måndag, september 28, 2009

Mamma-baby-yoga

Hon ler när jag rullar ut mattan. Lilla S. Hon vet när det är dags för en stunds lugn och ro, sköna andetag och lite härligt gung och sjung. Hon vet när det är dags för vår gemensamma yoga.

Jag hade egentligen en önskan om att vi skulle gå en kurs tillsammans, lilla S och jag. Men så fanns det ingen bra i närheten. Istället dök det upp en dvd i min brevlåda. Från en bloggläsare. Som trodde att jag skulle gilla den.

Det gör jag. Mycket. Dels för att den förenar mig och lilla S i yogan, men också för att jag lika gärna kan träna till dvd:n själv.

Som nybliven mamma och sådär lite halvnybliven mamma är den alldeles fantastisk med andningsövningar, stretchning, bäckenbottensövning, avslappning och sköna yogaövningar för att landa ännu lite mer i sig själv. Det finns även bonusmaterial med levnadsråd från en klok barnmorska samt babymassage.

(Bild lånad från http://www.tryggabarn.nu/barn/Page10582.html där du även kan köpa dvd:n till ett specialpris)

6 kommentarer:

 1. Låter så fint. Och harmoniskt. Läste i morgontidningen om en professor och barnläkare som sa att en baby behöver bara oss föräldrar som stimulans inte en massa aktiviteter. Hur sant är inte det? Men en stunds lugn yoga som babyn också vet ska komma, det låter så rätt, så skönt!

  SvaraRadera
 2. Skönt när du och lilla S kan träna yoga tillsammans. Lillärtan är kär i yogamattor, alla yogamattor :) Jag yogar och hon kryper runt mig eller under mig. Inte alltid blir den yogan på fullt allvar, men det är en bra DVD du fått. Har provat den innan
  Kram Helle

  SvaraRadera
 3. Annika - jag tror på en balans i det mesta, men när det kommer till små bebisar så är jag helt övertygad om att den enda stimulansen som behövs är den som vi som föräldrar ger. Verkligen. Och det är också skönt att låta det vara så, tids nog börjar dagis och skola och aktiviteter. Sedan är jag en sån förälder som aldrig någonsin kommer vilja eller tillåta att mina barn gör en massa saker på fritiden. Jag får ont i magen när jag hör små barn som gör något efter skolan varenda dag, hela veckan. Sen måste det finnas en balans, såklart. Men att bara vara hemma och göra ingenting är superviktigt!

  Helle - jag håller med, det blir yoga på ett helt annat sätt när de är med, de små. Men minst lika härlig yoga blir det ändå. Kram tillbaka

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips! Jag och Nils ska testa, har redan beställt den. Och sen får vi väl se hur utfallet blir med en krypraket:D

  SvaraRadera
 5. Anna - coolt, hoppas du gillar den. Berätta gärna när ni testat den. Kram från mig

  SvaraRadera
 6. Vilket bra tips! Har klickat hem dvd:n nu, den blir perfekt så småningom (sitter här och snusar på en 8 dagar gammal bebis), när det är dag att börja väcka kroppen igen :) Men jag får nog vänta lite tills snittet läkt till sig...

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!