Den handlar om vad som händer i kroppen när du yogar. Den berättar om alla viktiga ingredienser som behövs för att din yoga ska vara hälsosam och effektiv (medveten andning, god hållning personlig kroppskännedom är en del av dem). Den är pedagoisk med både övningar och genomgång av relevanta muskler och leder som används vid yoga.
Den är skriven av Josephine Selander och nu lottar jag ut två exemplar av den. Det som gäller är att bidra med ditt bästa vegetariska recept. Här i kommentarsfältet eller via mejl till stillatankar@gmail.com.
Lycka till!
Tävlingen pågår till och med söndagen den 7 november. Och även om du inte vill vinna boken får du gärna dela med dig av ditt bästa veggo-recept.
Hejsan
SvaraRaderakul tävling. Vegmat är supergott och jag har en del recept som är favoriter.
Jag tänkte bjuda på en underbart matig sallad som kanske bäst passar på sommaren men då den har lite het smak går den även bra på kallare årstider. VILL man kan man dessutom göra den som tillbehöver till annan mat som grillad kyckling eller så. Men den är tänkt som en helt egen måltid.
Matig sallad med marinerade bönor och grillad halloumi
4port:
400g röda och svarta bönor
2msk hackad persilja
2msk finhackad koriander
1msk citronsaft
2msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
tabasco, sambal olek, havssalt och nymalen svartpeppar
200 g haloumi
en tallrik sallad, valfri sort
12 delade körsbärstomater
kapris eller svarta oliver
Gör en marinad av citronsaft, persilja,koriander, vitlök, tabasco, sambal olek, olja och ha i bönorna. Salta o peppra efter smak.
Låt gärna dra en timme så blir det ännu godare.
Skär osten i portionsbitar och pensla med lite olja, grilla i ugnen eller på en grill.
Lägg upp sallad på tallriken, ha på bönblandningen, och lägg på oliver och tomater. Lägg på osten.
Servera med varmt bröd.
Min vegetariska favorit såhär om hösten är ett recept från fina boken Majas klimatmat: Svensk falafel (på gula ärtor). Recept och foto här:
SvaraRaderahttp://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/
Det här är min storkok-soppa. Fantastiskt god, lätt att laga, väldigt billig och så himla praktisk att ha i påsar i frysen. Höst = soppaberoende. Om man inte vill ha den vegetarisk är det gott att ha i kyckling, i små bitar eller som små spätt som får kokas med sista fem minuterna.
SvaraRaderaLINSSOPPA ca 4 port.
1 morot
2 potatisar
1 dm purjolök
1 paprika
2 msk olivolja
2 msk currypasta
1 msk paprikapulver
1,5 l vatten
0,5 dl koncentrerad fond (alt 1–2 buljongtärningar)
2 tsk honung
1,5 tsk salt
2 dl röda linser, gärna små
kryddgrönt till garnering
1. Skala morot och potatis. Riv dem grovt. Strimla purjolöken, kärna ur paprikan och hacka den.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt currypasta och paprikapulver samt purjo- och paprikahacket.
3. Häll i vatten, fond/buljong, morots- och potatisrasp, honung, salt samt linser. Koka i ca 20 minuter.
4. Strö över kryddgrönt om soppan ska ätas direkt.
Mums!
/Bromma-yogamamman
Låter som en fin bok att återvända till om å om igen...
SvaraRaderaKRAM!
Jag har två favorit recept som är vegitariska. Det ena är världigt snabb. Jag kokar bulgur (eller någon annan pasta) och låter frysta grönskaper koka med på slutet, jag brukar ha en blandning av ärtor, majs och paprika. När det är klart har jag på massa kött och grillkrydda. Det är en maträtt som är jätte snabb och går att förändra i oändlighet. Det andra är amerikanska bananpannkakor som jag bara älskar fast jag egentligen inte alls gillar pannkakakor. Receptet kan man hitta här: http://www.pannkakor.se/amerikanska-bananpannkakor
SvaraRaderaTack för alla goda och glada recept, här och på mejlen
SvaraRaderaSigne har hjälpt mig att dra vinnarna. Vi skrev helt enkelt ner allas namn på lappar och drog.
Och vinnarna är
Bromma-yogamamman och Tina.
Grattis och fanfar!
Hör av er med era adresser så skickas böckerna.
Hurra! Bra draget Signe!
SvaraRadera:-)
Tina - eller hur?! Boken skickas inom några dagar. Hoppas att du får mycket nöje med den! Och tack för fina recept, överhuvudtaget!
SvaraRadera