torsdag, oktober 29, 2009

Vila, på olika håll

Jag vinkade av dem alldeles nyss. Mannen och döttrarna. De åker ut till skärgården över helgen.
Jag är hemma. Ensam. Med min examensuppsats och ett tyst och lugnt hus. Jag behöver det. Det har varit intensivt ett tag. Med det mesta. Siri har fått sina första två tänder och sovit uselt. Signe är inne i en intensiv drömperiod och vaknar flera gånger per natt. Mannen stressar med sitt. Och jag sliter med skolan, klienter och att få allting att gå ihop.
Familjelivet är ibland en omöjlig ekvation.

Men nu löser vi det så här. Lite vila för oss alla. Fast på olika håll.

8 kommentarer:

 1. Det där är så sunt, att ni känner efter och gör sådär ibland...
  Känns som om du har mkt just nu. Skickar lite bra energier genom luften, så får du höra av dig när du har lust för en promenad...jag kan gå hur långt som helst;)
  kram!!! TREVLIG HELG!

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni får lite vila, alla fyra. Hoppas du får en skön och på alla sätt bra helg!
  Fast du inte brukar glömma det så påminner jag dig ändå: glöm inte att ta lite tid att bara sitta ner och göra ingenting och njuta!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Good thinking. Hoppas ni får en riktigt skön helg allihop.

  SvaraRadera
 4. Vilken bra lösning. Bra för alla parter. Lycka till med studierna. Glöm inte att njuta av tystnaden för en stund.
  Skört om dig

  SvaraRadera
 5. Bra att ni hittar en väg som funkar för er alla:) lycka till med skrivandet och ha en fin helg vännen.

  SvaraRadera
 6. Vad skönt det låter! Jag trodde nog aldrig att jag skulle känna som jag gör nu. När mannen är på jobbet om dagarna och William är på dagis njuter jag verkligen av lugnet och tystnaden. Att kunna pyssla med egna saker för sig själv känns som att det är guld värt. Så nu kan jag äntligen förstå dig :-). Det ska bli spännande att se hur jag klarar av livet som tvåbarnsmamma. Känns så overkligt. Du är en klippa, så stark och lugn, och du är för mig en förebild. Jag kanske får be dig om lite råd och tips sen :-). Sköt om dig så hörs vi! Kramar!

  SvaraRadera
 7. Skönt när man hittar andningshål i vardagen. De behöv! Njut av stillheten. Kram!

  SvaraRadera
 8. Fröken blund - när jag skrev inlägget till det här så var det tungt, det kändes som om det var alldeles för mycket. Nu har jag haft den här helgen för mig själv, och jävlar i gatan vad mycket man får gjort när man inte har man och barn i huset.
  Promenad - gärna. Synd att det krockade den här veckan, men veckan därpå borde vi kunna hitta en dag. Kram

  C- jag har skrivit större delen av tiden men jag har även gett mig själv tid att yoga, meditera, äta god mat och se en sån här härlig tjejfilm på teve (o frossa i ostbågar, men säg inget till nån)
  Kram

  Borgarbrackan - tack!

  Mammaxtre- hm, undra om jag inte vet vem du är ;)
  Tack, jag HAR njutit av tystnaden. Jag har inte ens haft teve, radio eller musik på när jag skrivit. Bara hört Ekerö-skogen sus :)

  Toril - tack snälla!

  Williams mamma - Du kommer att fixa livet som tvåbarnsmamma alldeles galant, det är jag helt övertygad om. Men visst kan det ta ett tag innan ni hittar era nya roller i fyralivsfamiljen. Ta det bara som det kommer så ordnar det sig. Och jag finns alltid här, det vet du.
  Skönt att du kan njuta av tystnaden och att bara vara med dig. Försök göra det så mycket du bara kan för sedan kommer det inte bli så tyst, på ett positivt sätt.
  Jag ringer dig nu förresten, vill prata och inte skriva en massa här. KRAM!

  Annika - ja, andningshål i vardagen behövs, det går ju liksom inte att skjuta på vilan till semestern som många gör. Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!