måndag, september 14, 2009

Siri 8 månader

Hon kryper nu. Allt mer för varje dag.
Hon sitter själv. Stadigt och stabilt.

Hon sover som en stock. Från sju på kvällen till sju på morgonen. Och med några sovpauser under dagen (just nu ett på förmiddagen, ett efter lunch och en liten powernap vid halv fem-tiden)

Hon väger 7, 6 kilo och är 65 centimeter lång.
Hon har nära till skratt men har en otålig själ som kräver mycket kärlek och uppmärksamhet.

Hon kiknar av skratt när hon och syrran busar. Inga tänder är ännu uppe. Vi ser inte ens skymten av dem.

Hon äter bra och glupskt. Men att amma är inte det minsta kul längre. Hon tar en liten klunk, snurrar runt och kryper sen mot kanten av sängen. Eller drar mig i håret och skrattar högt. Jag fortsätter ett tag till, varje morgon, men kanske är amningen snart ett minne blott.

(Vill du läsa om Signes 8-månadersdag gör du det här)

8 kommentarer:

 1. Fina Siri! Så ljuvligt att hon sover så bra!

  SvaraRadera
 2. Grattis till lilla Siri! Vad skönt att era sömntrubbel tycks vara ett minne blott.

  SvaraRadera
 3. Grattis, stora tjejen!
  Skönt att sömnen är stabil nu. Och härligt att hon visar vad hon vill med amningen (även om det kanske inte är vad du vill).

  Har slarvat lite med min andning ett tag men efter ditt inlägg om 100 andetag så kom jag på mig själv och det känns mycket bättre nu. Tack för påminnelsen!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis till lilla Siri, och till dig som då är en 8 mån gammal 2barnsmorsa, full av erfarenheter:)

  SvaraRadera
 5. Ett stort grattis på er 3-åriga bröllopsdag! Hade det uppskrivet i almanackan och tänkte skicka ett kort men så blev det inte av. Hoppas att ni hade en underbar dag! Grattis också till lilla söta Siri på hennes 8-månadersdag! Vad tiden går! Det är inte vettigt! Vad skönt att hon sover så pass bra. Och det här med amningen. Häftigt att de själva bestämmer när det är dags att sluta. Inget att oroa sig för. Du har kämpat på bra med amningen! Hoppas att ni har det bra! Tänker på er. Stor kram från oss!

  SvaraRadera
 6. Frida och K - ja, vi är ljuvligt glada för att vi får sova på nätterna. Åtminstone så är det så, just nu. Man vet ju aldrig...

  C - ja, det är härligt att hon är en bestämd tjej. Jag hade nog tänkt att fortsätta amma några månader till, helst tills hon är ett år. Men just nu vill hon inte. Fortsätter det så så slutar vi. Det är en sorg, för mig, men också helt okej, såklart
  Det gläder mig att du hittade tillbaka till andningen genom lite tips här! Kram tillbaka, fina du

  Borgarbrackan - åh, det där lät så bra, tack!

  Williams mamma- tack för gratulationer vännen. Och att du inte hinner skicka kort är verkligen helt förståeligt. Jag tänker en massa på dig och vi måste verkligen försöka ses innan din tvåa kommer. Vi pratade ju om den där tjejmiddagen, men det känns som om det blir tajt att hinna med, för både dig och L.
  Vi hörs! Stor kram

  SvaraRadera
 7. Grattis till lilla Siri! Så fantastiskt med ett så klokt barn som har förstått att man kan sova hela natten. Det står först på min önskelista:D

  SvaraRadera
 8. Anna - du, jag förstår det. Och jag hoppas verkligen att lille Nils lär sig av Siri. Snart, snart, snart. För allas er skull!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!