lördag, oktober 23, 2010

Att yoga och sova eller sova och yoga


Från början tänkte jag inte så mycket på det själv. Att kroppen yogar även när den sover. Det var min man som uppmärksammande att jag numera ofta och gärna sover i en yogapose. Åtminstone med benen. Men allt oftare vilar armarna ovanför huvudet.

När jag träffade en av mina lärare från studietiden häromveckan sa hon återigen att hon älskar balansen mellan lugn och kraft i mig, att den är så få förunnad. Och så lade hon handen på min arm och sa "men visst är det yogan som gör det med dig?".

Och ja. Yogan är att vara grundad och öppnad på en och samma gång. Att kraftfullt vara helt lugn i det som är, här och nu. Att stå med båda fötterna på jorden, lugnt och balanserat men att samtidigt lyfta hjärtat och armarna över huvudet och välkommna vidden där ovan och runt omkring.
Och jag är glad att hon ser det. Att det genomsyrar mig.

Glad och förvånad blev jag också när ett produktionsbolag hörde av sig till mig för att diskutera eventuell medverkan i ett teveprogram. Och detta efter att ha läst min blogg och fastnat för min livsstil.
Jag kommer inte att vara med. Det kände jag direkt. Inte för att jag inte står för min livsstil utan mer för att det inte är min grej att vara med i teve. Men det är ett roligt erbjudande.

8 kommentarer:

 1. Hej
  synd att du inte ville vara med i tv.
  Det behövs vanliga människor med bra inspiration i den dumburken, du hade varit perfekt.
  Inget händer av en slump och du blev utvald för att du har något att förmedla som kan nå många fler - som sen kan följa dig och inspireras av din blogg.
  jag respekterar ditt val, tro inte annat, men jag tror det var en dörr som du kunde öppnat som gett nya vägar :)
  Inte bara för dig utan många andra.

  SvaraRadera
 2. Ett tillstånd att avundas. Jag försöker slappna av mellan varven här hemma, gör lite "egen" yoga, stanna upp helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Lustigt att du skriver detdär med att sova i en yogapose. Har uppmärksammat att jag inte längre ligger som jag gjorde som barn, eller som yngre. Jag är mer som avslappnad och totalt trygg hund, som kan ligga på rygg och låta sig bli skrapad på magen :)

  Fin bekräftelse du fick i och med tv-förfrågningen. Du går din egen väg och den tilltalar många, härligt!

  SvaraRadera
 4. Va roligt med en förfrågan om att vara med i tv. Jag hade gärna tittat och lyssnat på dig men förstår absolut att du tackar nej. Kram

  SvaraRadera
 5. Att kunna stå emot en "lockelse" som många säkert avundas och mer än gärna skulle tacka ja till bevisar verkligen att du är grundad
  i lugn och inre kraft. Du vet vem du är och det räcker....inspirerande. Klart att du sover yoga om natten..;)

  SvaraRadera
 6. Roligt med tv erbjudandet, hade gärna tittat på dig - du är klok och inspirerande! :-)

  SvaraRadera
 7. Vad roligt med en sådan förfrågan. Hade varit intressant att följa och se men du går din egen väg vilket är inspirerande i sig.

  SvaraRadera
 8. Kul att ni tror på en medverkan i teve för mig. Vem vet vad framtiden har i sitt sköte, men den här gången lockades jag inte av idén. Den skulle även involvera min familj och de är inte särskilt sugna heller. Det blir för privat på något vis. Men det är ett fint erbjudande, absolut.
  Tack för era fina kommentarer!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!