lördag, augusti 29, 2009

Mening eller slump?

Häromdagen satte jag upp ett anslag på mitt yogaställe. Anslag om fler träningsklienter. Igår var jag där och lämnade visitkort. Jag lämnade alla jag hade med mig, men sparade ett i visitkortshållaren. Ifall att.
Senare samma dag åkte jag in till banken för att få det sista studielånet beviljat och utbetalat.
Jag visste redan innan att jag inte skulle träffa min vanliga bankman, han hade fått förhinder men bokat in mig hos sin kollega.
Kollegan var trevlig och tillmötesgående, men hennes dator var inte lika samarbetsvillig. När den kraschade ihop och vi väntade på assistens frågade hon mig vad jag ska använda pengarna till. När jag berättat om utbildningen till samtalsterapeut var hon nyfiken och ställde intressanta frågor.
Sedan kom hennes kollega, datorn började fungera, lånet skrevs under och betaldes ut och jag var på väg att gå. Då frågade hon mig, på fullaste allvar, om hon kunde boka tid hos mig.
Det visade sig att hon länge tänkt ringa en terapeut, men att hon hindrats av att hon inte hittat någon som hon känt tillit till.
När vi hittat en tid som passar oss båda, bytt kontaktuppgifter och hon fått det där sista visitkortet sa hon:
"Vet du, jag tror att det var meningen att just jag skulle hjälpa dig idag när din vanliga kontakt inte kunde"

Och ja. Jag tror att det var meningen. Eller så var det slumpen. Eller så samspelade de båda. På ett alldeles ypperligt vis. För mig. Denna gång.

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Läser din blogg regelbundet men har aldrig kommenterat förut. Du skriver mycket intressant och mycket jag kan nicka igenkännande till.
  Jag undrar vad det för utbildning du går? Högskola? Privat? Du kanske kan länka till någon info? Är också intresserad av någon liknande utbildning.
  Önskar dig och din familj allt gott!

  SvaraRadera
 2. Slump? nej
  Meningen? absolut, så länge man är öppen för det som livet försöker erbjuda, vilket du uppenbarligen är.
  Grattis och stor lycka till.

  SvaraRadera
 3. Det var meningen att ni två skulle träffas. Var nöjd att era vägar möttes. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Ingen slump, det är livet, det är meningen. Jag instämmer med universum och önskar dig lycka till och kram

  SvaraRadera
 5. Vilket skönt möte! Slump eller mening, kanske samma sak?? Helt klart meningen att ni skulle träffas idag!

  SvaraRadera
 6. R- hej och tack för kommentar! Vad kul att du läser min blogg. Och kul att du är intresserad av att läsa till samtalsterapeut. Det finns ju en uppsjö sådana. Jag läser med psykosyntes som inriktning. Det finns på Psykosyntesakademin och på Huma Nova. De är båda privata.
  Lycka till!

  Till er alla - jag tror ju på meningen i livet, så jag väljer att säga att det var meningen att jag och min nya träningsklient skulle träffas! Tack alla för kmmentarer, det är så kul att ni engagerar er tycker jag

  SvaraRadera
 7. Wow vad häftigt. Ibland är det lätt att tro att allt har en mening!

  SvaraRadera
 8. Evasleva - ja, jag tror ju liksom på det. Trots allt. Det är ju faktiskt ingen av oss som egentligen vet...och det är ju en spännande tanke i sig! Tack för kommentar

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!