onsdag, juni 20, 2007

Åtta månader

Namn: Signe Elise

Ålder: Åtta månader idag. Hipp hipp hurra

Vikt: 7800 gram

Längd: 67,2 cm

Utveckling: Kryper sedan två veckor tillbaka. Än så länge genom att hasa sig framåt med armarna eller häva sig bakåt med hjälp av rumpan.
Provar att stå på knäna då och då.
Sitter själv längre stunder.
Har två tänder på gång i underkäken (de är inte helt uppe men känns och syns).
Stäcker armarna mot oss när hon vill bli uppburen.

Sover: Fortfarande hela nätterna, från 19:30-06:30. Utan att vakna.
Har dessutom börjat sova lite här och där. Häromdagen på Edvins mammas soffa. I förrgår i Edvins babysitter. Igår raklång på golvet.

Matschema:
06:30 Amning
09:00 2,5 dl välling
11:30 Lunch (antingen mammas hemlagade eller en halv barnmatsburk, modell större) + fruktpuré
14:30 2 dl gröt och några bitar frukt
17:15 Middag (antingen mammas hemlagade eller en halv barnmatsburk)
19:00 2,7 dl välling

Gillar: Att krypa. Leka med klossar. Slå saker i golvet. Dansa.

Ogillar: Dammsugaren

Pratar: En hel massa. Favvoljuden just nu är "ma mamma ma mamma", "da da da da" , "heeeeeeeej" och att prutta med munnen, brumma och blåsa salivbubblor.

11 kommentarer:

 1. Grattis till Signe! Hoppas att er dag blir fin. Fantastiskt med Signes sömn. Just en sådan bäbis ska jag också få. :)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag ser fram emot att ha rutiner!

  SvaraRadera
 3. Grattis Signe! Vad hon växer! Vart tar tiden vägen? Signe verkar vara en helt underbar liten tjej och jag blev glad över att höra att ni funderar på ett syskon! Jag håller alla tummar och tår för att allt ska gå enligt planerna för er. Ni är såna fina föräldrar till Signe och samma tur som Signe kommer ert nästa barn att få. Vad kul att Signe har börjat krypa. Det måste kännas fantastiskt att se sitt barns framsteg. Jag hoppas hoppas att vi kan synas i augusti så att ni får träffa William och att vi får träffa sötnosen Signe igen! Tack vännen för ditt fina inlägg om min förlossning! Det värmer. Ta hand om dig och familjen så hörs vi snart igen! Tack också än en gång för den fina presenten vi fick till William och det rara kortet vi fick! Bamsekram från mig

  SvaraRadera
 4. Grattis lilla Signe. Jag minns när din mammas blogg hette Baby or Not...fan vad tiden går.
  Önskar er en trevlig midsommar.

  Fröken Kaos.

  SvaraRadera
 5. Grattis Signe!!! Vad kul att läsa!Oj undrar om min tjej är väldigt stor för sin ålder?Hon är 3 månader och väger 7050g och är 65cm. En riktig tjockis =)
  Kram till Signe!

  SvaraRadera
 6. Grattis Signe, och grattis till mamman!

  SvaraRadera
 7. Grattis Signe! Och grattis till lilla mamman! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. grattis signe!!!
  oj vad vi växer, så det nästan knakar ibland ju:) vad duktig du är som kryper, jag bemödar mig inte riktigt med det ännu, hehe.
  ha en underbar midsommar hela familjen, hoppas vi ses snart igen!
  kramar arvid å mamman!
  superfin logga frästen;)

  SvaraRadera
 9. Grattis, grattis till en härlig liten pratkvarn, låter det som! :-D

  SvaraRadera
 10. hej!
  jag hittade din fina blogg för tre dagar sen. varje gång jag suttit vid datorn har jag läst en liten stund här, från första inlägget och fram till det senaste. vilken resa ni varit med om, vilken lycka att ni fick en fin signe och vilken lycka för mig att jag hittat ett nytt guldkorn i bloggdjungeln, tack!
  (och grattis signe på åtta månadersdagen)

  SvaraRadera
 11. Att bli mamma - ja, en sån bäbis ska du också få. Hoppas att det blir en fin midsommarbäbis!
  Och tack, vi hade en mysig dag.

  Frida - rutinerna kommer, var så säker. Men med tvillingar blir det kanske annorlunda, vad vet jag, och dubbelt så kul. Sen har vi varit väldigt bestämda med rutiner, vi började vid 3 månader så att Signe skulle förstå skillnad på dag och natt och när det var matdags och ej, o så, det tror jag att vi har fått en del bra saker genom.

  Mitt liv precis som - ja, vi måste ses i augusti, jag längtar efter att snusa på William och efter att ge dig en massa energikramar :)

  Fröken kaos -jag vet, tiden går, snart har vi väl bloggar som är omdöpta till "tonårsmorsan" och liknande :) Jisses. En trevlig midsommar till dig också!

  Johanna - vikt och längd är så individuellt. Signis är minst i föräldragruppen med ligger bra till på sin egen viktkurva.

  Kaffeflickan och Camilla - tack, från mig och Signe.

  Arvid - oj, oj, oj, snart kryper du också ska du se. Och ha så mysigt med de andra bäbisarna idag, vi ska tänka på er :)

  Kajsa - jajamen, Signe håller låda mest hela tiden. I affären pratar hon med alla, typ. Men inte alla pratar tillbaka :))

  Tina - vad kul med en ny läsare, välkommen! Och tänk att du läst hela min blogg, en eloge till dig! Ja, det har varit en resa, men nu är vi här och nu.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!