torsdag, augusti 20, 2009

Lite röra....

Det finns människor som är strukturerade. Som har var sak på sin plats.
Som i sömnen kan ta fram sina bilnycklar, mobiltelefoner och plånböcker.

Det finns människor som lägger saker på samma ställe. Varje gång.
Som tar av sig skorna innanför dörren och hänger jackan på kroken. Varje dag.
Som aldrig behöver ta av sin dyrbara tid för att leta efter något som försvunnit, återigen.

Och så finns det sådana som jag och min man.

Med köksbordet belamrat med arbetsprylar, anteckningsböcker och stora S ritprylar. Trots att vi har ett helt arbetsrum där sådant egentligen ska vara.
Med hallen full av omaka skor och lilla S strumpor lite här och där.
Med en nästan ständigt obäddad säng och skrynkliga lakan.

Jag mår inte bra av röran. Inte alls.
Men hur jag än gör, och hur mycket jag än plockar undan, så lyckas jag inte hålla ordning.

Kanske får jag acceptera det som min mamma så snällt brukar påpeka:
"Ja, ni är ju lite röriga, du och din man.

13 kommentarer:

 1. Hehe, man är olika. Jag är verkligen en sån som har var sak på sin plats. När det väl är stökigt här hemma så blir jag på dåligt humör. Sur och vresig - och det går ju ut över familjen :(

  SvaraRadera
 2. Jag är precis likadan även fast jag helst skulle vilja vara sådär ordentlig.

  SvaraRadera
 3. En annan jobbig situation är som jag o min man, jag är pedant och har är raka motsattsen:P Jag plockar o plockar efter honom. Men men när jag sätter igång o måla är det tavlor över HELA huset:)

  Emmalill

  SvaraRadera
 4. Tycker att det enda jag gör nu när jag är mammaledig är att springa runt & försöka få ordning i röran.Känns som slöseri med tiden..

  SvaraRadera
 5. Jag har också väldig kontrollbehov och måste ha ordning och reda runt omkring mig för att må bra....men det är en omöjlighet i detta hus med fem barn och en halvslarvig man....så jag blundar och passerar!

  SvaraRadera
 6. Så otroligt skönt att höra att jag inte är ensam om att ha det så!

  SvaraRadera
 7. Viktiga tankar! Min man har mycket större kontrollbehov än mig och ser saker mycket fortare än mig: Saker som ligger på fel plats. Fläckar som ej gnuggats bort. Blommor som hänger. Torr tvätt som borde vikts ihop och sorterats. Jag kan gå förbi dessa saker ett par dagar utan att märka dem.

  Jag ser andra saker än honom:
  En hund som behöver gå på promenad eller behöver lite klappar. En ledsen dotter som behöver prata en stund. Högen med kläder som ska lappas eller lagas. Komposten.

  Men jag är väldigt tolerant mot hans kommentarer, förstår att det är enormt stressande för honom att "se" all röra så fort. Så jag utför när han lägger märke till saker, för ibland är det inte fel att få lite ordning.
  Kram Helle

  SvaraRadera
 8. Jag tror att det är svårt att vara superstrukturerad som småbarns förälder, är man det såär det nog inte så bra heller! Mitt råd: väljd 2-3 saker som du vill att de ska vara rena/prylbefriade ex köksbordet och hitta nycklar och hitta lösningar. Vår lösning till våra nycklar, mobiler etc är. jag skaffade då avlånga korgar som står på en byrå - en för min mans grejer och en för min. Där ligger en massa skräp men oxå nycklar till bilen, klockor, mobiler, plånbok ibland etc.

  SvaraRadera
 9. Ähh, strukturerad med barn funkar dåligt. Saker har en tendens att flytta på sej.

  SvaraRadera
 10. He,he...jag vet vilken typ jag är... Kram på dig ! Helena

  SvaraRadera
 11. Hej vännen! Jag håller med ovanstående att vi alla är olika. Jag är lite väl pedantisk och tillbringar för mycket tid med att få hemmet att se bra ut. Jag borde lägga mer tid på mitt barn. Det är som en himla drog det här med att jag måste hålla på att plocka och städa. Mamma var likadan så det är nog genetisk. Däremot borde man tänka efter nu att hon inte hade så mycket tid för oss barn eftersom det ständigt skulle strykas och städas. Nej, hellre att lägga mer tid på barnen som du gör. Jag tycker att du är en suverän mamma! Strunta i röran och var den du är! Jag önskar jag kunde vara mer som du :-). KRAM

  SvaraRadera
 12. En tanke slog mig:
  Kanske är det för att du är lite rörig i det fysiska som du är så bra på att få ordning på det mentala. Att det är därför yogan är så viktig för dig?

  Och, visst är det viktigare att ha ordning på hjärnan och känslorna än på barnens strumpor och räkningarna! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Hej och TACK för fina kommentarer och att ni delar med er.
  Jag kan bara konstatera att det är skönt att vi alla är olika och att jag faktiskt har mina starka sidor men att struktur inte riktigt är en av dem. Kram till er!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!