söndag, februari 27, 2011

Tröttheten, del trehundrafemtio (eller något)

Jag har sovit uselt i en hel vecka. Siri hostar och hostar och väcker både mig och Signe. Och Signe vänder och vrider sig i sängen och rätt vad det är så har jag hennes fot på min mage. Mannen har varit bortrest och fått sova ut på hotell. Nu sover han i källaren för att fortsätta sova ut för att bli av med en förkylning som vägrar släppa.

Och jag. Jag är så trött så att jag håller på att gå sönder. På riktigt. Det enda jag drömmer om är att få ligga under mitt tjocka duntäcke i flera dagar. Att slippa hämta och lämna på dagis. Att slippa laga mat och torka kiss. Att inte behöva planera och strukturera. Att liksom bara få grotta ner mig i min trötthet, sova ut och vakna till ett leende i spegeln. Nu möts jag mest av trötthetsrynkor och mörka ringar (som tack och lov kan sminkas över hyfsat).

Veckan som kommer handlar om att få till vardagen med jobb och barn och att få till det där läkarbesöket med Siri för att äntligen få bukt med om det är förkylningsastma hon lider av.

Jag tackar min senaste andningskurs för att jag har verktyg som ändå gör att jag håller mig flytande. Och jag tackar vännen H för en lyxig dag i Nyköping igår. Vi kom iväg, bara hon och jag, fick shoppa, prata till punkt och dricka kaffe i flera timmar utan att någon avbröt och ställde krav.

7 kommentarer:

 1. Känner inte dig, men känner så för dig. Skickar styrka!!! Marie.

  SvaraRadera
 2. Kanske ni kan turas om att sova ut - du och maken? Han för att bli av med förkylning och du för att du behöver komma ikapp. Och du börjar. Han har ju fått sova ut på sin bortavaro. Eller åtminstone inte behövt stå för marktjänsten?!

  Krya på er och hoppas ni snart är "på banan" igen.

  SvaraRadera
 3. Duktiga du! Ta dig tid för dig själv så snart mannen är frisk! Styrka!

  SvaraRadera
 4. Fina Yogamamma hoppas du snart får sova ut!

  SvaraRadera
 5. Tack själv ! Vi gör om det snart igen. Kram H.

  SvaraRadera
 6. Jag lider med dig! Hoppas ni får hjälp av läkaren!

  SvaraRadera
 7. Marie - tack, vad söt du är!

  Ett stenkast från fyndet - jodå, vi turas om. Varannan natt tar jag mitt pick och pack och flyttar ner i källaren. Där är det mörkt och svalt och tyst. Då sover jag som en stock. Tack och lov. Och på fredag har vi fått tid hos astmaläkare för Siri. Tack för din omtanke

  Snor och glamour - jag tar mig tid redan innan mannen är frisk :) Inatt var det nämligne min tur att sova i källaren. Nu har han fått fyra nätters ordentlig sömn så nu är det min tur :) Tack för din tanke

  Jenny - tack söta du!

  H - jajamen, det gör vi. Absolut. Kram

  Lizzi - ja, på fredag ska vi till läkaren så då hoppas jag verkligen att vi får hjälp. Tack för din tanke!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!