tisdag, januari 04, 2011

Siri 2 år! (o lite om Signe också)

Imorse gnuggade den här sötnosen tröttheten ur sina ögon och sjöng med i "ja må hon leva". Och det är ju helt rätt. Och så mycket hon. Trygg och cool och familjens spexare. Pratglad som få, det fullkomligt bubblar nya ord och två, tre-och fyraordsmeningar ur henne.
En klätterapa är hon (precis som sin syster). Upp och ner i trappor, bord, köksbänkar, soffor och fåtöljer. Smidig och nätt.
Älskar sin gosekudde ("dosedudde") och napp och är fortfarande kramig och väldigt närhetstörstande när hon är trött eller ledsen eller helt enkelt bara vill vara nära.
Sova vill hon dock göra själv, i sin spjälsäng och ofta efter några sagor och en vaggsång från syrran.
Läsa böcker är något hon gärna gör men sällan har hon tid och ro att läsa klart hela boken. Favorit just nu är Pinos Jul.

Och fotot. Ja, det är taget av hennes storasyster som blir fyra år och tre månader den här månaden. Som älskar att pyssla och kan sitta i timmar och måla/teckna, klistra, klippa och tejpa. Som gärna dricker kvällsteet med mig och som för första gången kom med två pennor i leksaksaffären häromdagen och sa "mamma, de här vill jag köpa till mig själv". Att låna min mobil och fota syrran är en favorit. Likaså rollspel, läsa böcker och kolla film med pappa.

Här kan du läsa om Signes tvåårsdag

6 kommentarer:

 1. Grattis Siri!
  Och grattis till dig som varit tvåbarnsmamma i två år!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till Siri och tack för nyårshälsningen! Gott nytt år till dig med kära du! Vi har varit sjuka i influensa hela högen i över en vecka men snart ser vi ljus i tunneln :-) Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis grattis till fina lilla Siri! Det har varit så roligt att få följa henne här på bloggen, tycker jag, inte minst för att det finns många likheter med Pydd (som också är familjens spexare). Kram!

  SvaraRadera
 4. C- tack! Det är urhäftigt att fira två år som tvåbarnsmamma. Tänk att jag, J-A-G, har två fina ljuvliga ungar. DET är STORT. Kram till dig

  Sanna - åh vad trist med sjukdom när man ska vara ledig. Men huvudsaken är att ni är friska och mår bra nu. Kram

  k - Tack! Och ja, det är kul att följa varandras barn och se likheter och olikheter. Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är ett tag sedan jag var här men vad glad jag är att jag hittade tillbaka :)
  Och dina söta, fina flickor. Tänkt att de är så stora!
  jag hade evasleva letar balans förut.

  SvaraRadera
 6. Eva- hej, vad roligt att du hittat tillbaka. Finns du på någon annan blogg nu, jag kan inte riktigt hitta dig?
  Kram, må gott!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!