tisdag, oktober 27, 2009

Yogans gåvor

Jag minns inte exakt hur hon sa det, min fina psykosynteslärare, men det var så på pricken det jag själv känner att yogan ger mig. En blandning av kraft och stillhet.
Hon sa det, att jag har ett lugn och en trygghet, en mognad och visdom OCH samtidigt en enorm kraft och energi. Att den kombinationen är unik och ovanlig.

Så jag vill inte skryta. Inte alls. Jag är nog som vem som helst. Eller kanske som Stefan Einhorm beskriver sig själv i en intervju i DN " Ibland glimmar det till och ibland är jag riktigt dum i huvudet".

Men jag känner att yogan ger mig kraft och energi i de fysiska rörelserna. Likväl känner jag att den samtidigt ger mig stillhet när jag behöver gå till mitt egna inre rum för att klara fokus på andning och dristi. Och kan jag hålla dem båda, samtidigt, så är jag nog ganska bra ändå. Särskilt som terapeut kanske.

Tack yogan. Och tack S för dina fina ord. Om mig.

8 kommentarer:

 1. Yoga...ja jag önskar att jag kunde utöva det. Har ju lite problem med mina armbågar vilka gör att jag t.ex. inte kan belasta handlederna som man gör i stående hunden...Men du kanske har något tips på övningar eller någon bra yoga-bok eller dvd som kan ge en tips på vägen...för lite yoga på morgonen hade varit guld tror jag. Kram

  SvaraRadera
 2. Ps. å du är säkert allt hon sa! Våga tro på det:)

  SvaraRadera
 3. Det är du. Hela dendär beskrivningen är du. Om Shanti.

  SvaraRadera
 4. Jag som känner dig IRL kan intyga att den där beskrivningen ÄR du. Du är helt fantastisk och en sann inspirationskälla! Så sug åt dig av orden, bär dem inom dig och plocka fram och titta på dem lite extra när livet känns tungt.

  STORT grattis till Signe i efterskott, hoppas vi ses snart så att vi får gratta henna :-)

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina ord, sug in och var stolt över att någon är rak och ärlig. Underbart!
  Man ÄR yoga och när man ÄR yoga då ÄR man sig själv..

  SvaraRadera
 6. du är unik. och ovanlig. du är allt det där, och mycket mer. en väldigt bra DU helt enkelt. kram!

  SvaraRadera
 7. Vackert och speciellt! Var stolt!

  SvaraRadera
 8. Toril - yoga passar alla men alla passar inte för yoga. Så brukar jag säga. Det finns ju en rad olika former. Jag tränar ashtangavinyasayoga, det är den mest fysiskt krävande. Kanske skulle hatha eller kundaliniyoga passa dig. Jag har en del tips på böcker och dvd men de inkluderar ashtangayogan. Kanske kan Nina, solhälsningar och huvudstående (du hittar hennes blogg i min blogglista) ge dig mer tips, hon undervisar och praktiserar olika former av yoga. Lycka till!
  Och ja, jag tror på min lärare, hon har följt mig i fyra år och vet det mesta om mig :)

  Nina - ja, det ÄR jag, så känns det, i både kropp och själ. Om shanti!

  jenny - du är för söt, min vän! Och ja, jag hoppas också att vi ses snart, det var ju alldeles för länge sen. Vi är dagislediga varje fredag, kanske kan vi få till en träff då?KRAM

  Annayoga - ja, så är det nog! Tack

  Fröken blund - du är väl för söt kära du! Puss

  Annika - ja, jag är stolt. Mycket :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!