måndag, november 15, 2010

Dag 01 – Presentera mig själv

Vi gjorde en övning på detta när jag utbildade mig till terapeut. Vi fick skriva ner namn, ålder, kön, yrke och så vidare. Och så plocka bort en lapp i taget för att se vad som blev kvar. Vad är jag utan min ålder, mitt kön, mitt yrke och mitt namn.
Ja, v-a-d är jag? V-e-m är jag?

En människa. Unik i sig. Här på jorden för att leva mitt liv såsom det är tänkt att just det ska levas. Och ändå så vanlig och enkel med alla mina tankar och känslor.
Har fått gåvan att lotsa två små individer på deras livsväg. Två fantastiska döttrar.
Försöker leva som jag lär – genom yoga, meditation och psykosyntes.
Tror på en balans i livet, när det gäller allt.

Har och har alltid haft ett stort behov av tystnad och ensamhet. För att balansera upp det söker jag också sociala sammanhang som ger mig det jag behöver. Gillar därför retreater o-c-h partyn. Intar ofta en mer lyssnade roll i grupper. Ogillar att prata om mig själv.

Är en sökare i stora mått, men har på senare år landat i den jag är.
Jag är mig själv. I så mångt och mycket som det bara är möjligt. Grundad men öppen för nya möjligheter och utmaningar.

Jag är också 38, gift med Mathias, mamma till Signe och Siri. Boende i ett vitt radhus på Ekerö. Har varit Stockholmsbo sedan 1998. Född och uppväxt i Linköping. Syster till Sofia och Sandra. Halvsyster till Mikael. Dotter till Birgitta och framlidna Anders.
Utbildad Samtalsterapeut och coach och journalist. Driver sedan ett år tillbaka det egna företaget Stilla Tankar (som erbjuder samtalsterapi och coachning för privatpersoner och företag)men jobbar även som administratör på ett större telekomföretag.
Ser mer till det inre än det yttre men älskar fortfarande fina kläder, stilren inredning, god latte, sushi, thaimat, vin och champagne.
Kan inte leva utan mina djupa andetag och god choklad.

Här vore det ju också väldigt spännande om ni som känner mig/har en bild av mig berättar hur ni ser på mig.

9 kommentarer:

 1. En rikigt trevlig bloggutmaning, som jag ser framemot att följa hos andra, men som jag inte själv vill anta just nu.

  Den du beskriver här är den Maria jag föreställt mej. Bara genom ord. Fascinerande egentligen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Intressant att få veta ännnu lite mer om dig. Följer den här listan med spänning!

  SvaraRadera
 3. Stämmer nog ganska väl med min bild av dig. Har också en bild av dig som en lång vältränad person med en blond fläta. Du sitter på en veranda, säger klokheter ena studen och den andra studen gapskrattar du samtidigt som du snyter en unge, kollar på den andra som klättrar i träd och slänger en kyss till mannen i ditt liv. Så ungefär :)

  SvaraRadera
 4. Åh vännen, det var en underbar presentation. I mina ögon är du en oerhört klok person, en förebild som jag ibland har i tanken när jag lever mitt liv och tar beslut. För mig symboliserar du ordet balans. Rolig, full i fan, centrerad och harmonisk. Jag är glad över att känna dig. Kram

  Tänker förresten haka på utmaningen, behöver en liten nytändning.

  SvaraRadera
 5. Jag hade ingen aning om att du bor på Ekerö! Jag bor och är uppväxt där.

  SvaraRadera
 6. Nina - jag brukar nästan aldrig anta bloggutmaningar, men den här gillade jag, på något sätt. Den får mig att tänka till. Och så tänkte jag att jag kanske lär mig något nytt om mig själv. Vem vet.

  Erika - jag också!

  Annika - haha, nej den där bilden stämmer bara delvis. Lång och vältränad är jag då verkligen inte. Det sista hoppas jag dock på att bli, så småningom. Och blond fläta, det har jag inte heller. Bara några små fejkslingor i håret (som jag nog visserligen kan få upp i en fläta slår det mig nu. Men det andra, ja där har du nog en poäng :) Kram till dig

  Sandra - kul att du hakar på utmaningen. Och tack för "full i fan" för det är jag verkligen, när jag lägger den sidan till. Kram!

  Healthy - jorå, Ekerö-bo sedan drygt 1,5 år! Kul att du också håller till här.

  BusNova - jag hoppas det!

  SvaraRadera
 7. Vi verkar ganska lika, alltså måste du vara en mycket sympatisk person! ;)

  SvaraRadera
 8. Jenny - för att inte tala om hur sympatisk DU måste vara ;)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!