söndag, november 07, 2010

Vila tillsammans

Helgen i skärgården har handlat om det. Att vila tillsammans. Att ta tillvara på de tillfällen som ges. Till vila. För med två små barn är de tillfällena inte så många. Men med rätt ögon finns de där.

Så vi har suttit i solen på trappan till huset, ätit kex och druckit kaffe. Vi har sovit lunchsömn tillsammans och vi har somnat tillsammans i soffan framför teven och Idol. Jag har lagt ner alla måsten och borden och tänkt att det blir som det blir och är tänkt att bli.

Mannen har haft fullt upp med praktiska saker. Hugga ved, såga träd och elda, dra upp båtar och ta in fendrar och däck från bryggan. Hans pappa har blivit sjuk och orkar inte så mycket just nu. Så jag tog det där praktiska och kvinnliga - ta hand om barn och fixa mat. Men så blir det ibland. Och det är okej.

Men efter en helg i ett hus utan rinnande vatten och med frost på fönstren så är jag glad att vi är hemma igen. I vårt egna hus. På vår egna ö.

2 kommentarer:

  1. Det låter som en härlig helg. Så bra att ni tar små stunder att vara tillsammans och bara vara. Det behöver man. Både egentid och tillsammanstid. Kram

    SvaraRadera
  2. Ensamma mamman - ja, det var en härlig helg. Och visst är det viktigt att få egentid o-c-h tillsammanstid. Tack för din kommentar!

    SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!