onsdag, december 01, 2010

Dag 15 – Mina drömmar

Jag hade tre drömmar när jag var liten.
Jag minns att jag skrev dem i min dagbok som hade kattungar på framsidan och ett lås i form av ett rött hjärta.
Så här står det:

När jag blir stor vill jag:
 • bli chef
 • jobba på tidning
 • skriva en bok
De två första punkterna har jag gjort. Den första punkten höll på att bli min död (men det är en helt annan historia). Den andra punkten ser jag fortfarande som oerhört lärorik. Och den tredje punkten är ett kommande projekt. På riktigt. Om den slår in och om den blir min död eller lärorik återstår att se.

I övrigt har jag vilda drömmar. På nätter. Och dagar. Om stort och smått.
Drömmar för mig vidare.

10 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot att läsa din bok sen!

  SvaraRadera
 2. Jo, jag tror ju också att drömmar för oss vidare och där gäller det väl verkligen att hitta den där balansen mellan livet i nuet och drömmen. Livet känns faktiskt lite fattigt när man inte har tid med drömmen och så är det ju ibland. Spännande med bokplaner!

  SvaraRadera
 3. Drömmarna är människans livselixir! Så länge jag drömmer så lever jag.

  Jättebra inlägg!

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 4. Jag ska också skriva en bok. Kanske om mitt liv med min ätstörning, ångest och fobierna. Men först måste jag ta mig ur de.Din bok ser jag fram emot och läsa. Kram

  SvaraRadera
 5. Är det inte härligt att kunna gå tillbaka i tiden och se hur ens drömmar slagit in?! Hur de format en och hur de förändrats i takt med att man mognar som människa.

  Och skriva ska du göra. Absolut.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Vad roligt att du kommer i håg dina drömmar som barn. Det är härligt att du har gjort några av dem och lärt dig en massa saker om dig själv. Vad skulle boken handla om?

  Jag håller på att fundera på mina drömmar. Har kommit till en brytningspunkt i livet och undrar vart jag är på väg.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 7. Heja heja! Drömmar är till för att förverkligas! Du kommer att skriva en fantastisk bok!

  SvaraRadera
 8. Kul att ha sina gamla dagböcker kvar..det har jag också fast dem från de yngre tonåren står tyvärr inte så mycket i..kram!

  SvaraRadera
 9. Bara att uttala sina drömmar är ett steg på vägen tror jag, precis som du gör. Och jag är övertygad om att du kommer att skriva en bok. Kram

  SvaraRadera
 10. Healthy - härligt, du får ett signerat ex, jag lovar :)

  K- ja, för mig handlar drömmar om att just få lite balans i vardagen, att kunna drömma trots att livet är lite motvind. Och ja, bokplanerna är spännande!

  Kärvegård - ja, slutar vi drömmar är vi nog illa ute, det tror jag också. Tack för din tanke!

  Ensamma mamman - och jag ser fram emot att läsa din, jag tror att du med din erfarenhet kan hjälpa många vidare

  Nina - Inför varje nyår skriver jag ner mina drömmar inför det kommande året. Sedan tittar jag tillbaka på listan när det är dags att skriva en ny. Förvånansvärt många drömmar slår in. Det är häftigt.

  Viralila - min bok finns i mitt huvud, och lite tankar finns nedskrivna i min tankebok. Vi får se. Jag berättar mer senare, när jag kommit längre. Men det är inte en skönlitterär bok utan den kommer att handla mer om utveckling. Tror jag. Vi får se.

  Ingela - tack rara!

  Toril - jag har mina dagböcker kvar sedan jag var 12. Jag började skriva redan när jag var 7, men böckerna mellan 7-12 slängde jag när jag var 12 för då tyckte jag att de var barnsliga.

  Annika - jag är nog ganska bra på att uttala mina drömmar, se min kommentar till Nina här ovan tex. Och ja, en bok blir det nog, för eller senare. Kram coh tack för dinn tanke.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!