fredag, september 18, 2009

Familjeenergi

Jag tror att den börjat återvända nu. Energin i familjen.
Och först nu slår det mig hur trötta vi varit. Hur lite vi orkat. Hur tufft det varit.
Vi fick en intensiv start på det här året. Ny liten bebis, mycket sjukdom, flytt till nytt hus, avsluta och börja om och hej och hå.
Och mitt i allt har jag försökt hanka mig fram i det sista skälvande året på utbildningen med stort U.
Med snegel i backspegeln förstår jag inte riktigt hur vi har klarat det. Men jag inser att vi prioriterat bort en hel massa. Som städning, och fix och trix i huset.

Men nu, efter nästan två månader av hela nätters sömn, börjar orken och energin komma tillbaka. Idag har vi fått nya fina vita markiser runt våra fönster. De förra ägarna hade en gräslig blå-och vitrandig historia som inte alls spred någon vidare energi. Nu är det som om huset blev ett helt annat. Och så barnsäkrar vi trappor. Oljar altandäck. Och dammar och dammsuger. Och tillbringar helgen i barndomsstaden för att fira mina systrars födelsedagar.

Tänk om det riktiga livet är tillbaka nu.

8 kommentarer:

 1. Låter underbart, unnar dig det massvis och längtar dit själv. Kram!

  SvaraRadera
 2. Det finns en tid för alla saker...

  SvaraRadera
 3. Åh vännen! Det hoppas jag verkligen! Vad härligt det låter med hemmasaker, att fixa å dona tillsammans gör gott för själen, även om det är jobbiga "måste-saker" man grejjar med!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Härligt att du hinner med att leva nu!
  Massa kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det tur att man inte inser förrän efteråt vidden av hur tufft det har varit. Det är smart ordnat, att man inser när man orkar hantera det. Skönt att ni verkar ha kommit ut på andra sidan nu.

  SvaraRadera
 6. Det är en stor omställning med ny liten bäbis, ny familjekonstallation och nytt boende på toppen av jobb och utbildning och sjukdomar. Och det tar tid att hämta sig från slitet. Så skönt att ni är igenom det och står i ljuset på andra sidan! Lycka!

  SvaraRadera
 7. Till alla - Jag har ju missat att tacka för alla era kommentarer, tankar, ljus och kärlek. Så jag gör det nu - TACK. You´re the best. Som vanligt

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!