tisdag, mars 29, 2011

När ryggen inte riktigt är med

Jag har haft problem med min högra höft länge. Många år.
I många år har jag därför träffat en napaprat som hjälpt mig med justering, massage och träningstips.
Sedan jag fick barn har problemen varit relativt lindriga. Min regelbunda träning hjälper också till.
Men så har det hänt något. Jag kände det första gången när jag intensivyogade i början av året. Jag blev trött i svanken och fick värk i nedre delen av ryggen, liksom punktvis. Och höften ömmande. Mer än vanligt.
Då vilade jag från den mest intensiva träningen och tog långpromenader och massage istället.
Förra veckan yogade jag två gånger i shalan och två gånger hemma. Då började jag känna av samma sak i ryggen. Igen.

Imorse kom jag knappt ur sängen. Att bära Siri var det inte tal om. Och Signe fick hjälpa mig på med stövlarna när vi skulle iväg till dagis.
Bilresan in till stan och förmiddagens bankmöte var en pina. Men tack och lov har min bästa naprapat en akut-tid åt mig i eftermiddag.

Jag hoppas mycket på den. För jag så skulle så gärna vilja gå på helgens yogaworkshop.
Och jag hoppas också att jag kan njuta av kvällens fin-middag på stan samt övernattning hos bästa U.

5 kommentarer:

 1. Låter lite som det jag kämpar med men efter akupunktur och färgterapi börjar det bli riktigt bra. Kör just nu en balansering av tarmar då obalansen där påverkar meridianerna som påverkar ryggen mycket:)
  Hur som helst så orkade jag inte ha de där perioderna när jag fick förlita mig på kiropraktorernas knakande av kotorna så nu hoppas jag hittat rätt. Min rygg har i alla fall känts mycket bättre *peppar peppar*
  Hoppas du snart är bra också.

  SvaraRadera
 2. Tungt när det känns som att kroppen går en lite annan väg än man själv stakat ut. Hoppas du får den hjälp du behöver och att du skulle få svar på varför din rygg reagerar såhär. Kram och tillförsikt!

  SvaraRadera
 3. Med risk för att vara lite jobbig, det kan vara yogan som utlöst det. Att du gjort saker som kanske inte gagnat dig om du förstår vad jag menar? Säger det bara för att en del av allt ryggtrassel jag själv haft har bottnat i att jag gjort för avancerade yogaövningar och kört för hårt... Håller tummarna att det löser sig och att du blir smärtfri. Kram

  SvaraRadera
 4. Låter jobbigt! Hoppas att det går över snart. Kram

  SvaraRadera
 5. Fokus- jag har i många år behandlat symptomen men nu kommer jag och min naprapat att titta på varför jag får de här besvären. Han är en bra naprapat och människa som ser till helheten,DET gillar jag. Jag håller tummarna för att du blir bättre i din rygg också

  Nina - ja, har tillförsikt. Och jag är också försiktig i min yoga. Sedan är jag ganska säker på att svaren till ryggproblemen snart kommer att finnas där för mig. För nu är det dags att kolla på helheten, inte bara lindra symptomen.

  Annika - du är inte ett dugg jobbig kära du :) Jga vet att det är yogan som gjort det. Yogan talar alltid om saker för mig. Och jag jobbar en del med att stärka bålen nu och tror inte att ryggen riktigt hunnit med så nu jobbar jag med det både med min naprapat och med mina yogalärare. En spännande resa.

  Sanna - tack snälla!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!