måndag, oktober 11, 2010

Ännu en yogisk tanke

Jag stod på yogamattan igår. Igen.
Och den här gången blev det så tydligt att det som finns utanför mattan också är det som jag tar med mig till mattan.
Så som livet är, så blir yogan.

Yogan igår var spretig, lite andfådd och med ganska många ögonkast på de bredvid. Oj, kan hon göra övningen sådär djupt” och/eller ”så där stel är jag inte, tack och lov”.

Jämförelse.
Yttre fokus istället för inre.

Att bli medveten om det är första början. En påminnelse om hur jag faktiskt inte vill att det ska vara. Och jag blev medveten redan under passet. Och kunde rikta fokus inåt och börja andas ordentligt.
I bilen på vägen hem stängde jag av skvalradion och var ensam med mina tankar. Lät dem få fritt spelrum.

Imorse väckte jag kroppen med några enkla solhälsningar. Och insåg att mitt fokus ligger där det ska nu. Där jag vill att det ska vara. Där jag vill att det ska vara.

6 kommentarer:

 1. Det låter så bra, så rätt! Jag blir superinspirerad - och ska ta med det som är jag på en promenad i Brommaskogen och tänka vidare på fokus och vilja. Yoga is the shit!
  Varma kramar från ur-yogamamman (som tycker mycket om den där boken du läser nu)

  SvaraRadera
 2. Just nu tycker jag mest att jag fumlar runt i mej själv. Mycket som tycks komma ikapp - förändringar som inte riktigt ännu planterat sig för gott. Det känns och märks på min egen yogamatta också. Fumlar mest runt... Tackar och kramar om dej, behövde få läsa om fokuset inåt!

  SvaraRadera
 3. Så rätt du har. Och hur vi tappar fokus ibland, men skönt att läsa dina rader idag. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att fokuset är på plats igen! Ler igenkännande när du skriver om skvalradion, gör precis samma sak. Så skönt att få sitta under hemfärden och låta yogan sjunka in med tankarna seglandes runt. Yoga är ju livet så inte konstigt att vi ibland tar det med på mattan ;) Kram!

  SvaraRadera
 5. Tack finaste yogamamma. för att du delar med dig. det är så skönt att få tänka till lite, och det gör man alltid hos dig.
  kram på dig vän.

  SvaraRadera
 6. Yogamamma - hej, vad roligt att du lämnar en tanke här, det gör mig alltid lite extra glad. Eller väldigt mycket extra glad kanske jag ska säga. Och jag tänker att vi har mycket att lära från den uråldriga yogafilosofin. Vore kul att höra vad du filosoferar om där i Brommaskogarna. Love&light till dig

  Nina - det är skönt att kunna hitta tankar hos andra bloggare och det gör mig glad att jag kunnat bidra lite i dina funderingar. Kärlek&ljus till dig

  Annika - jag tror att vi behöver tappa fokus ibland, för att sedan hitta rätt. Kram

  Kristina - skvalradion finns nästan inte längre i mitt liv och i min bil. Men ibland drar jag upp volymen högt och låter det skvala av bara den, det beror helt på vad jag har för behov just den dagen. Ofta föredrar jag tystnaden.

  Fröken blund - tack för att du tänker. Men det vet jag att du gör, oavsett om du är här eller ej för du är en klok kvinna du. Kram!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!