lördag, juni 06, 2009

Helgandning (andningstips, del tre)

Lägg dig ner. Gärna på en spikmatta eller yogamatta, men det går minst lika bra med en matta på golvet, eller soffan. Tänk på din andning. Andas genom näsan. Lägg en hand på din mage och känn att den höjs när du andas in och sänks när du andas ut.

Tänk sedan att du vid varje inandning andas in ny kraft och energi och att du vid varje utandning släpper det som du inte längre behöver, det som inte längre tjänar dig. Du behöver inte tänka på vad det är, kroppen vet det.

Ligg så i minst tio minuter. Tänk att den här stunden är helt och hållet din stund. Här finns ingen stress, inga krav, måsten eller borden. Här kan du vara, precis så som du är, just nu.

6 kommentarer:

 1. Hej. Ville bara säga att jag varit här och kikat in! Trevlig blogg med matnyttiga tips!

  SvaraRadera
 2. Sandra Palmqvist08 juni, 2009 09:16

  Åh v ad jag gillar andningsskolan! Den är precis vad jag behöver just nu.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Sandra. Jag behöver det här!

  SvaraRadera
 4. Mammgumman - välkommen hit. Och välkommen tillbaka

  Sandra - hej, kul att höra från dig! Och vad kul att du gillar och behöver andningsskolan: Det behövr jag också just nu.

  Marika - Tror att de flesta behöver andas lite bättre ohc mer medvetet, men det är klart - alla vill ju inte. Men du verkar vilja. KUL!

  SvaraRadera
 5. Sandra Palmqvist10 juni, 2009 21:16

  Inte nog med att du skriver tänkvärda inlägg... Dina svar här på kommentarsidan gör mig alldeles varm. Du lyckas alltid se alla och dina vänliga svar bidrar starkt till den fina stämning jag tycker råder här. Finns inte många sajter på nätet som känns lika välkomnande som din.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Sandra - åh, tack vad fint skrivet av dig. Vad roligt att höra. Och jag har själv svårt för de bloggar där mina funderingar knappt kommenteras så kanske är det därför jag är extra mån om er läsare. Nej, det hade jag varit ändå. Stor kram tillbaka!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!