onsdag, augusti 26, 2009

Då är den här igen

Okej då förstår jag varför jag mådde som jag gjorde.
I slutet av förra veckan kom den tillbaka. Mensen.
Tanken slog mig inte alls, att det kunde vara den som var anledningen till att jag mådde som jag gjorde.
Nu börjar jag nästan känna mig som mig själv igen. Lilla S ammas bara på morgonen, gravidkilona är borta ,mensen är tillbaka och kroppen ser nästan, nästan ut som tidigare.

5 kommentarer:

 1. LIder med dig. Förra hösten, precis så här ia ug/sept fick jag min mens åter efter adnra pojkens födelse. Veckorna innan var ett rent h****e! Jag var så nere och samtidigt ett gormande monster - det skrämde mig för jag kände inte igen mig alls! Efter två emnscyklar så gick det över. Det måste varit en enorm hormonstorn just då. Nu är det bara det vanliga PMS:et! ;o) Kram!

  SvaraRadera
 2. Alltså, mens är ju aldrig kul...men samtidigt...Kanske är du som jag lite, att du gillar när kroppen fungerar som den ska?
  (det känns nämligen som om ditt inlägg är mer positivt än negativt på nåt sätt?)
  det är sjusste när alla funktioner faller på plats igen, och att känna sig normal som tvåbarnsmor känns ju som en ynnest, mer eller mindre, hohoho...
  kramkram!

  SvaraRadera
 3. Jag blev oxå förvånad när mensen kom tillbaka. Mådde kasst på ett sätt jag inte gjort sedan graviditeten, men inte på samma vis. Det tar ju 9 månader för kroppen att återställa sig till normalläge efter graviditeten, och visst är det skönt att känna igen sitt normaljag igen :)
  Oerhört fascinerande att kvinnokroppen faktiskt är så föränderlig!!! Bara med hjälp av hormoner ;)
  Kram Helle

  SvaraRadera
 4. Ja, dendär mensen (och alla hormoner)... högt hatad, högt älskad!!

  Skönt att du börjar landa i dej själv igen. Kram.

  SvaraRadera
 5. Magdalena - ja, det var en enorm hormonstorm även för mig. Nu känns det skönare när jag vet vad de där jobbiga dagarna handlade om. Tack för kommentar!

  Fröken blund - nej, mens är aldrig riktigt kul. Men det är nästan kul när jag vet att kroppen funkar. Och visst är det en ynnest att nästan känna igen sin vanliga gamla kropp. Eller så är det bara jag som känner igen den..haha...vad vet jag.

  Helles yoga - aha, tar det bara nio månader. Jag har hört att det tar mellan 2-7 år för kroppen att återställa sig efter en graviditet, beroende på vilken ålder och form man är i. Nio månader låter ju betydligt bättre :)

  Nina - högt hatad, högt älskad..ja, det är en bra beskrivning av hur mensen känns, för mig. Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!