onsdag, september 02, 2009

Ännu lite mer andning

Den ligger där och bråkar. Liksom pockar på min uppmärksamhet, och också mitt dåliga samvete.
Jag har velat och trevat, fram och tillbaka, och inte riktigt bestämt mig förrän nu om vad jag ska skriva.
Det är examensuppsats på gång. Ja, egentligen skulle den nog vara klar redan nu. Men jag, som egentligen är den som är effektiv, har skjutit på det. Alldeles för länge.
Från början ville jag skriva om mammarollen. Om konsten att behålla sig själv i alla virvlande känslor och stormar som föräldraskapet innebär. Men någonstans på vägen förlorade jag energin i det. Då kom yogan in som en värdig ersättare. Trodde jag. Men även den förlorade sin kraft.

På väg hem från en studiegruppsträff föll dock allt på sin plats. Då hade jag och vännen U pratat fram och tillbaka, hit och dit, och så slog det mig att jag kan skriva om någonting som faktiskt berör båda ämnena.

Jag kommer att skriva om medveten andning som ett effektivt verktyg för att fungera och må bättre i föräldraskapet, och i livet som stort. Genom att andas medvetet går det att ta kontroll över sitt inre och bli en mer närvarande förälder.
Uppsatsens syfte blir att synliggöra det.

Eftermiddagen den 29 september hyr jag shalan på mitt yogaställe för en workshop. Några intresserade är redan bokade. Kanske finns det fler här ute i bloggvärlden. Låt mig i sådana fall få veta. Min mejladress finns här till höger.

5 kommentarer:

 1. Mycket intressant ämne, tycker jag, och hade jag varit i Stockholmstrakten skulle det varit spännande att vara med på workshop. Hoppas att det blir som du förväntat dig!

  SvaraRadera
 2. K - synd att du inte bor här, jag skulle verkligen behöva en massa hjälp av intresserade! Men förhoppningsvis dyker de upp, det är aldrig bra att vilja något FÖR mycket, då har det en tendens att gå i baklås

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Vad bra du verkar ha det. Härligt med utbildningen. Hur gick det med yogaarbetet du gjorde?
  Jag träffade Lina i somras, hon var i Skåne och yogade på "min" shala.
  Yogar du för henne fortfarande?
  anna

  SvaraRadera
 4. Anna - yogaarbetet föll någonstans på vägen, jag tappade energin i det. Men jag är jätteglad för alla enkätsvar jag fick in. Precis som jag är jätteglad för all respons på mammarolls-arbetet som jag också fick. De båda mynnade helt enkelt ut i detta arbete, som jag tror på nu.
  Ja, jag yogar för Lina. Det är också hos henne jag hyr rum för mina terapisessioner.

  SvaraRadera
 5. Ditt uppsatsämne låter som en riktig guldgruva. Jätteintressant!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!