onsdag, mars 30, 2011

Signe 4 år och 5 mån, Siri 2 år och 2 månader


Signe - ljudar ord och skriver ner dem på papper eller i dator. Målar och tecknar och spås en framtid som konstnär av sina dagisfröknar (vi tror att hon brås på sin reklamtecknande farfar). Slutade med nappen när hennes framtand blev lös och drogs ut. Använder fortfarande nattblöja som en trygghet men skulle nog lika gärna kunna klara sig utan. Älskar att kolla på teve och film, men är minst lika glad i att busa utomhus. Får oftast somna i soffan på fredag och lördagskvällar eftersom det är något av en win-win-situation (hon tycker att det är mysigt, och vi får lite mer vuxentid då läggningstiden faller bort). Väger 15,3 kilo och är nog 110 cm ungefär


Siri - gillar att klä ut sig i vantar och mössa och skor och sedan gå på promenad med sina dockor i olika vagnar. Är matglad och dricker fortfarande välling morgon och kväll samt sover lunchsömn (allt från en halvtimme till två timmar beroende på). Är tokig i små bebisar och vill klappa varenda hund och katt som vi möter. Flörtar genom att skratta stort, böja huvudet bakåt och visa alla tänder samtidigt som hon rynkar näsan. I lekparken är det roligast att gunga, högt. Att ”sitta bil” är det bästa när man ska till eller från dagis och hon somnar alltid gott när vi åker längre sträckor. Pratar både fyra-och femordsmeningar och gör sig förstådd. Väger 11,3 kilo och är nog 86 centimeter ungefär.


Båda blir som tokiga när Glassbilen trudeluttar utanför huset. Det är nog månadens höjdpunkt, näst efter semlor och popcornmys. Och så gillar de att ligga och kramas i sängen eller sitta bredvid varandra i soffan, under en filt och kolla Bolibompa. Hoppa i mamma och pappas säng (eller andras sängar) gillas också, precis som att sjunga och spela på husets instrument Favoritlåten alla kategorier är Eric Saades ”Popular” (Signe) och ”Ja, må han leva” (Siri).

Tjivas gör de, till och från. Signe tar Siris saker och pruttar med munnen åt henne och säger "na na na na na, du kan inte ta mig". Siri ställer sig nära och säger "bajs, Signe!" och dra henne i håret. När vi då säger att det inte är särskilt schysst att säga bajs till någon så ställer hon sig ännu närmre och säger "kiss. Signe!".


5 kommentarer:

 1. Åh, så roligt att få läsa lite om dina flickor och vad lika de är, tänker jag spontant. Till utseendet i alla fall! Vad kul att de verkar vara så nära varandra och ha så många gemensamma beröringspunkter.
  Och lång är hon, Signe, eller hur? Nu är det ju dipp i R's längdkurva, men han är hela 10 cm kortare...
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Systrar i all ära! Så härligt syskonskap de har redan!
  Ser liknande tendenser hos mina minsta, ta vara på varje inspirerande sekund!

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Vilka mysiga barn! Det där blir kul att läsa när de b.livit lite större.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 4. Å vad fina de är. Systrarna. Lika som bär utseendemässigt. Så härligt du skriver. Vilket underbart minne tänker jag. Kram.

  SvaraRadera
 5. K - nej, hon är inte så lång Signe. Hon är inte 110 cm tror jag, jag tänkte mest på att det är den storleken hon har i sina kläder, men när du skriver sådär så slår det mig att många av hennes byxor bara är 104. Både hon och Siri blir normallånga. Jag och mannen är det.

  Helle - jag är så glad att jag kunnat ge mina barn syskon. Näst efter att vara en närvarande förälder så måste syskon vara den allra bästa presenten.

  Viralila - Tanken är att jag ska printa ut och spara dessa små inlägg om dem till dem så att de kan spara som minne.

  Sanna - ja, de är ganska lika utseendemässigt. Och ja, de här små inläggen blir fina minnen. Och det är perfekt för mig att kunna följa Siris utveckling när jag enkelt kan läsa tillbaka om Signe i samma ålder. De följs åt i mycket.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!