måndag, augusti 16, 2010

Att vara sjuk med gott samvete

Det började redan igår. Mitt vänstra öra värkte och kroppen ömmade av lätt feber.
Det är nog inte så farligt, tänkte jag, och gick till jobbet imorse.
När värken i örat strålade ner mot halsen började jag ana oråd.
Men gick ändå inte hem.

Jag ringde dock till vårdcentralen och frågade om råd. Sköterskan bokade genast in mig på ett läkarbesök. Jag valde en tid efter jobbet.
Diagnos: inflammation i yttre hörselgången med feber och irriterade lymfkörtlar.
Rekommendation:Antibiotika. Och vila.

När jag kom hem bytte jag blöja på Siri. Hjälpte mannen med maten och sa sedan att jag nog inte mådde riktigt bra. Och ändå kunde jag inte riktigt släppa disken.
Till sist sjasade mannen iväg mig upp till sovrummet och sa att jag absolut inte skulle hjälpa till med något mer och att jag skulle ropa om jag ville ha te eller glass eller något annat.

Tänk att det ska vara så förbannat svårt för mig att ta hand om mig själv när jag är sjuk. Jag har svårt att göra det utan att få dåligt samvete, utan att fixa och trixa med en massa annat.
Jag. Som definitivt borde veta bättre.

9 kommentarer:

 1. Tänk vad skönt att du har en fin man i närheten som vet bättre än du just idag ;), att du behöver få krya på dig i viloläge. Det är ju ingen tröst för dig, men vi är många kvinnor härute som gör precis samma sak. Vi skulle behöva sätta oss själva och vår hälsa i främsta rummet lite oftare. Många krya på dig och kram.

  SvaraRadera
 2. För mig brukar det hjälpa att tänka på att sjukdom är kroppens sätt att säga åt mig att vila.. Och att det inte finns ngt alternativ mer än att lyda eftersom kroppen är en envis en som inte ger sig förrän man gör som den säger. ;-) krya på dig och njut av vilan!

  SvaraRadera
 3. Tänk på flygplanet! Först sätta på masken på dig själv för att sen kunna sätta den på dina barn. Du måste ta hand om dig själv först för att kunna hjälpa någon annan. Krya på dig! Kram

  SvaraRadera
 4. mmmm. det borde du faktiskt.
  ner med dig i soffan nu. på med en ljudbok. fötterna högt. gapa så får du glass. thats all.
  ta hand om dig. du är viktig. kram

  SvaraRadera
 5. Nån klok person sa till mig en gång att insikten det är det viktigaste, resten är träning. Du vet vad du ska göra. Bejaka det vetja! Krya på dig vännen! Varm kram från mig.

  SvaraRadera
 6. Jag sällar mig till gänget ovan, ta hand om dig nu så du orkar för egen del men även för din fina familj. Och vila, vila, vila. Kram och en hel hög med kryapådigtankar!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du kryar på dig snart! Tänker på dig! Lycka också till med Siris inskolning! Tänk att hon är så pass stor nu. Kramar till er alla. Hoppas att vi ses inom en inte allt för avlägsen framtid!

  SvaraRadera
 8. Shit, vad kloka ni alla är!
  Och jag vet ju allt det där. Rent logiskt. Men känslan säger något annat. Tur då att jag har min man. Som tvingar mig i säng. Men till mitt försvar säger jag att jag är betydligt bättre på att ta hand om mig själv nu än för några år sedan.
  Tack för att ni finns ni fina!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!