tisdag, december 14, 2010

Dag 22 – Det här upprör mig

Jag blir inte upprörd så ofta längre.
Yogan ger mig spejs att inte reagera direkt. Att välja mina krig. Att andas och gå vidare. Och framför allt att lära mig skillnaden på vad jag kan påverka och vad som ligger utanför mig. Förr kunde jag reta mig på andra bilister, på vädret och på att kön i matbutiken tog så jäkla lång tid.
Sådant lägger jag inte längre min energi på, jag väljer att inte reagera på det eller att helt enkelt byta kö eller stå kvar och meditera tills det är min tur.

Men jag blir upprörd när jag eller andra människor blir nonchalerade eller respektlöst behandlade. Och jag har svårt att relatera till att andra tar ut sin frustration över oskyldiga.

Och självklart har jag mina dagar då jag är irriterad och småsur över allt och inget också. Men det är inte lika många som de var förr.

7 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Där satte du ord på det som jag har funderat på ett tag, att vi väljer våra krig. Jag väljer att vara positiv och se kärlek, men det är så många som inte gör det som går runt och klagar.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 2. Tar det lång tid att lära sig? Jag vill också sluta lägga energi på sådant jag inte kan påverka!

  SvaraRadera
 3. Här känner jag igen mej så det nästan gör ont. Det onda bottnar i en inte alltför angenäm insikt om att man kanske inte alltid varit så trevlig att ha att göra med.... Det fina är ju att man blivit bättre på att handskas med sig själv och sina reaktioner. Välja krig - åh, det är så viktigt! och gör det så mycket enklare att vara med sig själv!!
  Kramis!

  SvaraRadera
 4. Oj så träffande beskrivet. För mig också :) Det är så mycket jag lämnat bakom mig faktiskt och det tillskriver jag yogan. Beteenden som ger insikter. Men jag är den jag är, lite eldig och impulsiv, och ibland bränner det till, även om det inte alls sker lika ofta.

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen mig i det du skriver. Vilken skillnad det gör när man väljer att inte reagera. Agera. Att hitta lugnet och bara vara i det. Funkar oftare och oftare för mig. Och det räcker bra så. Namaste.

  SvaraRadera
 6. Hej vännen min...
  sitter här å laddar inför julklappsbytet men inser att jag inte har din adress..Kan du mejla den till mig så får du min i vändande mejl:)

  torilshjarta@hotmail.com

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Viralila - att välja att vara positiv och se kärlek är bra, men också att välja att sätta gränser och ta hand om det som inte alltid känns så positivt. Tänker jag. Som väljer balans i det mesta.
  Men att klaga på sådant vi inte kan påverka, njae...det känns sådär. Kram

  Lizzi - jag skulle säga att det är ett livsprojekt :) Jag övar varje dag!

  Nina - nej, shit, jag har verkligen inte varit lätt och rolig att ha att göra med. Men jag försöker verkligen. Varje dag. Men som sagt, det är ett livsprojekt.

  Annika - ja, men det är väl härligt att vara eldig och bränna till ibland. Sån är jag också. Men som sagt - jag väljer mina krig. Kram, tack för din tanke

  Sanna - ja, det funkar ju inte alltid såklart, men visst är det magiskt när det väl funkar. Kram och tack för din tanke

  Toril - You´ve got mail

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!