torsdag, mars 24, 2011

Fina fötter


Mina fötter bär mig varje dag.
Mina fötter står stadigt på marken.
När jag rullar ut min yogamatta ställer jag mig på den med vackra fötter.

Jag har alltid varit noga med mina fötter, men sedan jag började yoga har det blivit en självklarhet för mig att vårda fötterna med fotbad, olja och lite fin färg på naglarna emellanåt. Det går liksom inte att ställa sig på yogamattan med fula fötter. Jag ser och rör mina fötter under hela yogapasset och om jag då ser och rör vid svettiga och ovårdade fötter så säger det en del om hur jag ser på mig själv. Tänker jag.
Det är inte heller särskilt schysst mot yogaläraren som behöver se och röra mina fötter. Det ingår liksom i hela yogafilosfin att ta hand om sig själv och andra.

Så eftter morgonens mysore satte jag mig i soffan ,med fötterna i bad*, drack min latte och åt av mitt hembakade bröd med färskost och gurka. Sedan blev det fotvård i form av massage, olja och lila nagellack.
Imorgon när jag ställer på mig yogamattan igen gör jag det med finfina fötter. Som alltid.


*och det bästa tipset där har jag fått av min vän H som är utbildad fotvårdsterapeut. Glöm dyrt fotsalt och satsa på vanlig, enkel och miljövänlig såpa. Det är det bästa för fötterna. Sedan smörjer jag in dem med favoritkrämen från c/o Gerd.


6 kommentarer:

 1. Ja, du har verkligen superfina fötter! Mycket finare än dem på bilden :-)
  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 2. Såg du nåt avsnitt av Rederiet också... Kram H.

  SvaraRadera
 3. Så sant, det går inte att glömma eller gömma sina fötter när man yogar. De är ständigt in your face, fast på ett väldigt bra sätt. Jag upptäcker att jag glömmer mina stackars fötter nu, som icke-yogi, på ett väldigt tråkigt sätt. Så jag tackar för inspirationen och köper en dunk såpa redan idag. Kram

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter! Jag håller helt med dig..fötterna bär oss och dom ska vi vara måna om. Jag har smörjt mina fötter mycket i vinter men tycker ändå dom skulle behöva lite extra vård. Är ju höggravid så det gör ju sitt till. Bäst mår mina fötter på sommaren! trevlig helg! kram

  SvaraRadera
 5. Tänker som du och tar noga hand om mina fötter som bär mig så troget och som jag ser så nära i yogan. Och som andra tittar på :) Såpa, det har jag hört tidigare men glömt. Ska genast skaffa lite. Härlig helg till dig!

  SvaraRadera
 6. Jenny - haha, tack söta du men jag tror att mina fötter är ganska alldagliga, även om jag själv är väldigt nöjd med dem :)

  H - haha, ja herregud, det var tider det. Varje torsdagkväll mellan åtta och nio satt jag där med fötterna i bad och kollade Rederiet. Tänk att du minns det :)

  Anna - med en dunk såpa kan du bada fötterna väldigt många gånger. Och yoga en massa!

  Ulrika - och jag minns hur tufft det var att vårda fötterna som höggravid, det var ju liksom lite svårt att nå.
  Och jag håller med, mina fötter mår också bäst på sommaren

  Annika - ja, såpa är kalas. Jag hade aldrig riktigt tänkt på det innan vännen H tipsade. Men nu använder jag alltid det. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!