  SvaraRadera
 2. Skönt att nappen fungerar! Det var vårt stora problem med Zoe... jag tittade avundsjukt på alla bebisar som sov med napp, eftersom min bebis vill ha mig som napp.

  Jag håller tummarna för att sömnen fungerar tillfredsställande snart :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, den tiden är förbi då man inte fick sova, minns den knappt...Nu är det en hel del andra saker som man får lägga energi på! Bla att ständigt få agera taxichaufför till allas aktiviteter!♥

  SvaraRadera
 4. Är inne i en orolig nattperiod här med... Lillärtan använder mig som napp, det funkar ju inte i längden. Så i natt sov hon tätt inpå mig i flera timmar.
  Bra tips att inte kolla på klockan! Ska be maken täcka för den i forts.
  Kram Helle

  SvaraRadera
 5. K - Med Signe kände jag mig utsövd efter bara några månader, hon sov lugnt och tryggt i sin säng. Jag förstod så klart att det kunde bli annorlunda den här gången, med Siri, men jag hade nog inte räknat med allt detta. Med varannantimmes sömn. Det tär. Men som sagt, förhoppningsvis är det en vändning på gång nu. Tack för din kommentar!

  Jessica - Siri har ju använt mig som napp ända fram tills nu så jag är glad att hon kan hitta tryggheten i nappen. Det tär att vara napp. Och nu hoppas jag att hon känner sig lika trygg i sin säng, som med sin napp. Då blir nog hela familjen lugnare...

  Therese- varje tid har nog sin sak som tar energi, verkar det som. Att vara taxichaufför kan vara nog så energikrävande! Tack för din kommentar!

  SvaraRadera
 6. Helle - vi skrev visst våra kommentarer samtidigt! Ja, att inte titta på klockan är bra, jag gjorde det hela tiden förut och blev bara stressad. Hoppas att din lillärta också kommer till ro utan ditt bröst snart, för det är, som sagt ,tärande att agera napp hela tiden. Tack för din kommentar. Och tack för at du svarade på mina yogafrågor! Namaste!

  SvaraRadera
 7. Det är fruktansvärt tärande att inte få sova. Men, någonstans blir det lättare när man accepterar att "så här är det just nu", precis som du gör när du inte tittar på klockan. Jag håller tummarna för att Siri snart sover längre perioder och att napp och spjälsäng blir kompisar!

  SvaraRadera
 8. Anna - precis, det gäller att acceptera att det ser ut såhär, just nu.
  Och ja, vi håller alla tummar och tår för att napp och själsäng och Siri blir en oslagbar kombination.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!