söndag, september 27, 2009

Vad jag hinner utan barn

De är hemma nu. Mina vackra. Efter tre dagar. Och det är först när jag ser dem som jag inser hur mycket jag saknat dem.

Men jag har haft lyxiga dagar. För mig själv.
Det slår mig dessutom hur mycket jag hinner när inte familjen är i närheten.

Jag har skrivit på uppsatsen, förberett tisdagens workshop, tillbringat många sköna timmar i Nyköping med vännen H, shoppat loss på Ikea, gått långpromenad i skogen, yogat, lagat god vegetarisk pizza och fått i mig den dagliga ransonen av den gräsligt läskiga fiskleveroljan som min naprapat rekommenderat.

Jag har dessutom hunnit städa hela huset, suttit några timmar i solen i trädgården med min latte och den skönlitterära bok som vi ska göra en grundlig analys av i skolan, mediterat, bokat in en oktoberlördag på Hasseludden med mamma och systrar (vår 65-årspresent till henne) och skruvat ihop möbler och lampor och skoställ och allt annat som jag köpte på Ikea.

Men nu är de som sagt hemma. Mina vackra. Och vi har tagit ett långt varmt bad tillsammans. Och pussats en massa.

11 kommentarer:

 1. Så underbart du haft det. Och som du har behövt det! Lika mycket som du behöver få pussas nu :)

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig helg och en väldigt mysig återförening! Lycka till med din Workshop. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen sant det där med tidens räckvidd när man bara har sig själv. Mycket hänger nog samman med att man numera vet hur dyrbar den är och att man därför blir så oerhört tidseffektiv. Så upplever jag det i alla fall. Och det är något enormt skönt i det, att kunna unna sig skönlitterära upplevelser i solen vid sidan om städning. Det är först som mamma som jag känt frid i att låta båda saker få tid och plats.
  Härligt med en sådan helg, kort sagt, och hoppas att den ger bränsle för många vardagshöstdagar framöver! Skönt också förstås att de är tillbaka igen, dina kära! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad mycket du gjorde av din helt egna helg! Härligt inspirerande att läsa!
  Och badet med prinsessorna det var väl pricken över i:et!
  Kram Helle

  SvaraRadera
 5. Tänk att du hann med så mycket härliga saker, inte bara städ och tvätt :) Men underbart när de kommer hem igen. Pussar är underskattade!

  SvaraRadera
 6. A mä!
  Du hann ju med så mycket så jag knappt hann läsa det ens än gång! Låter superskönt! En riktig drömhelg! Kram!

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga dag!
  BRA jobbat med första serien!

  SvaraRadera
 8. Nina - ja, balansen däremellan har gjort mig till en mer balanserad människa just nu känns det som. Härligt!

  Camilla - tack för kommentar och tack för lyckönskning, det kan jag behöva!

  K - ja, mer effektiv är ja defentivt sedan jag blev mamma. När jag var ensam, utan barn, hade jag ju liksom ingen tid att passa, då kunde allt från tandborstning till tevetittande dra ut på tiden. Tack för fin kommentar och att du delar med dig

  helle - härligt att kunna inspirera. Och ja, badet med de små tjejerna var verkligen pricken över i:et!

  Annika - jag funderade lite på om min man skulle gjort samma prioritering som jag om han varit själv hemma, dvs både tagit hand om sig själv OCH hemmet. Jag hoppas det, men jag är inte helt säker.

  Fröken blund - vet du, det VAR verkligen en riktig drömhelg. Och jag vill snart ha en sån igen. Kram till dig

  Annayoga - ja, jag kämpar mig fram, nu börjar orken, energin och lusten komma tillbaka när det gäller yogan. SOM jag längtat!

  SvaraRadera
 9. Det låter verkligen fantastiskt, och som om det snarare var 1 månad de varit borta, med tanke på vad du hunnit med. Själv ska jag snart vara borta ifrån min lilla älskling för första gången, och jag bävar lite även om det samtidigt ska bli jätteskönt..

  SvaraRadera
 10. Borgarbrackan- jag känner igen den där känslan, en längtan blandat med saknad och lite oro. Men det är jäkligt skönt att få vara helt själv ibland och jag tror att vi alla behöver det. Vissa mer, andra mindre. Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!