torsdag, oktober 07, 2010

Min livsväg

Jag stod på yogamattan imorse. Med hela min tyngd och lätthet. Och läraren pratade om tålamod och envishet. Vad som är skillnaden och nyansen och hur vi kan applicera det på vår practice. Och livet i stort.

Och det slår mig att min envishet har gått över i tålamod. Både när det gäller min yoga och mitt liv. Jag stångar mig inte längre blodig för att bevisa för mig själv och andra att jag kan, orkar och vill. Jag accepterar att det ibland fungerar alldeles utmärkt och att det ibland går helt åt helvete.
Och när det går åt helvete, ja då accepterar jag att det faktiskt är så, just där och då.

Ett yogiskt förhållningssätt, men också ett förhållningssätt inom psykosyntesen. Och det slår mig, återigen, att den kombinationen är min livsväg. Min alldeles egna vandring.

10 kommentarer:

 1. Underbart, helt underbart! Visst är det väl så att livet också då känns lättare, när vi kan acceptera det som är. Namaste.

  SvaraRadera
 2. Fint! Och precis som yogan fungerar när man tagit den till sig. SOm jag ser det. Och du har verkligen kommit en bit på väg.

  SvaraRadera
 3. Och vilken underbar vandring tänker jag! Wow. Vilken härlig insikt. Kram, Sanna

  SvaraRadera
 4. är inte det där det bästa med att bli äldre (och jag menar bara lite äldre, inte hundra år som det lät på den meningen) att lära sig saker, applicera, och sen bara upptäcka att det funkar. Grattis till din vandring, som känns som en av de sundaste jag mött! Kram!

  SvaraRadera
 5. Din allra egnaste väg! och du är så rätt! KRAM

  SvaraRadera
 6. Precis så uppfattar jag dig!
  Kram och grattis till att du hittat din väg!

  SvaraRadera
 7. Så skönt att ha den insikten :)

  SvaraRadera
 8. Håller helt med dig..önskar bara att mitt tålamod också förvandlas snart till uthållighet och förståelse..
  KRAM!
  PS:tittar inte in så ofta just nu men jag kommer tillbaka:)

  SvaraRadera
 9. Mmmm vacker nyans av livet, för det enda som vi vet är konstant är ju förändringar, jag fortsätter att kika in här och lägger upp dig på mina länkar, om det går bra såklart? LOVE&LIGHT

  SvaraRadera
 10. Kristina - för mig handlar hela livet om acceptans. Det är otroligt svårt ibland, men när det funkar så blir det ett fantastiskt flow

  Annika - ja, jag har yogan att tacka för mycket. Och mitt föräldraskap. Och livet. Och min utveckling som samtalsterapeut.

  Sanna - se ovan, jag tror att psykosyntesen är en del av denna vandring, eller rättare sagt en ganska stor del av den

  Fröken blund - jo, det är skönt, skönt, skönt att bli äldre. Och att yoga och jobba med psykosyntes och att ha blivit förälder. För jag tror att min vandring är en salig blandning av allt det där.
  Kram

  Nina - ja, min väg. Min rätta väg! Kram till dig

  c - härligt att du uppfattar mig så, du som har träffat mig. Ibland tror vissa bloggläsare (eller kanske inte läsare, de som är här då och då snarare) att jag bluffar när jag berättar om min livsfilosofi. Kram!

  Everyday matters - jätteskönt!

  Toril - det är en lång vandring. Eller så har det i alla fall varit för mig. Och självklart faller jag tillbaka många gånger också. Jag tror på dig!

  Yogachic - du får gärna lägga upp mig på dina länkar, det gör mig bara glad. Love&light tillbaka!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!