torsdag, juni 24, 2010

Hur hittar du ditt lugn - tävling!

Jag beställde en bok* för några veckor sedan. Att ge bort i present. När boken kom, från nätbokhandeln, visade den sig ha en liten, liten skada på pärmen. Inte så att det stör. Men jag ville inte ge bort den i det skicket.
Så jag hörde av mig till nätbokhandeln och de skickade en ny. Den gamla fick jag behålla. Jag har redan ytterligare en sådan bok, privat, så därför slog det mig att jag vill lotta ut den till någon av er.
För det är en underbar bok. På alla sätt och vis. Och ni är underbara. På alla sätt och vis.

Lottningen blir något av en tävling. Eller tävlingen blir något av en lottning. Eller hur man nu vill se det. Jag vill att du delar med dig av ditt bästa tips för att hitta lugnet i vardagen. Tanken är att jag ska kunna använda tipset på någon av mina temadagar.

Så - lämna en kommentar. Vinnaren koras efter midsommarhelgen.

Lycka till!
*Boken heter Meditation och är skriven av Ulrica Norberg. Den handlar om just meditation - historiskt och praktiskt. Och lite om yoga.

14 kommentarer:

 1. Mitt bästa tips för att hitta lugnet i vardagen är att se det större perspektivet och inse att det faktiskt inte är så allvarligt. Tillslut kan jag skratta åt mina små, obetydliga problem :)

  SvaraRadera
 2. Lika effektivt som det är enkelt - Jag sluter läpparna (mjukt) och låter andningen röra sig fritt & naturligt genom näsan. Jag gör det framför allt varje kväll när jag lagt mig...

  Trevlig midsommar! :-)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Ja jag har tjatat om det på min blogg men mitt bästa tips är absolut att välja bort tv:n på kvällarna. I början kanske bara en kväll som man inte sjunker ner i soffan på vana och sen låter hjärnan arbetat med att bearbeta intrycken medan vi själva tror att vi "vilar".
  Att medvetet välja stillhet blir avskoppling och väljer hela familjen bort tv:n samtidigt blir det ofta kvalitetstid med dem man älskar dessutom - som ger mycket energi i slutändan.
  Men jag vill verkligen rekommendera att man i början försöker låta den tv-fria tiden bli ens egen där man bara är.

  SvaraRadera
 4. Oj.. jag glömde ju:
  En underbar midsommar tillönskas dig och alla dina bloggbesökare :)

  SvaraRadera
 5. Här är ju en tävling som jag verkligen skulle behöva vinna. de är precis vad jag skulle behöva. Mitt bästa tips är dels att stanna upp och ta ett djupt andetag och sen brukar jag försöka med att tänka: är de verkligen så farligt? Är de verkligen så farligt att jag inte hann dammsuga idag? att sonen tar på sig skorna på fel fot? att vi äter halvfabrikat idag? och så vidare. Oftast spelar det ju faktiskt ingen roll. kram

  SvaraRadera
 6. Jag hittar tillbaka till mitt inre lugn genom att vara närvarande i det jag gör och fokusera på en sak i taget. Det här är svårt när man har små barn som ständigt vill ha uppmärksamhet men det betyder egentligen bara att man måste byta fokus ofta.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker helt klart att virka och yoga/meditation har mycket gemensamt. Just att fokusera sej pá en sak just här just nu. Andningen blir lángsamare och jag känner ett stort lugn och inre frid.

  SvaraRadera
 8. Ofta när jag tappar lugnet i vardagen är det för att någon "odefinierad känsla" flaxar omkring. Det kan vara en situation som inte blev så bra, något jag eller någon annan sagt, något jag inte gjort som jag borde eller en otillräcklighet som kommer av att det är för många bollar i luften samtidigt. Vad som helst egentligen. Då ser jag till att "fånga upp" det där som gnager. Att aktivt i tanken skärskåda och granska vad det är som inte känns bra. Se vad som egentligen hände och hitta en acceptans för att det är som det är. Det här gäller både stort och smått. Då brukar lugnet infinna sig!

  SvaraRadera
 9. Yogan är mitt stt att hitta inre fokus. Men ibland behöver man ha en dialog med sig själv. Jag brukar tänka "vad är det värsta som kan hända nu?" och sedan försöker jag tänka det. Och det är aldrig så hemskt att det inte går att ta sig vidare. Nu har vi börjat med det i min arbetsgrupp, det har gjort att vi har blivit helt uppsluppna och till slut hittat på helt otroliga saker som skulle kunna hända! Men som aldrig gör det. Ibland är fantasin en sådan fantastisk tillgång. Kram och hoppas du haft en fin midsommar!

  SvaraRadera
 10. Mitt bästa tips är att få en liten stund för sig själv genom att ut och gå en härlig promenad - själv eller tillsammans med en väninna - alternativt gå på ett aerobicpass eller liknande. Att komma hemifrån en stund mellan varven gör underverk för mig! OM jag inte har möjlighet att komma hemifrån så passar jag på att göra något JAG vill göra när barnen somnat, t ex gå och lägga mig tidigt och läsa en bra bok eller tidning. Om jag gör något för mig själv så mår jag bra och då är det enklare att hantera vardagen med allt vad den innebär när man är småbarnsförälder...

  SvaraRadera
 11. Mitt liv är fullt av måsten och ont om tid och mitt sätt att hitta lugnet när vardagen blir kaos är att stanna upp och tänka "Vad är allra viktigast just nu?!" För ofta handlar det ju om att prioritera, och innerst inne vet vi ju vad som är viktigast. På riktigt.
  Tack för din fina blogg!

  SvaraRadera
 12. Mina bästa tips är från mina engelska svärföräldrar. Svärmor sa till mig en gång att jag måste sluta leta fel överallt och acceptera livet som det är. Hon bad mig tänka på att "The world isn´t perfect". Svärfar sa en gång till mig när jag hade ångest över mitt hjärtas oregelbundenhet att "You have to believe". Jag måste tro på att det inte är något farligt, att det ordnar sig och att de högre makterna ser till att skydda mig. De här två sakerna bär jag alltid med mig i tanken och de hjälper mig på vägen. KRam till dig!

  SvaraRadera
 13. TACK alla för fantastiska tips. Ni har alla förmågan att hitta lugnet i er vardag, var glada och stolta över det!
  KRAM

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!