måndag, augusti 10, 2009

Skärgårdsliv

Det är mitt paradis på jorden. Mitt smultronställe. Mitt andningshål och min ständiga längtan.
Huset i skärgården.
Bryggan i havet.
Alla simturer mellan vår och grannens strandtomt. Snapsen till sillen. Den rökta fisken. Att äta frukos i morgonsolen på altanen. Att slå bort en fluga från kinden. Ett glas vin till det grillade och whiskymarinerade köttet som mannen lägger på min tallrik. Promenaderna till ångbåtsbryggan för att hämta tidningen som kommit med lunchbåten. Att trösta en liten S som är övertrött. Att krama stora S som bara vill hoppa vid stranden, ner i vattnet, om och om igen.
Vi har varit här i en vecka. Vi blir kvar i ytterligare en vecka. Och kanske ännu lite längre efter det.

7 kommentarer:

 1. Låter ljuvligt!!!

  SvaraRadera
 2. Lyckliga ni som får vara lediga ännu lite till. Du har verkligen förmåga att sätta ord på allt det som sätter guldkant på tillvaron. Krama om din finfina familj och lite extra till Signeraringen med alla blåmärken!

  SvaraRadera
 3. Åh så ljuvlit. Nu längtadr jag genast tillbaka till min semester. Jag ska försöka frammana den känsla du beskriver i kväll, kanske blåbärspaj i lusthuset.
  Fortsätt NJUTA av det vackra.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Underbart! Nu när vi kommit en bit in i augusti känns det extra viktigt att förlänga sommaren. Njuta av varje solstråle och smaka extra länge på varje solmoget bär. Fortsätt njut!

  SvaraRadera
 5. Till alla - TACK för fina kommentarer. Vi har kommit hem nu, men behåller minnena länge, länge. Skärgården rules!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!